Udalosti 3. kola Niké ligy: Slovan sa dočkal, Michalovce stále nie a babrák Yao

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti 3. kola Niké ligy: Slovan sa dočkal, Michalovce stále nie a babrák Yao
Yann Yao mohol, teoreticky, Skalici zariadiť aj víťazstvo. Ocitol sa v dvoch superšanciach. Obe zahodil.
Yann Yao mohol, teoreticky, Skalici zariadiť aj víťazstvo. Ocitol sa v dvoch superšanciach. Obe zahodil. TASR
Najvyššia slovenská futbalová súťaž má za sebou 3. kolo. Prinieslo šestnásť gólov, z ktorých najviac videli diváci pod Dubňom - až päť do siete Trenčína a najmenej na Horehroní. Skalický "Letňák" bol vypredaný a zdá sa, že sága Róberta Polievku (27) je aspoň na pár dní, po predĺžení zmluvy, uzavretá. Ale nielen to. Tradičným hlavným udalostiam uplynulého víkendu sa venujeme v udalostiach Flashscore Správ.

Aj po treťom kole platí, že "Železari" nestratili ani bod. Odklonili sa od nich futbalisti trenčianskeho AS, ktorí sa zo Žiliny vrátili s poriadnou fackou. Naopak, v mizérii pokračujú na Zemplíne, kde stále čakajú na strelený gól. Formu si drží Domonkos z Ružomberka, ktorý sa presadil vo všetkých doterajších kolách. Premiérovo v novom ročníku sa radovali v belasom tábore. Trnava si svoj duel proti Košiciam odložila. 

Výsledky 3. kola Niké ligy
Výsledky 3. kola Niké ligyFlashscore

Odložene zatiaľ pôsobí Dunajská Streda. Prežíva odlišný ročník, množstvo zmien v kádri si ešte nesadlo, čo pociťuje tréner Guľa na trávniku. Pod Čebraťom sa už nepredstavila klubová legenda Zsolt Kalmár, ktorý prestúpil do Fehérváru. Ani päťgólový kolotoč Košiciam futbalistov zo Žitného ostrova nenabudil.

Ružomberčania sa DAC-u vôbec neboja, čo ukázali v predchádzajúcich piatich vzájomných zápasoch. Dva posledné prehrali výsledkom 0:1, ale v troch predtým dvakrát vyhrali a raz remizovali. Za nerozhodným rezultátom dokráčali aj v sobotu. V záverečnej pätnásťminútovke im trojbodovú radosť prekazil Trusa.

Po takmer roku pricestoval pod žilinský Dubeň rozbehnutý Trenčín. Tréner Stolica nelietal po dvoch výhrach v oblakoch. Držal sa pri zemi a asi vedel prečo. Jeho zverenci si zahrali otvorený futbal, ale na žlto-zelených, ktorí prežívajú zaujímavé obdodie - desať gólov inkasovali od Gentu, päť strelili hráčom spod hradu Matúša Čáka - nestačili. V minulej sezóne sa vo vzájomných meraniach síl zrodili dve remízy 0:0 a 1:1. "Hynekovci" majú s ôsmimi gólmi najlepšiu ofenzívu. 

Program 4. kola Niké ligy
Program 4. kola Niké ligyFlashscore

Stopercentná Podbrezová

V minulej sezóne nováčik z Podbrezovej čelil v úvodných štyroch kolám najlepším tímom súťaže a neprehral, dokonca aspoň bod získal desaťkrát po sebe. Aktuálne prežíva niečo obdobné, aj keď súperi boli zatiaľ papierovo slabší. Napriek tomu zverenci trénera Romana Skuhravého ako jediní vyhrali všetky tri zápolenia a s plným počtom deviatich bodov sú na čele ligového pelotónu.

Navyše strelili sedem gólov a inkasovali jeden, čo je najlepšie číslo v Niké lige. Richard Ludha je pritom osamotený na čele brankárov s najvyšším počtom čistým kont (2). "Železiari" najskôr dominantným výkonom nedali šancu Banskej Bystrici, potom kontrolovali aj zápas so Žilinou a v sobotu mohli streliť Slávikovi pokojne viac gólov, no ten viackrát podržal svoj tím dôležitými zákrokmi.

Na Horehroní prežívajú príjemné týždne
Na Horehroní prežívajú príjemné týždneFlashscore

Síce tesný výsledok 1:0, no hra tímu z Horehronia bola na vysokej úrovni. Český lodivod otvorene hovoril, že Podbrezová ide o týždeň do Trnavy na Štadión Antona Malatinského ako favorit. Mimochodom, ViOn zdolali po piatich súbojoch.

Šesť Slovákov v základe Slovana

Slovan už tradične šetril opory na odvetu 3. predkola Ligy majstrov proti izraelskému tímu Maccabi Haifa, a tak tréner Weiss poslal do hry hráčov s nižšou minutážou. Celkovo otváraciu jedenástku tvorilo okrem iného šesť Slovákov, z toho štyria odchovanci "belasých". Do stretnutia v Skalici od začiatku zasiahli Hrdina, Križan, Vojtko, Strelec, Marcelli a Lichý bol dokonca kapitánom.

"V prvom rade som kapitánsku pásku nečakal, ďakujem trénerovi i spoluhráčom za dôveru. Bolo mojím snom byť raz kapitánom v Slovane. Som dojatý, nemám slov, stratil som reč. Vidieť, že sa oplatí makať. Veľmi som si to užil a o to viac ma teší, že sme zápas dotiahli do víťazného konca," uviedol pre klubový web.

Zápasová štatistika
Zápasová štatistikaFlashscore

Po remízach v Košiciach a doma s Banskou Bystricou tentoraz Slovan vyhral, no kouč tímu nebol spokojný s tým, že jeho mužstvo si situáciu za stavu 2:0 skomplikovalo a nedoviedlo duel poľahky k trom bodom. Vo výbornom svetle sa opäť ukázal Nino Marcelli, ktorý svojím debutovým gólom v lige zariadil tri body. Slovan cieľ splnil a v nedeľu mohol s pomerne dobrými pocitmi odletieť do Izraelu.

Obhajca majstrovskej trofeje o týždeň v sobotu hostí nepresvedčivé Michalovce. Následne má stretnutie 5. kola proti Ružomberku odložené na záver septembra. Skaličania možno našli nového ťahúňa. Kým útok spí, stopér Podhorin využíva príležitosti. V troch kolách sa presadil už dvakrát.

Bezzubé Michalovce

Výkony hráčov Michaloviec sa nedajú nazvať inak ako mizernými. Už letná príprava čosi naznačila. Náladu z nej - jedno víťazstvo, jedna remíza, päť prehier a len dva strelené góly - si mužstvo prenieslo do úvodu novej sezóny. Tréner Petruš vyzerá byť frustrovaný. Slúži mu ku cti, že sa nijakým spôsobom nevyhovára.

Po jasnej záležitosti na domácom trávniku s Banskou Bystricou (0:3) uviedol, že "výsledok nie je krutý, ale zaslúžený." Vedeniu odkázal, že sa potrebujú posilniť, pretože zápas im ukázal pravú tvár. Nedá a nesúhlasiť. Štyri strely na bránu v troch vystúpeniach a bez streleného gólu je poriadne veľký vztýčený prst smerom hore.

Michalovce a ich
Michalovce a ich Flashscore

Čo je horšie, na presný zásah čaká tím od konca apríla. Dokopy 540 minút. V desiatom kole nadstavby zdolali Michalovce Zlaté Moravce, ale súper si strelil vlastný gól. "Môj dom, môj hrad" v ich prípade absolútne neplatí. Už v minulom ročníku na svojom trávniku z ostatných súbojov vyhrali iba jeden zo siedmich. V aktuálnom remizovali a prehrali. Jubilanti Marcin (100) a Žofčák (450) si určite predstavovali stretnutie inak.

Na druhej strane, potešili brankára Hrušku. Taký pokojný duel si snáď za posledný rok nepamätá. Vlani ukončil sezónu s najviac zákrokmi (128). V úvodných dvoch ich nazbieral 11. Na Zemplíne veľa práce nemal. Kým Michalovčania svoju sériu neukončili, Polievka sa o to snažil v mixzóne. Prezradil, že predĺžil s Bystricou zmluvu o ďalší rok. Lodivod Ščasný reagoval, že už má z toho všetkého nafúknutú hlavu a kým je prestupové obdobie, stále je možné, že kapitán Dukly prestúpi. 

Moment kola: Nevyužité šance Yaa

Zápas v Skalici mohol vyzerať úplne inak, keby Yao dokázal premeniť nie sto, ale možno 110-percentné šance. Dva razy totiž stál pred prázdnou časťou brány Hrdinu. V sedemnástej minúte sa domáci celok dostal k slovu, mal vydarenú pasáž a najmä výborne zahral rohový kop. Na prvej žrdi ho predĺžil hlavou Haša a na zadnej stál trestuhodne voľný legionár z Pobrežia Slonoviny, lenže z troch metrov pálil z prvej do brvna. Po zmene strán mal na kopačke vyrovnanie. Rýchly protiútok a ideálnu prihrávku za obranu z kopačky striedajúceho Smékala triafal zvnútra boxu taktiež z prvej, ale tentoraz vysoko nad.

Gól kola: Marek Bartoš

Podbrezovský líder obrany je čím ďalej, tým lepší. Už viackrát ukázal, že okrem skvelých výkonov v defenzíve, ktoré mu priniesli aj miesto v ideálnej zostave minulej sezóny a záujem Slovana Bratislava, dokáže strieľať góly zo štandardiek. Zväčša to je buď hlavou, alebo delovkou. Teraz vytiahol z rukáva úplne iný tromf. Pred rohom sa odpútal od svojho strážcu a osamotený na "päťke" si našiel center Galčíka. Efektne pätičkou ho usmernil pod brvno. Nielen Slávik pozeral, ako to Bartoš zakončil.