Niké liga ONLINE: Podbrezová stále stopercentná, Trenčín dostal päťku, Slovan vyhral

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké liga ONLINE: Podbrezová stále stopercentná, Trenčín dostal päťku, Slovan vyhral

Aktualizované
Kaprálik bol po zápase spokojnejší ako Vozinha.
Kaprálik bol po zápase spokojnejší ako Vozinha.TASR
Najvyššia slovenská futbalová súťaž píše svoju 31. kapitolu. Historicky premiérovo pod názvom Niké liga. Ročník 2023/2024 sa už naplno rozbehol a v rýchlom tempe prichádza na rad 3. kolo. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM: 3. KOLO

PIATOK

Michalovce - Banská Bystrica 0:3

Sumár

SOBOTA

Podbrezová - Zlaté Moravce 1:0

Návrat

Ružomberok - Dunajská Streda 1:1

Skalica - Slovan Bratislava 1:2

Návrat

Žilina - Trenčín 5:2

Návrat

Sobotný sumár

Výsledky neúplného 3. kola Niké ligy.
Výsledky neúplného 3. kola Niké ligy.Flashscore

13. AUGUST

12:30 - Na sklonku minulej sezóny začal Flashscore zverejňovať v desiatkach futbalových súťaží po celom svete známkovanie na základe dát. Pochopiteľne, neobchádza to ani Niké ligu. Redakcia Flashscore Správ vyberá z najlepších známok ideálnu zostavu 3. kola.

12:17 - Stopercentná Podbrezová je na víťaznej vlne: Do Trnavy ideme ako favorit, hovorí Skuhravý.

07:05 - Program Niké ligy je v treťom kole ukončený netradične už sobotnou dávkou duelov. Zápas Trnavy s Košicami bol totiž po žiadosti Spartaka preložený na 26. septembra. Pozrite si detailný súhrn piatkového stretnutiavíkendovej štvorice súbojov.

12. AUGUST

22:00 - Weiss napriek výhre nešetril kritikou: Som nahnevaný, nemôžeme sa takto triasť o výsledok.

21:32 - Vyjadrenia trénerov po zápase Podbrezová - Zlaté Moravce.

Roman Skuhravý, tréner FK Železiarne Podbrezová: "Vedeli sme, že po dvoch predchádzajúcich výhrach to nemusí byť vôbec jednoduchý zápas. Bol to ale prvý zápas, v ktorom sme súperovi neumožnili ohroziť našu bránu a tam ja vidím veľký posun u našich hráčov. V minulej sezóne by sme takýto zápas remízovali a možno aj prehrali. V úvode sme dali gól, dostali sa do euforickej situácie, ale dostali sme sa aj do situácie, keď nevieme dať druhý gól a to nás sprevádzalo až do konca zápasu. Na našej ceste to je možno dôležitejší zápas ako prvý zápas v Banskej Bystrici. Herne sa nám úplne nedarilo, ale vytvorili sme si šance, koré by sme možno inokedy premenili. O to viac si cením dnešné víťazstvo a som rád, že máme kľud do zápasu v Trnave, kam ideme v pozícií favorita."

Vladimír Cifranič, tréner ViOn-u: "Nevstúpili sme dobre do zápasu, hneď z prvej štandardnej situácie sme inkasovali. Tén gól rozhodol, druhý polčas nebol z našej strany vôbec dobrý. Chýbala mi tam väčšia emócia a energia a väčšia kvalita. Proti súperovi aok Podbrezová musíme hrať odvážnejšie a neboli sme to my. v druhom polčase sme sa zlepšili, ale podbrezová si vytvorila ďalšie čisté šance, zápas mohla uzavrieť a o to viac ma mrzí, že rozhodol gól zo štandardnej situácie. Víťazstvo Podbrezovej absolútne zaslúžené."

21:07 - Vyjadrenia trénerov po zápase MFK Skalica - ŠK Slovan Bratislava.

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "My sme prišli s cieľom získať tri body a zlepšiť si pozíciu v lige po tom, ako sme stratili štyri body. Z tohto pohľadu sa nám to podarilo, avšak priebeh...Súpera sme pustili do prvej šance po štandardnej situácii, na ktoré sa pripravujeme, no niektorí hráči sú nepozorní, nejdú do lopty, alebo tam idú neskoro. Za stavu 2:0 musíme premeniť šance, ukončiť zápas a kontrolovať hru. Plánoval som iné striedania so zámerom dať viac šancu Voetovi a nechať oddýchnuť Wimmera, čo mi priebeh neumožnil. Výsledok je okej, ale nie hra niektorých, ktorí sa dnes mali ukázať na utorok, čo bolo aj motto môjho príhovoru. Musím byť k niektorým kritický, celá obranná línia musí byť lepšia a tvrdšia v súbojoch, rovnako hráči ako napríklad Zmrhal musia zo seba vyžmýkať viac. Nemôžeme sa spoliehať na to, s čím príde 18-ročný Marcelli či Strelec, ktorý je s nami krátko a bolo trochu vidno, že dlhšie nehral, no jeho výkon bol v poriadku a určite nám pomôže. Do brány sme dali mladého Hrdinu, čo bol možno vzhľadom na vek a skúsenosti trochu risk, no v poriadku. Máme tri body, celkovo však musím byť kritický, pretože aj v mladšom zložení si to musíme dohrať a nemôže sa stať, že sa na konci trasieme o výsledok. Som nahnevaný, že to nevieme zlomiť na 3:0 a opäť dáme protivníkovi šancu zo štandardnej situácie. Už zajtra cestujeme do Izraela, kde do toho dáme všetko a pokúsime sa o malý športový zázrak."

Pavol Majerník, tréner Skalice: "My sme zatiaľ mužstvo polčasov. Mali sme veľmi slušný vstup do zápasu a veľkú šancu. Potom však bol na chalanoch vidieť priveľký rešpekt, aj keď Slovan je Slovan. Súper veľmi dobre kombinoval a vytváral si príležitosti, dal dva góly. Po prestávke sme už nemali čo stratiť a pomohol nám aj strelený gól. Yao mal po ňom ešte veľkú šancu. Musím vyzdvihnúť výkon hráčov v druhom polčase, všetci podali zlepšené výkony. Slovan si však takou svojou kvalitou postrážil výsledok."

21:03 - Vyjadrenia trénerov po zápase MFK Ružomberok - DAC Dunajská Streda.

Peter Tomko, tréner Ružomberka: "Prvý polčas sme mali jasný plán, chalani vedeli, čo musia spraviť na ihrisku, ak chcem byť úspešní. Boli sme predovšetkým trpezliví, mužstvo dodržiavalo veci, ktoré boli pred zápasom zadefinované a napokon sme boli odmenení Kristofóm Domonkosom. Toho musím zvlášť vyzdvihnúť, pretože aj v tréningoch pracuje výborne. Druhý polčas nás súper zatlačil. Pri takej ofenzívnej kvalite, akú má Dunajská Streda, si vážime bod. V závere sme ešte mohli dať gól a stretnutie rozhodnúť. Chalanov chcem pochváliť za prístup, za obetavosť. Na ihrisku nebol jeden hráč, ktorý by niečo vynechal. Dunajská Streda nám dala gól, ale vyložené šance si nevytvorila."

Adrian Guľa, tréner Dunajskej Stredy: "Bol to dobrý ligový zápas. V prvej časti sme sa nedostali do optimálneho tempa. Jednak dobrou agresivitou súpera, ale aj našimi ľahkými stratami či nevynútenými chybami. Dostali sme sa do finálnej tretiny, ale výber miesta nebol dobrý. Mužstvo našich kvalít, nemôže v poslednej minúte inkasovať taký gól, ako padol po autovom vhadzovaní. Chalani však na to dobre zareagovali a v druhom polčase sme boli jasne lepší. Bohužiaľ, výsledkom toho bol len jeden gól. Potom ešte prišla jedna kontra súpera. Zápas mal kvalitu, veľmi slušnú ligovú úroveň. Nám v druhom polčase chýbal väčší pokoj vo finálnej fáze na to, aby sme zápas úplne otočili. Niekedy si však musíme vážiť aj bod."

20:43 - Vyjadrenia trénerov po zápase MŠK Žilina - AS Trenčín.

Jaroslav Hynek, MŠK Žilina: "My máme za sebou zápasy, v ktorých sme neboli spokojní s výsledkami a niekedy ani s hrou. Dnes sme chceli urobiť radosť fanúšikom, výsledok bol pre nás mimoriadne dôležitý. Boli sme maximálne efektívni v prvej fáze hry. V druhom polčase sme inkasovali, následne mal Trenčín dve veľké šance, kde nás podržal výborný Belko. Po striedaní sme zmenili taktiku, stiahli sa do obrany a hrali na protiútoky, z ktorých sme dva dokázali premeniť na góly. Vo finále nám to prinieslo cennú výhru. Chcem však pochváliť aj kouča hostí, ktorý dokázal prestavať káder a vtisnúť mu svoju pečať. Trenčín ide po dobrej ceste a dnes to bol pre nás náročný súper."

Ilija Stolica, AS Trenčín: "Ťažko sa hovorí o zápase po takomto výsledku. Pre fanúšikov to bol zaujímavý zápas, do ktorého sme vstúpili zle, prvý polčas sme prehrali 0:3. Do druhého sme nastúpili so striedaniami, museli sme riskovať a to sa prejavilo na konečnom výsledku. Chyby sme nerobili len v obrane, ale v celej fáze hry. Žilina dnes potrestala naše chyby najmä veľmi dobrým prechodom. Dostali sme facku, ale nič to nemení na ceste, na ktorú sme sa vydali a verím, že je správna."

20:06 - Najviac gólov inkasovali Trenčín a Banská Bystrica, zhodne po šesť. AS pritom dostal v predošlých dvoch dueloch jeden jediný.

20:04 - Žilina vďaka piatim gólom do siete Trenčína zvýšila celkový počet už na osem. Ide o najlepšiu ofenzívu Niké ligy.

20:01 - Podbrezová má na čele deväť bodov a ako jediný tím vyhrala všetky tri doterajšie zápasy, pričom disponuje aj najlepšou defenzívou, inkasovala jediný raz. Okrem toho brankár Ludha udržal čisté konto druhýkrát a to sa nikomu inému nepodarilo.

19:57 - Po treťom kole majú na konte po tri góly už štyria strelci. Na Petra Kováčika, ktorému sa to podarilo hneď na úvod, sa dotiahli Henry Addo, Kristof Domonkos a Rahim Ibrahim.

18:47 - Ružomberský záložník Kristof Domonkos sa presadil aj v treťom zápase novej sezóne. Otváral skóre stretnutia proti Dunajskej Strede.

18:22 - Nino Marcelli otvoril skóre zápasu Skalica - Slovan, išlo o jeho prvý gól za áčko Slovana a rovnako prvý v Niké lige.

17:02 - Veľmi zaujímavú základnú zostavu poslal do zápasu v Skalici tréner Vladimír Weiss. Jeho Slovan samozrejme šetrí opory na odvety proti Maccabi Haifa, a tak v bráne nastúpil len druhýkrát vo svojej kariére na úrovni Niké ligy mladý Adam Hrdina. Kapitánsku pásku dostal premiérovo Filip Lichý a do jedenástky sa zmestil aj Dávid Strelec.

16:38 - Slovan a Skalica odohrali päť ligových zápasov, všetky patrili belasým: "Sme v klube, ktorý chce byť úspešný v troch súťažiach. Potrebujeme podať zodpovedný výkon, a to sa týka všetkých hráčov. Dnes nemôžeme rozdeliť náš pohľad a zamerať sa len na Európu. Vidíme, že sme v lige zbytočne stratili štyri body, a tie potrebujeme dohnať," povedal asistent trénera Boris Kitka.

16:00 - Trénerovi Zlatých Moraviec Vladimírovi Cifraničovi bude v stretnutí s Podbrezovou chýbať dlhodobo zranený Matúš Chropovský, pre zranenie vynechá sobotný duel aj Milan Kvocera.

15:35 - Skalicu čaká protivník najťažšieho kalibru - na svojom štadióne privíta z nie ďaleka cestujúci tím úradujúceho majstra. Kouč Pavol Majerník vie, že pre jeho mužstvo to bude výzva. 

"Je potrebné popracovať na stabilite herného výkonu celého mužstva. Keď vydržíme hrať v našom nastúpenom trende celých 90 minút, máme na to, aby sme Slovan potrápili a zabodovali,“ vravel a doplnil:

"Pre každého hráča je veľká motivácia nastúpiť proti Slovanu. Pôjde o náročný duel s ťažkým súperom, ale my sa chceme pozerať na seba a svoj výkon."

14:14 - Lodivod žilinskej lavičky Hynek dúfa, že jeho káder je pred súbojom s Trenčínom už dostatočne naladený a sústredený na ligové povinnosti. Český kouč nechce, aby európska porážka s Gentom ovplyvnila výkon mužstva ako počas posledného zápasu proti Podbrezovej.

"Po vypadnutí z EKL sme venovali množstvo času tomu, ako to správne vyhodnotiť a tím čo najlepšie pripraviť. V Podbrezovej nám to nevyšlo. Na Horehroní nám chýbali emócie a celková energia. Mohli sme sa skúsiť viac vyžmýkať. Nepodarilo sa nám hráčov nastaviť a pripraviť, preto to beriem na seba.“

12:40 - "Ruža" si po prehre v Žiline napravila chuť domácou výhrou nad Skalicou. Tréner Tomko sa obzrel za týmto duelom a nadviazať by ním chcel aj v strete s DAC. "Prvý domáci zápas bol úspešný, čiže dojmy sú dobré. Myslím si, že od druhého polčasu sa môžeme odraziť aj do ďalších stretnutí. Chalani videli, že keď dobre pracujeme a sme aktívni, tak si vieme vytvoriť tlak, šance aj góly,“ prezradil.

10:57 - MFK Dukla Banská Bystrica a Róbert Polievka sa dohodli na predĺžení zmluvy do konca sezóny 2024/25.

"Po tomto náročnom období, kedy sa o mne v médiách veľa rozprávalo a písalo som veľmi rád, že sa situácia okolo mňa ukľudnila. Veľmi ma teší postoj vedenia klubu, že mi dokázalo vytvoriť také podmienky, vďaka ktorým tu viem zostať aj ďalší rok. Som rád a veľmi si vážim túto možnosť, pretože Dukla je môj futbalový domov. Chcem pokračovať vo svojich dobrých výkonoch a uvidíme, čo prinesú ďalšie mesiace. Aktuálne som maximálne koncentrovaný na Duklu a chcem jej pomôcť minimálne do zimy. Ak bude zaujímavá ponuka na stole, vedenie Dukly je ochotné rokovať," povedal Polievka.

09:07 - Slovan sa pokúsi získať prvý trojbodový zápis na pôde Skalice, s ktorou v predošlej sezóne vyhral 3:0 a 4:1, ale v rámci Slovnaft Cupu po víťazstve v semifinále 2:1 prehral odvetu v riadnom hracom čase 2:3, a tak rozhodovalo predĺženie. Po ňom bol stav 3:3, čo znamenalo postup "belasých" do neskôr neúspešného finále.

09:02 - Oba zápasy minulej sezóny vyhrala Dunajská Streda nad Ružomberkom zhodne 1:0. Predtým uspeli dvakrát v rade Liptáci.

08:48 - Žilina a Trenčín si v predošlých dvoch prípadoch body delili. "Šošoni" nad týmto súperom naposledy vyhrali 11. decembra 2021, keďže v semifinále baráže o EKL počas ročníka 2021/22 uspel AS.

08:32 - Podbrezová to na Zlaté Moravce nevie. Nevyhrala posledných päť vzájomných stretnutí v najvyššej súťaži. Celkovo uspela len piatich z osemnástich zápolení. V predošlom ročníku sa zrodili dve remízy. Na úvod jarnej časti 2022/23 debutoval medzi mužmi mladý Šimon Faško. Paradoxne, na úvod aktuálnej sezóny ešte nenastúpil.

Posledné vzájomné strety Podbrezovej a ViOnu
Posledné vzájomné strety Podbrezovej a ViOnuFlashscore

07:58- Michalovský kouč Petruš sa bližšie pozrel na situácie, po ktorých jeho mužstvo na domácej pôde inkasovalo. "Góly sme dostali po dvoch štandardných situáciách. V úvode to bolo nepochopiteľné zaváhanie stredného obrancu, rovnako aj pri druhom zásahu. Mal to brániť osobne. Zo zápasu som sklamaný. Výsledok je zaslúžený, ani by som nepovedal, že krutý. Mrzia má slabé výkony jednotlivcov i mužstva," vyjadril sa nový tréner východniarov.

11. AUGUST

23:33 - Piatkovú predohrávku medzi Michalovcami a Banskou Bystricou zhodnotili obaja tréneri.

Marek Petruš, tréner Zemplína: "Ušiel nám prvý polčas. Nezachytili sme hneď úvod zápasu, do dvadsiatich minút sme inkasovali dva góly. Musím uznať, že Bystrica nás prevyšovala vo všetkých činnostiach, či to bolo v defenzíve alebo v ofenzíve, ťažko s tým bolo niečo spraviť. Sme smutní, sklamaní, ale treba dať hlavu hore a začať pozitívne myslieť. V druhom polčase sme chceli niečo spraviť s tým zlým prvým polčasom. Zmenili sme rozostavenie, ale sú zápasy, kedy vám vôbec nič nevychádza a to bol ten dnešný. Chlapcom nemožno uprieť snahu, ale kvalita bola na strane súpera."

Michal Ščasný, tréner Dukly: "Vyšiel nám prvý polčas. Na začiatku druhého nás Michalovce zatlačili, mali tam aj nebezpečné štandardky, ale to sme prežili. Mohli sme stretnutie zatvoriť skôr. Vytvorili sme si veľa pološancí. Avšak, skvelé tri body z ihriska súpera, ktorý je nepríjemný. Vzadu sme to uhrali na nulu, s čím som maximálne spokojný a o to lepšie sa pôjde päť hodín domov."

22:21 - Obranca Dukly Timotej Záhumenský má po troch zápasoch na konte už jeden gól a dve asistencie. Róbert Polievka vyniká opačnou bilanciou 2+1.

22:19 - Michalovce nestrelili gól ani v treťom stretnutí novej sezóny a čakajú naň 270 minút. Navyše sú s jediným bodom posledným tímom tabuľky Niké ligy. Zemplínčania v piatok proti Dukle inkasovali trikrát zo štyroch striel na bránu.

22:15 - V 79. minúte zápasu medzi Michalovcami a Duklou naskočil do hry skúsený obranca Boris Godál a zažil svoj súťažný debut v drese tímu spod Urpína.

21:12 - Žilinský tréner Jaroslav Hynek sa pre klubový web vyjadril k záujmu o hráčov: "Hovorili sme si s hráčmi, o ktorých je záujem, aby sme sa maximálne sústredili na náš výkon, aby sme boli úspešní. Snaha nechýbala nikomu, ale presnosť, na ktorú sme zvyknutí a ktorú tím potrebuje, absentovala. Aj to je ďalší faktor, ktorý mohol ovplyvniť duel v Podbrezovej. Bude to určite trvať a budeme sa s tým musieť vysporiadať až do konca prestupového obdobia. Aj pre mňa je to nová skúsenosť."

21:01 - "Zatiaľ sme urobili len dva malé kroky v rámci našej cesty," hovorí pred zápasom v Žiline ukrajinský obranca Trenčína Taras Bondarenko.

20:51 - Soares, Gerec, Záhumenský a v piatok večer sa pridal aj Martin Rymarenko. To sú hráči, ktorý na začiatku sezóny 2023/24 zaznamenali v jednom stretnutí gól aj asistenciu. 

19:20 - "Verím, že nadviažeme na víťazstvo z domáceho zápasu s Košicami. Potrebný bude plnohodnotný a oduševnený výkon, aby sme získali tri body. Rešpektujeme silu súpera, ktorý naposledy doma vyhral. V minulej sezóne sme ukázali, že je to pôda, na ktorej dokážeme triumfovať. Takisto však vieme aj to, že sme k tomu potrebovali maximálny tímový, poctivý výkon, hernú kvalitu a tiež podporu fanúšikov. Tí nám boli oporou aj v Michalovciach a pred týždňom doma, preto dúfam, že budú opäť stáť pri nás. Náš cieľ je posúvať hernú kvalitu a intenzitu, pretože len to nám môže prinesieť vytúžené víťazstvo," zaželal si tréner Dunajskej Stredy Adrian Guľa pred duelom s Ružomberkom. 

19:01 - Asistent hlavného trénera Podbrezovej Štefan Markulík pred zápasom proti Zlatým Moravciam.

18:11 - Trenčín hlási drobnú, ale podstatnú zmenu. Riadenie kamerového systému, osvetlenia, obrazoviek a ozvučenia sa tento týždeň presťahovalo na novú hlavnú tribúnu. To je neklamný znak toho, že práce na štadióne finišujú.

17:01 - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) udelila tímu Niké Ligy FC DAC 1904 Dunajská Streda podmienečný trest uzatvorenia sektorov B1, B2, B3 a B4 na štadióne a pokutu 1500 eur. Dôvodom je správanie sa priaznivcov počas stretnutia 2. kola proti FC Košice, ktoré vyhodnotila ako hrubé a nešportové. Podmienka trvá do 31. decembra 2023.

"DK SFZ sa na svojom zasadnutí dňa 10. augusta 2023 venovala tzv. choreu fanúšikov FK DAC 1904 Dunajská Streda, na ktorom bol prečiarknutý slovenský názov mesta Košice. Ten bol nahradený maďarským pomenovaním, a to za súčasného použitia dymovníc vo farbách maďarskej vlajky. DK SFZ uvedené choreo vyhodnotila ako prejav provokatívneho charakteru, ktorý svojim charakterom výrazne prekračuje hranice dovolenej prezentácie podpory svojho klubu," píše sa okrem iného v stanovisku.

16:22 - Brankár Dukly Matúš Hruška je lídrom Niké ligy v počte úspešných zákrokov (11). Najviac (128) ich mal aj v minulej sezóne. 

16:03 - Michalovčania v jarnej časti minulej sezóny vyhrali na svojom štadióne 1 zo 7 (okrem toho 4 remízy a 2 prehry) ligových zápasov. Podarilo sa im to na posledný pokus. V 10. kole nadstavby zdolali v priamom súboji o vyhnutie sa baráži ViOn 1:0.

15:48 - Michalovce sú jediné mužstvo, ktoré v doterajšom priebehu Niké ligy neskórovalo. V ich dvoch stretnutiach padlo najmenej gólov (2). Dukla mala v prvých dvoch kolách najhoršiu defenzívu (6 inkasovaných gólov).  Jej zápasy boli najbohatšie na góly (spolu 9).

15:32 - Dvaja hráči Michaloviec môžu v domácom zápase proti banskobystrickej Dukle zaokrúhliť počet svojich duelov v najvyššej súťaži. Legendárny Igor Žofčák by mohol nastúpiť na svoj 450. súboj, Matúša Marcina čaká stretnutie s poradovým číslom 100.

"Hráme doma, pred vlastnými divákmi a o motiváciu teda máme postarané. Nastavujeme sa celý týždeň, aby sme boli fyzicky a psychicky pripravení na zápas. Všetci robíme maximum preto, aby nám to v piatok vyšlo. S Igorom sa musíme dohodnúť, že v prípade víťazstva niečo prinesieme do kabíny," vravel druhý menovaný

14:27 - Prestup Zsolta Kalmára do Fehérváru je hotovou vecou. Jeho doterajší zamestnávateľ z Dunajskej Stredy sa s ním rozlúčil na sociálnych sieťach a poďakoval mu za šesť rokov verných služieb. Viac sa dočítate v článku.

14:07 - Ružomberok privíta v sobotu na svojom trávniku nebezpečnú Dunajskú Stredu. "O ofenzívnej kvalite súpera sa asi ani netreba baviť. Je veľká. Nehovoríme ani o individualitách, ale o tíme a jeho ofenzívnej sile. Chceme sa dobre pripraviť na tento zápas a využiť naše prednosti, aby sme vedeli využiť niektoré situácie a potrestali súpera,“ povedal pred stretnutím tréner "Ruže" Peter Tomko.

12:40 - Trenčania zavítajú pod Dubeň po vyše desiatich mesiacoch. Môže za to aj ich účasť v spodnej šestke a len dva vzájomné duely v rámci minulého ročníka. Oba mali remízový rezultát, oba teda nespoznali víťaza po výsledkoch 0:0 a 1:1. Tento ročník však odštartovali hráči spod hradu Matúša Čáka o poznanie lepšie, keď vyhrali na pôde Trnavy gólom v nadstavenom čase a triumf potvrdili aj počas minulého týždňa domácou výhrou nad Michalovcami.

11:05 - "Železiari" si odkrútili zaujímavé odľahčenie od súťažných povinností. Do Podbrezovej zavítal tím z marketingového oddelenia Únie ligových klubov a tamojší hráči absolvovali tzv. Media day.

10:11 - Svetlo sveta uzrela zaujímavá informácia. Dunajskú Stredu by mal po takmer šiestich rokoch opustiť Zsolt Kalmár. Maďarský rodák má namierené do Fehérváru. S klubom údajne v najbližších dňoch podpíše zmluvu na dva roky.

09:02 - Žilinčanov čaká po európskom neúspechu s Gentom a ligovej prehre proti Podbrezovej duel s mužstvom spod hradu Matúša Čáka. „S Trenčínom je to vždy hore-dole, v sobotu však cestuje k nám a verím, že to nebude mať jednoduché. Dúfam, že nám pomohol kompletný týždeň, klasický mikrocyklus bez zápasu i viaceré pohovory s hráčmi," vravel lodivod MŠK Jaroslav Hynek.

08:07 - Po úspešnej premiére v drese DAC sa v tamojšom prostredí pomaly udomácňuje brankárska posila Aleksandar Popovič. Pred súbojom v Ružomberku okrem iného uviedol: „Teraz bude dôležité získať tri body aj v najbližšom zápase. Musíme sa pokúsiť odštartovať novú víťaznú sériu, aby sme mohli bojovať o tie najvyššie priečky. Ak podáme dobrý výkon, výsledok sa určite dostaví.“

07:34 - Program 3. kola odštartuje duel v Michalovciach, tie privítajú Banskú Bystricu. Zemplín uvidí bitku tímov, ktoré z úvodných dvoch stretnutí vyťažili iba jeden bod. Dukla po úvodnej prehre remizovala na pôde Slovana a od tohto duelu sa chce odraziť. V zápasoch s Michalovcami počas minulej sezóny hralo prím domáce prostredie.

Najskôr domáci na Zemplíne uspeli 2:0 a potom pod Urpínom 3:1. Tri body tímu trénera Ščasného režíroval Faško (1+2), ktorý je už v Košiciach. V oboch stretnutiach s Duklou nastúpil za Zemplín aj stredopoliar Tibor Slebodník, ktorý v minulej sezóne hosťoval v Michalovciach zo Žiliny. Pred aktuálnym ročníkom prestúpil do Banskej Bystrice.

07:17 - Košičania budú mať počas najbližšieho víkendu Niké ligy pauzu. Trnava si duel s nimi pre povinnosti v EKL odložila na september. Zástupcovia nováčika Erik Pačinda a Peter Varga začali využívať získané voľno záslužnou činnosťou. Svojou návštevou prišli potešiť a podporiť mladé talenty na futbalový kemp v obci z blízkeho okolia Košíc.

Mladí futbalisti zažili pekný deň
Mladí futbalisti zažili pekný deňFC Košice

10. AUGUST

19:00 - Ani zápas 5. kola MFK Ružomberok - ŠK Slovan Bratislava sa neodohrá v pôvodne plánovanom termíne na konci augusta. O jeho odloženie požiadal Slovan, ktorý sa prebojoval do 3. predkola Ligy majstrov a bez ohľadu na výsledok dvojzápasu s Maccabi Haifa ho čaká "pohárová jeseň". Duel sa uskutoční 26. alebo 27. septembra. Čítajte viac.

18:35 - V ostatných dňoch sa spod Dubňa začali šíriť informácie o výpredaji. Žiline sme sa venovali v dvoch článkoch - Odíde Kaprálik do Holandska? a čo povedal tréner Hynek o možnom žilinskom výpredaji?

18:10 - Do kádra futbalistov MFK Zemplín Michalovce pribudol 32-ročný ukrajinský stredopoliar Roman Karasjuk. S vedením klubu sa dohodol na ročnej spolupráci. Tréner Marek Petruš počíta s novou akvizíciou na post defenzívneho stredopoliara, ktorý chcel posilniť už v priebehu letnej prípavy, ale sa mu to nepodarilo. Viac o prestupe.

Karasjuk a jeho štatistiky
Karasjuk a jeho štatistikyFlashscore

17:50 - Vstup do novej sezóny Niké ligy vychádza hráčom AS Trenčín výborne a nadšený je takisto mladík Dominik Hollý, ktorý sa po vážnych zdravotných komplikáciách vrátil na ihrisko. Zbiera prvé minúty, verí v osobné aj tímové úspechy a na starosti už nemyslí. Aj o tom hovoril v rozhovore pre Flashscore Správy.

17:36 - Slovenský útočník Dávid Strelec sa vrátil do Slovana na ročné hosťovanie zo Spezie. Hral už v úvodnom dueli 3. predkola Ligy majstrov proti Maccabi Haifa. V najvyššej slovenskej súťaži naposledy nastúpil 22. augusta 2021 proti Seredi. Jeho posledný gól sa datuje k 15. máju 2021, kedy dva razy prekonal defenzívu Zlatých Moraviec.

17:11 - Svoj zápas 3. kola neodohrá v pôvodnom termíne Trnava, ktorá si ho odložila pre povinnosti v EKL, kde bojuje o postup proti Lechu Poznaň. Spartak teda privíta Košice v utorok 26. septembra.

17:00 - Najlepším strelcom Niké ligy je stále podbrezovský Peter Kováčik, ktorý strelil hetrik proti Banskej Bystrici. Za ním nasledujú Addo, Krstovič, Djuricin, Domonkos a Kabongo, pričom poslední traja menovaní sa presadili ako jediní v oboch dueloch. Soares a Bartoš zaznamenali po dve asistencie. Kapverdský útočník sa stal najlepším hráčom 2. kola na základe Flashscore známok a dostal sa aj do ideálnej zostavy.

16:30 - Podbrezová a Trenčín vyhrali oba svoje doterajšie zápasy, a tak sú na čele tabuľky. Slovan je po remíze s Duklou bez výhry, rovnako ako Trnava, ktorá uhrala v Zlatých Moravciach iba bod. Dunajská Streda si zgustla na nováčikovi z Košíc. Ako sa bude mužstvám dariť tentoraz?

Výsledky 2. kola Niké ligy.
Výsledky 2. kola Niké ligy.Flashscore

16:00 - Vitajte pri sledovaní trackeru Niké ligy pred začiatkom 3. kola. K druhému kolu sa môžete vrátiť cez naše tradičné udalosti.

Tabuľka po 2. kole Niké ligy.
Tabuľka po 2. kole Niké ligy.Flashscore