Podbrezová ostáva na čele, prvá výhra Slovana. DAC iba remizoval, Trenčín prehral v Žiline

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Podbrezová ostáva na čele, prvá výhra Slovana. DAC iba remizoval, Trenčín prehral v Žiline
Gólový koncert Žiliny si odniesol Trenčín.
Gólový koncert Žiliny si odniesol Trenčín.TASR
Futbalisti FK Železiarne Podbrezová vyhrali aj svoj tretí zápas sezóny Niké ligy a sú na čele tabuľky s plným počtom deviatich bodov. AS Trenčín inkasoval päť gólov a podľahol Žiline. Prvé víťazstvo zaknihoval bratislavský Slovan, zatiaľ čo Dunajská Streda v Ružomberku iba remizovala.

FK Železiarne Podbrezová - FC ViOn Zlaté Moravce 1:0

Podbrezová začala v snahe potvrdiť priebežné prvé miesto výborne, pretože už v piatej minúte sa Marek Bartoš odpútal na malom vápne od súperov a center Galčíka poslal nápaditou pätičkou pod brvno. Zakrátko dostal veľa priestoru v pokutovom území Kabongo, z otočky trafil Nagya.

Brankár Slávik bol už dosť nahnevaný, keď sa pred ním ocitol osamotený Kuzma, musel zachraňovať pravou nohou. Na druhej strane obdržal presnú kolmicu za obranu Čerepkai, pravačkou napol bočnú sieť. Strelecky aktívny bol hlavne Galčík, nepríjemne gólmana hostí preveril i Bajo.

Po zmene strán sa Švec dostal do nádejného brejku, ale vyštartoval proti nemu a situáciu vyriešil Ludha. Galčík v 69. minúte stroskotal na pozornom Slávikovi, rovnako i o šesť minút neskôr. V oboch prípadoch išlo o neprijemné technické strely. Brankár ViOn-u zachraňoval pri ďalších možnostiach Galčíka aj Ridwana, pričom Paraj v koncovke zlyhal.

Podbrezová po zisku troch bodov zaknihovala tretiu výhru a ako jediná v Niké lige ešte nestratila ani jeden. Ostáva na čele tabuľky.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

MFK Ružomberok - DAC 1904 Dunajská Streda 1:1

Úvod bol v znamení centrov a hlavičiek na domácej strane, ale Maslo a ani Boďa neboli presní. Rovnako tak Káčer strieľal do bočnej siete. Dunajská Streda prišla o zraneného Brunettiho, ale postupom času boli hráči čoraz viac nebezpečnejší. Krstovič najskôr o centimetre minul, neskôr štipľavý projektil na dvakrát zastavil Krajčírik.

Už keď to vyzeralo, že do kabín sa pôjde za nerozhodného stavu, tak skvelú formu potvrdil Kristof Domonkos. Oprel sa do lopty a umiestnil ju k žrdi, čím vsietil svoj tretí gól v treťom ligovom stretnutí novej sezóny Niké ligy.

Hostia po zmene strán tlačili na defenzívu Ružomberka, ten bol dlho pozorný a nepúšťal favorita do vyložených šancí. Až štvrťhodinu pred koncom ujal center Andzouanu, ktorý zúžitkoval nabiehajúci Matej Trusa, čím vyrovnal. Ani aktívny Rammadan neotočil skóre, pričom hostia mohli byť radi, že Tučného šancu zastavil na čiare Csinger.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

MFK Skalica - Slovan Bratislava 1:2

Veľmi zaujímavú zostavu zvolil tréner Weiss. Šetrí opory na odvetu proti Maccabi, a tak v bráne nastúpil len druhýkrát vo svojej kariére na úrovni Niké ligy Hrdina. Kapitánsku pásku dostal premiérovo Lichý a do jedenástky sa zmestil aj Strelec.

Vyhrávať mohla Skalica, keby Yao nezahodil nemožné, nakoľko v 16. minúte na neho zívala prázdna brána, opečiatkoval brvno. Potvrdilo sa tak nedáš-dostaneš. Po práci Strelca obišiel posledného protihráča mladý Nino Marcelli a spred Junasa sa nemýlil. Strelil svoj prvý gól v Niké lige a zároveň za áčko Slovana.

Pred prestávkou mohol pridať druhý, v obrovskej možnosti tentoraz uspel skalický gólman. Herná prevaha bratislavského tímu priniesla druhý gól. Tigran Barsegjan trafil z diaľky presne do siete.

Prekvapenie takmer priniesol Krčík, center sprava skončil na brvne. Definitívny knokaut skoro zasadil Skalici český krídelník Zmrhal, jedovku nasmeroval do brvna a Junas zažiaril pri dorážke. Yao absolvoval smolný zápas. Najskôr zblízka hlavičkoval do Hrdinu a potom druhý raz v stretnutí netrafil odkrytú svätyňu.

Domáci však znížiť dokázali po hodine hry, keď Haša našiel voľného Olivera Podhorina. Slovan vyhral prvýkrát v sezóne a potvrdil výbornú bilanciu proti tomuto súperovi, ktorému v lige nikdy nepodľahol.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

MŠK Žilina - AS Trenčín 5:2

Žilina začala stretnutie podľa svojich predstáv, nakoľko Patrik Iľko dostal dostatok priestoru na hranici pokutového územia a nádherne zamieril do rohu brány. Hostia nehrali dobre, zatiaľ čo "Šošonov" bolo plné ihrisko a protivníka prakticky do polčasu vybavili.

Dávid Ďuriš sa individuálne sprava dostal do šestnástky, aby krížnym pokusom namieril pre Vozinhu nechytateľne. Soares mal na kopačke zníženie, proti rane z diaľky sa blysol Belko. Ešte pred predstávkou brejk troch proti jednému Adrián Kaprálik po práci Ďuriša iba doťukol do odkrytej svätyne.

Mladý Kaprálik takmer pridal v nadstavenom čase štvrtý zásah, snahu o prehodenie Vozinhu skúsený gólman vystihol. Do druhého polčasu však prišiel lepší Trenčín. Najskôr Soares nechal vyniknúť Belka, ale ten už nemal nárok na zakončenie Rahima Ibrahima po rohovom kope.

Striedajúci Gong našiel centrom pred bránou voľného dos Santosa, fantasticky mu príležitosť zneškodnil Belko. Myslovič síce priestor troch žrdí minul, ale záverečnú drámu nedopustil svojim druhým gólom Ďuriš. Loptu upratal k tyči nechytateľne pre Vozinhu. Ibrahim ešte raz znížil, do streleckej listiny sa zapísal i Henry Addo.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Tabuľka Niké ligy po neúplnom 3. kole.
Tabuľka Niké ligy po neúplnom 3. kole.Flashscore