Flashscore zostava 7. kola Niké ligy: Hruška žiaril v Žiline, sekunduje mu Polievka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava 7. kola Niké ligy: Hruška žiaril v Žiline, sekunduje mu Polievka

Hruška sa stal najlepším hráčom 7. kola Niké ligy podľa Flashscore.
Hruška sa stal najlepším hráčom 7. kola Niké ligy podľa Flashscore.MFK Dukla Banská Bystrica
Na sklonku minulej sezóny začal portál Flashscore zverejňovať v desiatkach futbalových súťaží po celom svete známkovanie na základe dát. Pochopiteľne, neobchádza to ani Niké ligu. Redakcia Flashscore Správ vyberá z najlepších známok ideálnu zostavu 7. kola.
Zostava 7. kola Niké ligy podľa hodnotenia na Flashscore.
Zostava 7. kola Niké ligy podľa hodnotenia na Flashscore.Flashscore

Brankár

Matúš Hruška (MFK Dukla Banská Bystrica) 9,1

Druhý raz v sezóne sa stalo, aby mal hráč Niké ligy známku vyššiu ako 9. V prvom kole to bol Kováčik z Podbrezovej (9,4), ktorý strelil hetrik práve do siete Hrušku. Skúsený gólman síce v Žiline raz inkasoval, ale okrem toho predviedol až jedenásť zákrokov. Výrazne podržal svoj tím a netreba sa čudovať, prečo je ohodnotený takto vysoko.

Obrancovia

Matúš Kmeť (AS Trenčín) 7,7

Krajný obranca hrá vo výbornej forme a aj keď v reprezentácii počas svojej prvej nominácie nenastúpil, určite mu to dodalo ešte viac skúseností. Tie pretavil napríklad do ďalšej asistencie pri góle Kupusoviča. Kmeť má po siedmich stretnutiach bilanciu už 1+4. Všetky tieto "body" nazbieral za posledných päť duelov.

Kristián Koštrna (Spartak Trnava) 7,4

Trnava síce v Michalovciach inkasovala tri góly, ale Koštrna patril v defenzíve medzi tých spoľahlivejších hráčov, pričom zaznamenal prvú asistenciu v tejto sezóne Niké ligy. V 24. minúte našiel Azanga, a ten priebežne upravoval na 3:0 z pohľadu trnavského tímu, ktorý si záver zdramatizoval, ale získal tri body a pre tie na východ išiel.

Yhoan Andzouana (FC DAC 1904 Dunajská Streda) 7,4

Na ľavej strane defenzívy Dunajskej Stredy by práve on mohol byť tým, koho tréner Guľa hľadá. Zatiaľ na danej pozícii dostáva najviac šancí. Zodpovedný výkon predviedol v dôležitom stretnutí proti majstrovskému Slovanu. Bola z toho nesmierne cenná výhra. Andzouana videl žltú kartu po tom, ako pod krk chytil Barseghjana.

Záložníci

Matúš Marcin (MFK Zemplín Michalovce) 7,9

Michalovce ostávajú na poslednom mieste s jediným bodom a len štyrmi strelenými gólmi. O tri sa postarali pri sobotnej prehre 3:4 proti Trnave a hneď dva zásahy zaknihoval Marcin. Skúsený ofenzívny líder tímu ukázal svoju kvalitu, ale žiada si to, aby sa k nemu pridali aj ďalší hráči, inak tak skoro prvá výhra na Zemplín nepríde.

Ján Bernát (Spartak Trnava) 8,4

Pri svojom debute za Trnavu otvoril stále mladý záložník skóre už v druhej minúte a započal sedemgólovú prestrelku na pôde Michaloviec. Naznačil, že by mal byť oporou mužstva v rámci ligového kolotoča, ale hlavne v Konferenčnej lige. Práve preto Bernát do "malého Ríma" koncom prestupového obdobia aj putoval z Westerla.

Marek Hlinka (MFK Dukla Banská Bystrica) 7,8

V siedmom zápase po návrate z najvyššej českej súťaže strelil za Duklu svoj prvý gól. Načasoval si ho veľmi dobre, keďže v Žiline išlo o víťazný presný zásah. Hlinka sa po výhre 4:1 dostal do našej zostavy ako jeden z troch hráčov Banskej Bystrice. Okrem ofenzívneho prínosu prejavoval svoje skúsenosti naplno aj v strede poľa.

Róbert Polievka (MFK Dukla Banská Bystrica) 8,8

To, že prerástol Niké ligu, asi netreba nikomu vysvetľovať. Polievka pod Dubňom jeden zo štyroch gólov Dukly sám strelil a dva pripravil. Po siedmich odohraných stretnutiach má bilanciu 4+3. Ku gólu neprispel len v dvoch zápasoch, takže sa výraznou mierou podieľa na aktuálnom veľmi dobrom treťom mieste tabuľky.

Útočníci

Fernand Gouré (FC DAC 1904 Dunajská Streda) 8,4

Africký útočník si svoju premiéru za Dunajskú Stredu ani nemohol predstavovať lepšie. Strelil jeden gól a na dva prihrával. Bol pri všetkých troch zásahoch, ktorými celok zo Žitného ostrova rozhodol o triumfe nad aktuálnym majstrom Slovenska. Na závery je ešte skoro, ale ak bude Gouré takto pokračovať, môže nahradiť Krstoviča.

Michal Ďuriš (Spartak Trnava) 8,3

Dlhoročný reprezentant Slovenska sa po návrate zo zahraničia, kde strávil trinásť rokov, uviedol gólom. Ten bol jeho jubilejným stým v najvyššej súťaži, a tak sa dostal do Klubu ligových kanonierov. Ďuriš k tomu pridal dve asistencie a bol hlavným strojcom úspechu na pôde Michaloviec. Ideálny spôsob, ako sa uviesť v novom tíme.

Njegoš Kupusovič (AS Trenčín) 8,2

Srbský útočník dva duely mlčal, aby si zobral hlavné slovo v Zlatých Moravciach, strelil im dva góly a daroval Trenčínu tri body. Kupusovič má na konte už štyri presné zásahy, pričom ich dáva v dôležitých momentoch. Ak mu forma vydrží, môže sa prihlásiť do boja o cenu pre najlepšieho strelca minimálne jesennej časti Niké ligy.

Hráč kola: Matúš Hruška

Skúsený brankár aj počas minulej sezóny patril medzi najlepších na svojom poste v celej súťaži a kvalitu naďalej potvrdzuje. Síce zatiaľ udržal iba jedno čisté konto, no táto štatistika v jeho prípade nie je nijako dôležitá, nakoľko v každom dueli výrazne podržal Duklu. Možno s malou výnimkou prvého kola pri prehre proti Podbrezovej, ale odvtedy je aj z celej Banskej Bystrice úplne iný tím.

Mužstvo spod Urpína ťahá sériu šiestich ligových stretnutí bez prehry, z čoho vyhralo štyrikrát, pričom zdolalo aj Dunajskú Stredu či teraz Žilinu, alebo remizovalo na pôde Slovana Bratislava. Polievka vpredu a Hruška vzadu, to sú primárne dôvody tretieho miesta Dukly. Tá stráca na prvý Trenčín len dva body a o týždeň bude doma jasným favoritom, hostí Zlaté Moravce.