Flashscore zostava slovenských legionárov: Dominancia Karvinej a konzistentný Bénes

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava slovenských legionárov: Dominancia Karvinej a konzistentný Bénes
László Bénes bol opäť najlepším Slovákom na ligových trávnikoch mimo Niké ligy.
László Bénes bol opäť najlepším Slovákom na ligových trávnikoch mimo Niké ligy.Profimedia/Flashscore
Flashscore Správy poctivo sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 17. do 23. októbra predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Zostavu slovenských legionárov ovládli krajania z Karvinej.
Zostavu slovenských legionárov ovládli krajania z Karvinej.Flashscore

Brankár

Dominik Holec (Karviná) 7,4

Prvé čisté konto (a druhý triumf) v sezóne pre slovenského gólmana a tesná výhra 1:0 katapultovali Karvinú z predposlednej na 12. priečku v českej lige. Holec chytil tri pokusy Hradca Králové, zároveň si pripísal najvyššie hodnotenie Flashscore v aktuálnej sezóne (predtým 7,0). 

Obrancovia

Martin Koscelník (Breda) 7,9

V októbri dominuje na pravej strane obrany v druhej holandskej lige. Aj vďaka nemu Breda chytila formu, triumfovala trikrát po sebe a šplhá sa tabuľkou nahor. Proti Telstaru asistoval na víťazný zásah, mal 66 dotykov s loptou, tri kľúčové prihrávky a vyhral päť z deviatich osobných súbojov.

Dávid Krčík (Karviná) 7,0

Pokračujeme Slovákmi z východu Českej republiky. Dvadsaťštyriročný stopér má síce najnižšiu známku v tomto týždni, avšak od minulosezónneho príchodu a pôsobenia v FNL je stabilnou súčasťou Karvinej. Pripomíname, že udržaná nula vzadu bola nielen prvá pre krajana Holeca, ale zároveň aj pre tím nováčika najvyššej súťaže. 

Dávid Hancko (Feyenoord) 7,5

Stabilná súčasť našej jedenástky. Ak si odmyslíme kvalifikačný súboj s Portugalskom zo septembra, tak od 13. augusta mal zakaždým známku aspoň 7,1! Pán konzistentný. Nikto by sa nemohol čudovať, ak po ňom budúce leto (a možno už v zime) siahne niekto z najväčších európskych gigantov. Tentoraz bol rodák z Prievidze súčasť Feyenoordu pri výhre 4:0 nad Vitesse.

Stredopoliari

Alex Iván (Karviná) 7,7

Do tretice zástupca z Karvinej. Hoci sa nepodieľal na jedinom zásahu súboja, opäť potvrdil, že podáva stabilné výkony a prakticky spriemeroval svoje posledné dve hodnotenia (7,1 a 8,3) do jednej známky. Spoločne s krajanmi vytvorili pravú légiu spod Tatier v pohraničnom meste.

Stanislav Lobotka (Neapol) 7,2

V sobotu sa črtal súboj troch Slovákov, nakoniec bol na ihrisku iba ten trhovo najcennejší. Lobotkov Neapol porazil Dudovu a Suslovovu Veronu 3:1. Stredopoliar talianskeho majstra odohral kompletnú minutáž a už tradične si držal vysokú úspešnosť prihrávok (91 %). Triumfoval v šiestich z ôsmich súbojov, pridal k tomu i štyri sklzy.

Albert Rusnák (Seattle) 7,5

Ostatné duely sa mu príliš nevydarilo, ale keď to jeho klub v MLS potreboval, zabral naplno. V rámci boja o druhú priečku v Západnej konferencii strelil rozhodujúci zásah proti St. Louis. Ten znamenal, že Seattle ide do vyraďovacej fázy z druhého miesta. Rusnákova bilancia v skončenej základnej časti? Päť gólov a dve asistencie. Počas ostatného reprezentačného zrazu zostal iba medzi náhradníkmi trénera Francesca Calzonu.

Peter Pokorný (Vroclav) 7,8

Prekvapujúci líder v poľskej Ekstraklase? Vroclav vedie tabuľku po 12 kolách o bod pred Jagielloniou. A čo 22-ročný defenzívny stredopoliar? V ôsmom ligovom stretnutí síce obdržal piatu žltú kartu, ale následne asistoval na štvrtý gól do siete Legie Varšava. Od štartu sezóny zlepšuje svoje výkony a pomaly sa stáva dôležitou súčasťou základnej zostavy Slasku.

László Bénes (Hamburg) 8,4

V našej zostave je mierne netradične na falošnom ľavom krídle, za Hamburg hral v rozostavení 4-3-3 v pozícii ľavého stredopoliara. Tradične exceloval. Jeho gólová asistencia po štvrťhodine odomkla defenzívu Fürthu, čo znamená držanie kroku v boji o priamy postup do Bundesligy. Úspešnosť pasov sa vyšplhala na 94 %, skompletizoval dva presné centre, päť kľúčových prihrávok a štyrikrát preniesol hru bez chyby. Motor zálohy SV. 

Útočníci

Ľubomír Tupta (Liberec) 7,9

Liberec čakal na triumf v lige od 19. augusta, spasil ho až slovenský útočník proti Plzni s bilanciou 1+1. Prv skóre otváral, po zmene strán asistoval a na gólovú poistku sa už pozeral po vystriedaní z lavičky. V dvanástich stretnutiach mieril trikrát do čierneho, rovnako zaknihoval tri asistencie. 

Ladislav Almási (Ostrava) 7,6

Niekto potrebuje na ocenenie muža zápasu plných 90 minút, Ladislavovi Almásimu na to stačilo dvadsať. Zatiaľ len márne hľadá formu z ostatného ročníka, keď sa od júla v lige presadil po prvý raz. Proti Tepliciam vybehol na trávnik a vystrieľal Ostrave aktuálne piate miesto v tabuľke.