Flashscore zostava slovenských legionárov: Dvojgólový hrdina Jirka a päťčlenná defenzíva

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava slovenských legionárov: Dvojgólový hrdina Jirka a päťčlenná defenzíva
Erik Jirka bol hlavnou postavou Flashscore zostavy legionárov.
Erik Jirka bol hlavnou postavou Flashscore zostavy legionárov.TASR
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 31. októbra do 6. novembra predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Zostava slovenských legionárov podľa Flashscore od 31. októbra do 6. novembra.
Zostava slovenských legionárov podľa Flashscore od 31. októbra do 6. novembra.Flashscore

Brankár

Dominik Holec (Karviná) 7,6

Obhájil si pozíciu medzi tromi žrďami. Karviná síce prehrala s Ostravou 1:3, ale nebyť bývalého gólmana Sparty Praha, Rakówa či Žiliny, bolo by ešte horšie. Chytil sedem streleckých pokusov Baníka, vrátane nižšie uvedeného zákroku kola (možno aj sezóny) a riešil ďalšie nebezpečné situácie. 

Obrancovia

Boris Sekulič (Górnik Zabrze) 8,0

Tridsaťdvaročný pravý obranca a jeho Górnik sa dostávajú do formy. Minulé kolo asistoval pri výhre nad Lodžom, tentokrát pomohol neutralizovať ofenzívu Cracovie, ktorá na bránu vystrelila iba raz. Mal 70 dotykov s loptou, vyhral 9 zo 14 osobných súbojov, zvládol všetky štyri driblingy a vytvoril dve veľké šance pre spoluhráčov. Zabrze vyhralo tretí ligový súboj po sebe a poskočilo na ôsmu priečku.

Denis Vavro (Kodaň) 7,6

Najlepší z defenzívy pri výhre dánskeho majstra 4:2. Napriek inkasovaným gólom zablokoval štyri pokusy súpera, zachytil dve prihrávky, ani raz cez neho neprešiel útočník driblingom. K tomu pridal 84 dotykov s loptou a úspešnosť prihrávok na úrovni 85 %.

Milan Škriniar (PSG) 7,2

Parížania vyhrali štvrtý raz po sebe a kapitán slovenskej reprezentácie predviedol tradične spoľahlivý výkon. Montpellier si príliš neškrtol, štatistika xG súpera sa vyšplhala na 0,42. Bol to Škriniarov desiaty duel v Ligue 1 po letnom prestupe.

Dávid Hancko (Feyenoord) 7,2

Pri pohľade na priemernú známku v rámci Hodnotenia Flashscore podáva ešte lepšie výkony ako v uplynulom ročníku (7,3 verzus 7,4). Majster Holandska musel otáčať skóre proti Waalwijku, ale v tabuľke sa posunul na tretie miesto pred Twente. Prvé PSV má náskok už siedmich bodov, avšak súťaž je ešte dlhá.

Michal Sipľak (Górnik Zabrze) 7,1

Po týždni je späť v našej rubrike. V tomto prípade síce neskóroval, ale ako už bolo spomenuté pri Sekuličovi, Zabrze vygumovalo protivníka z Krakova. Odkedy prišiel na ihrisko ako náhradník 22. októbra proti majstrovi z Čestochovej, Górnik vždy triumfoval (vrátane pohára po predĺžení) a Sipľak pri mal plnú minutáž. Dôležitý článok skladačky.

Stredopoliari

Erik Jirka (Plzeň) 8,0

O málokom sa po víkende hovorilo v Česku viac ako o Jirkovi. Plzeň vďaka jeho dvom zásahom porazila Slaviu 2:1, tréner Pražanov Jindřich Trpišovský prezradil, že ho v lete chcel priviesť. A asi aj mal, keďže "zošívaným" pripravil 26-ročný krídelník prvú ligovú porážku v sezóne. Celkovo má na konte vo FORTUNA:LIGE bilanciu 4+1. Od 12. októbra hrala Plzeň deväť zápasov, Jirka dostal priestor len v troch z nich. Zdá sa však, že sa vykúpil a zamotal hlavu trénerovi.

Stanislav Lobotka (Neapol) 7,5

Získal prvý kanadský bod za asistenciu po zisku majstrovského titulu v rámci Serie A. Lobotka získal loptu pred súperovou šestnástkou, aby do nej vzápätí vysunul Raspadoriho, ktorý otvoril skóre. Ako bonus je z toho aj najlepší sezónny výkon.

László Bénes (Hamburg) 7,3

Otváral skóre už v deviatej minúte, čím druhému celku 2. Bundesligy výrazne uľahčil dýchanie na pôde trápiaceho sa Magdeburgu. V 11 súbojoch strelil sedem gólov (už teraz prekonal maximum zo sezóny 2022/2023), na ďalších päť prihral, čím sa priamo podieľal na presnej polovici zásahov Hamburgu (24). Muž na správnom mieste.

Andrej Fábry (UTA Arad) 7,5

Hoci neskóroval pri triumfe 2:1, pripravil päť kľúčových prihrávok, vytvoril veľkú šancu, dvakrát bol faulovaný a pri driblingu sa nepomýlil. Arad prehral v rumunskej najvyššej súťaži naposledy 15. septembra, neporaziteľnosť drží aj vďaka Fábrymu. 

Útočníci

Adam Nemec (Voluntari) 7,1

Po piatich súbojoch prerušil gólové suchoty, upravil si bilanciu na 4+4 v 15 ligových zápasoch. Vyrovnával na 1:1, z ihriska odchádzal v 75. minúte.