Žilina si napravila chuť, porazila Ružomberok. Trenčín vyhral v Trnave gólom z nadstavenia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Žilina si napravila chuť, porazila Ružomberok. Trenčín vyhral v Trnave gólom z nadstavenia
Addo sa stal hrdinom Žiliny.
Addo sa stal hrdinom Žiliny.TASR
Futbalisti MŠK Žilina porazili v nedeľnom zápase 1. kola Niké ligy hráčov MFK Ružomberok 3:1. Spartak Trnava doma podľahol Trenčínu gólom z úplného záveru.

FC Spartak Trnava - AS Trenčín 1:2

Trnava pomenila zostavu, ale do domáceho stretnutia vstúpila s jasným cieľom zvíťaziť. Hral sa medzišestnástkový futbal, zakončenia prichádzali iba sporadicky a keď už, tak nepresné. Na úvodný gól diváci čakali do 36. minúty, keď Njegoš Kupusovič veľmi peknou strelou trafil do rohu brány Vantrubu.

O okamžité vyrovnanie sa snažil Štefánik, lenže Vozinha sa blysol, keď vytesnil loptu nad brvno. Tréner Gašparík reagoval cez prestávku až štyrmi striedaniami, no nemohol byť spokojný s hlavičkou Kmeťa do žrde. Nakoniec sa predsa len tešil, nakoľko Marco Djuričin spred pokutového územia upratal hrací predmet k tyči.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Spartak s prípadným bodom spokojný nebol, viac na lopte však hral Trenčín. Dlhšie sa nič nedialo, až Mikovič preveril ostrou jedovkou pozornosť Vozinha. Tá bola v poriadku. Rovnako i Vantrubova, pretože toho podobne skúšal Kozlovský. Počas nadstavenia Ristovski takmer rozhodol, nemieril presne.

Šialený záver priniesla šiesta minúta nadstavenia. Brankár Vantruba podbehol rohový kop a lopta napokon skončila v jeho bráne. Trenčín zdolal Trnavu prvýkrát od marca 2021. AS tak zažil veľmi dobrý vstup do nového ročníka.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

MŠK Žilina - MFK Ružomberok 3:1

Aj pod Dubňom sa hral opatrný futbal medzi oboma boxami, no prvým gólom sa to trochu rozbehlo. Henry Addo v 38. minúte zľava prešiel do pokutového územia, krásne sa uvoľnil cez troch súperov a technicky zakončil k žrdi. Ešte do prestávky musel Krajčírik vytesniť nepríjemný pokus Kaprálika. Na druhej strane nechýbalo veľa Šefčíkovi.

Ružomberok dokázal vyrovnať vďaka rohovému kopu. Centrovanú loptu neodkopol ideálne Stojčevski, a tak ju mohol krásnym volejom zvnútra šestnástky napáliť do siete Kristóf Domonkos. Radosť z priebežnej remízy chcel pokaziť hosťom striedajúci Ďuriš, zoči-voči Krajčírikovi neuspel.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Dvadsať minút pred koncom riadneho hracieho času dostal Iľko príliš veľa priestoru na pravej strane, našiel Adda stojaceho na hranici päťky. Ten z prvej vsietil svoj druhý gól v stretnutí. Aktivitou sršal ďalší hráč z lavičky, spomínaný Iľko. Parádne strieľal pod brvno, Krajčírik bol pozorný.

Definitívnu bodku za výhrou Žiliny dal rýchly brejk ťahaný Ďurišom. Ten preniesol hru na Mária Sauera pred veľké vápno. Mladík sa dostal dnu a aj keď trafil žrď, lopta sa k nemu vrátila. Šancu na reparát využil stopercentne.

"Šošoni" si tak napravili chuť po prehre v Gente a zaznamenali úspešný vstup do sezóny Niké ligy. Ružomberok podľahol tomuto súperovi štvrtý raz po sebe.

Sledujte náš ONLINE tracker Niké ligy

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Všetky výsledky 1. kola Niké ligy.
Všetky výsledky 1. kola Niké ligy.Flashscore