Flashscore zostava slovenských legionárov: Góloví krídelníci Bénes a Iván oporami tímov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava slovenských legionárov: Góloví krídelníci Bénes a Iván oporami tímov
Bénes zariadil Hamburgu tri body.
Bénes zariadil Hamburgu tri body.Profimedia
Flashscore Správy sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 26. septembra do 2. októbra predstavili v ligových súbojoch svojich mužstiev.
Zostava slovenských legionárov za obdobie od 26.9. do 2.10. 2023.
Zostava slovenských legionárov za obdobie od 26.9. do 2.10. 2023.Flashscore

Brankár

Viktor Budinský (Pardubice) 7 

Po kvalitnom výkone proti Slavii Praha v polovici septembra sa Budinský opäť dostal do ideálnej jedenástky. Tentoraz to bolo vďaka domácemu vystúpeniu v súboji s Hradcom Králové. Pardubice dokázali bodovať po dvoch ligových prehrách a slovenský gólman si znovu udržal zelené hodnotenie. Predviesť svoje schopnosti bude musieť aj najbližšie – jeho mužstvo totiž čaká neľahká skúška v Ostrave.

Obrancovia

Dávid Hancko (Feyenoord) 7,4 

Rovnako ako Budinský, tak aj 25-ročný obranca ohlásil návrat do našej zostavy po dvoch týždňoch. Vo vyššie uvedenom období stihol dokonca zdolať až dve ligové prekážky – Ajax a Go Ahead Eagles. Lepšie si ale počínal v strete s tímom z Amsterdamu, ktorý sprevádzali rozporuplné okolnosti spojené so správaním fanúšikov. Duel musel byť prerušený a dohrávaný o pár dní neskôr, to však Feyenoordu ani Hanckovi nebránilo v dosiahnutí hladkej výhry 4:0. K cennému triumfu prispel 90-minútovým pobytom na ihrisku, za ktorý si vyslúžil známku 7,4.

Milan Škriniar (PSG)  7,2 

Ligová forma a postavenie Parížanov v tabuľke najvyššej francúzskej súťaže podliehajú kritike športovej verejnosti. Stalo sa tak aj po nedávnom predstavení na pôde Clermontu, kde hráči PSG nedokázali celku z dna ligového osudia streliť ani jediný gól a remizovali 0:0. Zisky bodov Škriniara tešiť nemôžu, no náladu mu vylepšia individuálne výkony. Svojím počinom v defenzíve sa opäť dostal medzi elitu slovenských legionárov.

Norbert Gyömbér (Salernitana) 7,3 

Po Hanckovi druhý z obrancov v našom výbere, ktorý sa v lige musel vyrovnať s dvomi súpermi, a to s Empoli a milánskym Interom. Žiaľ, pre Gyömbéra a Salernitanu oba zápasy znamenali prehru. Osobne kvalitnejší výkon podal Slovák v Empoli. Za 90 odohraných minút z toho vykresal svetlozelené hodnotenie 7,3. V rámci aktuálneho ročníka Serie A to preňho bola doposiaľ najlepšia známka.

Martin Koscelník (Breda) 7,7

Martin v strede leta vymenil rakúsky Rapid Viedeň za holandskú Bredu, ktorá pôsobí v tamojšej druhej najvyššej lige Eerste Divisie. Mužstvu sa však veľmi nedarí a pred duelom s rezervou Utrechtu ťahalo šnúru troch prehier. Zo spomínaného stretnutia ale dokázali Koscelník a spol. vydolovať bod za remízu 1:1. Slovenský obranca k tomu prispel individuálne najlepším predstavením v drese nového zamestnávateľa.

Stredopoliari

László Bénes (Hamburg) 8,6

Bénes vstúpil do novej sezóny 2. Bundesligy ako víchor a strieľal jeden gól za druhým. Nasledovala ale dvojzápasová odmlka, no inštinkt kanoniera opäť predviedol v domácom prostredí. Hamburg privítal tím Düsseldorfu a meranie síl smeroval k nerozhodnému rezultátu bez presných zásahov. V 83. minúte to všetko zmenil práve slovenský reprezentant, ktorý úspešne premenil pokutový kop, stal sa hrdinom duelu a svojich kolegov udržal na druhej tabuľkovej pozícii.

Andrej Fábry (UTA Arad) 7,4 

Na základe číselných hodnotení je tohtosezónna športová forma Fábryho pomerne striedavá. Vo farebnosti známok podľa kvality výkonu už nazbieral všetky možnosti. Tentoraz to však bolo svetlozelených 7,4 pri bezgólovej remíze jeho klubu UTA Arad s FC Voluntari. V boji tabuľkových susedov nedokázali hostitelia využiť výhodu domáceho prostredia a v rumunskej Lige 1 im patrí 14. priečka.

Stanislav Lobotka (Neapol) 7,1 

Ďalším do partie futbalistov s dvomi ligovými povinnosťami počas jedného týždňa bol Lobotka. Neapol zaknihoval víťazstvá nad Udinese a a Lecce, stredopoliarovi sa viac darilo v prvom stretnutí. Na ihrisku si odkrútil plnú minutáž a zodpovedným prístupom k hre pomohol k triumfu 4:1. V ponímaní hodnotenia odborného systému známok je to iba po druhý raz v sezóne, čo sa Stanislav dostal cez hranicu čísla 7.

Alex Iván (Karviná) 8,3

Prvé ligové minúty v drese Karvinej zbieral Iván až 23. septembra a získal hodnotenie 6,3. O týždeň neskôr sa už blysol omnoho kvalitnejším počinom a svoje čísla vylepšil o dva body. Platí to aj pri pohľade na jeho štatistiku zo zápasu s Libercom, v ktorom sa raz presadil a pridal aj gólovú asistenciu. Mužstvo zo Sliezska zdolalo svojho oponenta 5:2 a Alex mal na tom značný podiel.

Strelci duelu v Karvinej
Strelci duelu v KarvinejFlashscore

Útočníci

Lukáš Haraslín (Sparta Praha) 7,3 

Produktívny ofenzívny hráč sa snaží svoje zápasové výkony držať v zelených hodnotách. V minulom kole sa v 10. minúte nadstaveného času stal penaltovým spasiteľom Sparty, keď v derby so Slaviou zachraňoval bod. Teraz na jeho tím čakalo nemenej podstatné meranie síl s Plzňou. Rozhodnuté bolo už po prvom polčase a Haraslín si štatistiky vylepšil hneď v tretej minúte súboja, keď prihrával na otvárací presný zásah Qazima Laciho. Klub z Letnej vyhral 2:1 a naďalej je lídrom českej FORTUNA:LIGY.

Ľubomír Tupta (Liberec) 7 

Liberec čakal na ligové víťazstvo štyri duely a nedočkal sa ho ani v Karvinej, odkiaľ odišiel s päťgólovou nádielkou. Hostia zaťažili konto domácich dvomi zásahmi, o jeden z nich sa postaral práve Tupta. Strelou ľavou nohou z uhla prekvapil krajana Holeca a loptu poslal do siete pomedzi jeho nohy. Gólom vykresal nádej na body, no následne sa na listinu strelcov zapisovali už iba hostitelia. Pre Tuptu to bolo tretíkrát, čo prekonal hodnotiacu hranicu čísla 7.