Stopercentná Podbrezová je na víťaznej vlne: Do Trnavy ideme ako favorit, hovorí Skuhravý

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Stopercentná Podbrezová je na víťaznej vlne: Do Trnavy ideme ako favorit, hovorí Skuhravý
Tréner Skuhravý môže byť so vstupom do súťaže spokojný.
Tréner Skuhravý môže byť so vstupom do súťaže spokojný.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Futbalisti Podbrezovej sú aj po troch kolách na čele tabuľky s plným počtom bodov. V sobotu doma zdolali Zlaté Moravce tesne 1:0, pričom zahodili veľa šancí.

Krásny gól a spoľahlivá defenzíva

Nebyť skvelého výkonu brankára Slávika, duel by skončil výrazne vyšším skóre. Hlavne Galčík mohol sám vsietiť hetrik: "Vedeli sme, že to bude asi najnáročnejší zápas z doterajších troch. Škoda, že sme urobili drámu až do konca a nepremenili ďalšie príležitosti. Neviem, čím to bolo. Asi sme veľmi chceli. Stačilo dať druhý gól a už by to možno aj išlo," hovoril obranca Marek Bartoš.

Ten stretnutie rozhodol jediným gólom, keď si už v piatej minúte nabehol na center z rohového kopu a pätičkou ju nechytateľne zakončil pod brvno: "Zhodou okolností som v piatok na tréningu dal presne taký istý gól. Neviem, či to bol osud. Ja som to chcel len trafiť na pretečovanie a skončilo to v bráne, takže som za to šťastný. Nevidí sa to často, nebude to na dennom poriadku, ale som rád, že padol. Bolo to dobre kopnuté a ja som bol v správnom čase na správnom mieste," nechal sa počuť.

Bartoš vyzdvihol takisto fakt, že Podbrezová udržala čisté konto ako jediný tím už dvakrát a inkasovala len raz: "Teší ma, ako pracujeme v defenzíve. Treba sa od toho odpichnúť," doplnil spoľahlivý stopér.

Podbrezová ide do Trnavy ako favorit

Tréner Roman Skuhravý chválil progres tímu, ktorý sa postavil k neľahkému súperovi správnym spôsobom, pričom "Železiari" porazili ViOn prvýkrát po piatich zápasoch: "Vedeli sme, že po dvoch predchádzajúcich výhrach to nemusí byť vôbec jednoduché stretnutie. Bol to ale prvý zápas, v ktorom sme súperovi neumožnili ohroziť našu bránu a tam vidím veľký posun u našich hráčov. V minulej sezóne by sme v takomto dueli remizovali a možno aj prehrali," tvrdí český lodivod.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

"V úvode sme dali gól, dostali sa do eufórie, ale aj do situácie, keď nevieme dať druhý gól a to nás sprevádzalo až do konca. Na našej ceste to je možno dôležitejšie stretnutie ako to prvé v Banskej Bystrici. Herne sa nám úplne nedarilo, ale vytvorili sme si šance, koré by sme možno inokedy premenili. O to viac si cením dnešné víťazstvo," pokračoval v hodnotení Skuhravý.

Podbrezová tak môže pomýšľať na to, že rovnako ako v predošlom ročníku, aj teraz by mohla potrápiť najsilnejšie značky: "Som rád, že máme pokoj do zápasu v Trnave, kam ideme v pozícií favorita," myslí si Skuhravý.

"Nevstúpili sme dobre, hneď z prvej štandardnej situácie sme inkasovali. Tén gól rozhodol, druhý polčas nebol z našej strany vôbec dobrý. Chýbala mi tam väčšia emócia a energia a väčšia kvalita. Proti súperovi ako Podbrezová musíme hrať odvážnejšie a neboli sme to my. V druhom polčase sme sa zlepšili, ale Podbrezová si vytvorila ďalšie čisté šance, zápas mohla uzavrieť a o to viac ma mrzí, že rozhodol gól zo štandardnej situácie. Víťazstvo Podbrezovej je absolútne zaslúžené," hodnotil Vladimír Cifranič, tréner ViOn-u.

Podbrezová - Zlaté Moravce 1:0

Tabuľka Niké ligy po neúplnom 3. kole.
Tabuľka Niké ligy po neúplnom 3. kole.Flashscore