Flashscore zostava slovenských legionárov: Mak a Suslov po návrate z reprezentácie žiaria

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava slovenských legionárov: Mak a Suslov po návrate z reprezentácie žiaria

Najlepší Slovák za ostatný týždeň hrá na južnej pologuli. Róbert Mak si otvoril strelecký účet v novej sezóne austrálskej A-League.
Najlepší Slovák za ostatný týždeň hrá na južnej pologuli. Róbert Mak si otvoril strelecký účet v novej sezóne austrálskej A-League.Profimedia
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 28. novembra do 4. decembra predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Flashscore zostava slovenských legionárov.
Flashscore zostava slovenských legionárov.Flashscore

Brankár

Adrián Chovan (Panserraikos) 7,1

Dva rozličné duely stihol odohrať Chovan v uplynulom týždni. Proti Volosu dával svojim spoluhráčom šancu na triumf, keď zabránil viacerým dobrým šanciam domácich, no Panserraikos prehral 0:1. Nasledoval súboj s Asterasom Tripolis, kde 28-ročný gólman netrafil poskakujúcu loptu, zmocnili sa jej útočiaci futbalisti a strelili jediný gól zápasu. Za túto chybu si Chovan vyslúžil množstvo škaredých slov od fanúšikov na sociálnych sieťach klubu.

Obrancovia

Boris Sekulič (Górnik Zabrze) 7,3

V základe sa objavil po dvoch dueloch a Górnik po dvoch prehrách zaknihoval triumf. Pravý obranca doma pomohol vygumovať Štetín, hoci hostia mali podľa štatistiky xG jasne vyhrať (2,32 proti 1,05). Pre 32-ročného bývalého reprezentanta Slovenska to bol 14. duel v aktuálnej sezóne Ekstraklasy. 

Branislav Niňaj (Sepsi) 7,4

Štvrtú sezónu patrí medzi opory rumunského celku, ktorý sa pohybuje v pokojných vodách tabuľky. Jeden z troch stopérov v našom výbere pomohol ukončiť trojzápasovú sériu Sepsi bez výhry.

Martin Valjent (Malorka) 7,5

Španielsky klub aj vďaka výkonom v reprezentácii prehliadaného stopéra remizoval s Alavésom bez gólov. Ostrovnému klubu La Ligy patrí 17. priečka, od zóny zostupu ho delia len dva body. Až na jeden polčas v prebiehajúcom ročníku absolvoval Valjent plnú minutáž.  

Ľubomír Šatka (Samsunspor) 6,9

V úvode sezóny nedostával príliš priestor, ale od polovice októbra stojí za pomalým posunom hore tabuľkou. Kým nehral, získal Samsunspor body len raz, keď remizoval. Od 22. októbra má na konte aj vďaka Šatkovi v Süper Lig dokopy už 11 bodov.

Martin Koscelník (Breda) 6,9

Hráča druholigovej holandskej Bredy sme posunuli sprava na ľavý kraj obrany. Jeho NAC vonku rozobralo Jong PSV 5:0 a Koscelník dosiahol rovnakú známku, aký je priemer jeho doterajších výkonov v Eerste Divisie. Aj on po slabšom úvode zo septembra prepol na vyšší rýchlostný stupeň a úroveň si udržiava.

Stredopoliari

David Hrnčár (Beveren) 7,5

Bývalý hráč Pohronia, Zlatých Moraviec či Slovana sa v ostatných týždňoch vytratil zo základnej zostavy, ale po jeho návrate do nej Beveren dvakrát zvíťazil. Dvadsaťpäťročného univerzála sme zaradili z pravého kraja obrany o jednu úroveň vyššie do trojčlennej zálohy.

Patrik Hrošovský (Genk) 6,9

Naopak, menej sa darí Genku, ktorý vo všetkých súťažiach vyhral iba jeden z ostatných šiestich meraní síl. Reprezentačný defenzívny stredopoliar odohral celé stretnutie v remízovom súboji (2:2) s Gentom. 

Tomáš Suslov (Verona) 8,0

Už týždeň dozadu si vylepšil najlepšiu sezónnu známku na 7,0, teraz ju zdvihol o celý bod. Po príchode z Groningenu sa v Serii A rozhliadal, v základe bol len raz a na ružiach rozhodne nemal ustlané. Akoby symbolicky sa to zmenilo až po zabezpečení slovenského postupu na ME 2024. Proti Udinese zaknihoval prvú asistenciu medzi talianskou elitou.

Útočníci

Lukáš Haraslín (Sparta Praha) 7,7

Keď ho Sparta potrebuje, príde na ihrisko hoci aj z lavičky, ako v tomto prípade a rozhodne. Európou čoraz viac sledovaný Haraslín asistoval na víťaznú trefu Krejčímu, celok z hlavného mesta tak zdolal vonku Pardubice 2:1, čím sa udržal na čele FORTUNA:LIGY. Priemerná známka Haraslína v českej súťaži? 7,4. Klobúk dolu.

Róbert Mak (Sydney) 8,5

Európske výkony krajanov môžu ísť do zabudnutia, keďže najlepším legionárom uplynulého týždňa bol futbalista pôsobiaci u protinožcov. Mak sa strelecky presadil až vo svojom šiestom vystúpení za Sydney v novom ročníku. Počas 71 minút na hracej ploche tým prispel k víťazstvu v prestrelke nad Perthom 3:2.