Flashscore zostava slovenských legionárov: Boženík lídrom kanonierov, Haraslín pri chuti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava slovenských legionárov: Boženík lídrom kanonierov, Haraslín pri chuti
Nad všetkými vyčnieval výkon Boženíka.
Nad všetkými vyčnieval výkon Boženíka.Profimedia
Flashscore Správy sledujú športovú formu slovenských futbalistov, ktorí pôsobia nielen na tunajších, ale aj na zahraničných trávnikoch. V spolupráci s odborným hodnotiacim systémom sme pre vás vybrali ideálnu zostavu Slovákov, ktorí sa od 12. do 18. septembra predstavili v ligovom súboji svojho mužstva.
Zostava slovenských legionárov podľa hodnotenia Flashscore
Zostava slovenských legionárov podľa hodnotenia FlashscoreFlashscore

Brankár

Viktor Budinský (FK Pardubice) 7,8

Tridsaťročný gólman v službách Pardubíc opäť potvrdil, že spoluhráči sa naňho môžu spoľahnúť. Po čistom konte, ktorým výrazne prispel k víťazstvu na ihrisku Teplíc, sa ako jednotka predstavil aj v domácom stretnutí s pražskou Slaviou. Z hry znovu neinkasoval, kryl sedem streleckých pokusov hostí a prekonala ho len penalta Jurečku. Kolegovia slovenského brankára sa ale nepresadili a tri tak body smerovali do hlavného mesta Česka. Po hodnotení 7,1 zo začiatku septembra si Viktor svoju známku ešte vylepšil.

Obrancovia

Dávid Hancko (Feyenoord) 7,5

Bývalý hráč Sparty Praha sa na ligové povinnosti v Holandsku naladil zápisom do histórie slovenského futbalu – v súboji s Lichtenštajnskom sa stal autorom najrýchlejšieho reprezentačného gólu. Po návrate do Feyenoordu ho čakal zápas proti Heerenveenu, odohral celých 90 minút a svojou aktivitou prispel k triumfu 6:1. Svojimi výkonmi od začiatku augusta prispieva k ligovej neporaziteľnosti svojho mužstva.

Martin Valjent (RCD Malorka) 6,7

Opora defenzívy Malorky sa chystala na ťažký duel na severe Španielska v Galícii. Valjentov tím pricestoval bojovať o cenné body na pôdu Celty Vigo. Martin doposiaľ nechýbal v zostave trénera Aguirreho ani minútu, inak to nebolo ani teraz. Rodák z Dubnice opäť odohral celé stretnutie a podieľal sa na prvom ligovom triumfe v aktuálnom ročníku, ktorým sa jeho RCD dostalo práve pred Celtu.

Denis Vavro (FC Kodaň) 6,5

Po troch 90-minútových vystúpeniach si Vavro vo farbách Slovenska oddýchol proti Lichtenštajnsku, aby následne zaknihoval plnú minutáž v súboji s Nordsjaellandom. V dueli elitných celkov dánskej najvyššej súťaže sa zrodil remízový rezultát 2:2. Hostia z Kodane sa udržali na čele tabuľky, domáci káder sa nachádza na tretej priečke.

Stredopoliari

Adrián Kaprálik (Górnik Zabrze) 7,1

Dres s dvojkrížom na hrudi si obliekol aj Kaprálik, ktorý bol v prípravných dueloch súčasťou slovenského výberu do 21 rokov. Jeho Górnik Zabrze sa v rámci ôsmeho kola poľskej Ekstraklasy predstavil domácim fanúšikom v bitke s Ruchom Chorzów. Adrián strávil na ihrisku 74 minút, následne bol za stavu 1:0 vystriedaný, tento výsledok bol nakoniec aj konečným. Pri premiére v nových farbách si vyslúžil hodnotenie 7,2, teraz získal o desatinu menej.

Ondrej Duda (Hellas Verona) 7

Na Veronu bola po prehre so Sassuolom pripravená Bologna. Do akcie na severe Talianska zasiahol aj Duda a za takmer 70 minút, podobne ako vo vydarenom zápase s rímskym AS, svoje hodnotenie udržal v zelených číslach. Následne ho vystriedal krajan Tomáš Suslov. Obaja Slováci boli po bezgólovom strete svedkami deľby bodov, ktorý tamojší Hellas udržal vo vrchnej polovici tabuľky Serie A.

Denis Ventúra (Sigma Olomouc) 6,9

Na konci augusta 28-ročný stredopoliar chvíľu absentoval so zranením. Potom proti Hradcu Králové naskočil do stretnutia až v 88. minúte. Naposledy už za svoj Olomouc odohral o čosi viac a v meraní síl s Českými Budějovicami naskočil do hry za stavu 2:1, ktorý vydržal až do posledného hvizdu. Ventúra je členom tímu, ktorý vyhral posledné tri ligové boje a v tabuľke mu hneď za pražskými “S“ patrí skvelá tretia priečka.

Dávid Hrnčár (S.K. Beveren) 7,5

Dvadsaťpäťročnému ofenzívnemu hráčovi pôsobenie v Belgicku očividne chutí. V tejto sezóne tamojšej Jupiler Pro League naskočil do štyroch z piatich zápasov svojho Beverenu a zakaždým si udržal zelené hodnotenie. V piatom kole si na ihrisku Beerschotu odkrútil plnú minutáž a od súpera si s kolegami odviezli jeden bod. So známkou 7,5 bol tretím najlepším protagonistom súboja.

Útočníci

Lukáš Haraslín (Sparta Praha) 8,6

Bratislavský rodák znovu potvrdil, že v drese Sparty si obúva kopačky kanoniera. Po jednom zásahu do siete Dinama Záhreb zaťažil dvomi gólmi konto Liberca. Tentoraz v domácom strete s Libercom si okrem gólového zápisu pripísal aj dve asistencie a bol jedným zo strojcov hladkej výhry 5:0. Všetko to stihol za 70 minút, po ktorých mohol zísť z ihriska s pocitom dobre odvedenej práce a s viac než slušným hodnotením 8,6.

Róbert Boženík (Boavista) 9,4

Málokedy sa stáva, aby Slovák viedol tabuľku strelcov v jednej z najlepších európskych líg. Momentálne to však je prípad Boženíka, ktorý kraľuje kanonierom portugalskej najvyššej súťaže. Za svoju Boavistu naskočil do súboja s Chavesom. V 11. minúte zvyšoval náskok domácich na 3:0 a o dvanásť minút neskôr pridal aj druhý presný zásah. To všetko sa stalo po tom, ako v úvode zápasu ešte asistoval pri góle na 2:0. Na konto si okrem toho pripísal 81 odohraných minút a poriadne vysokú známku.

Ľubomír Tupta (Slovan Liberec) 7,3

Po troch predstaveniach, ktorými sa dostal iba na hranicu oranžových čísel, si Tupta opäť polepšil. S libereckým Slovanom zavítal na pôdu Jablonca a už v ôsmej minúte poslal svoj tím do vedenia po úspešne premenenom pokutovom kope. Hostiteľom sa podarilo vyrovnať v 53. minúte a o pár chvíľ sa slovenský futbalista z ihriska porúčal. Svojím gólom a výkonom zabezpečil mužstvu bod do tabuľky českej Fortuna ligy.