TOP 10 tínedžerov, ktorým môže patriť nová sezóna Niké ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
TOP 10 tínedžerov, ktorým môže patriť nová sezóna Niké ligy
Mladučký Šimon Faško má zbierať čoraz viac skúseností v Niké lige.
Mladučký Šimon Faško má zbierať čoraz viac skúseností v Niké lige.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Len nedávno sa skončila sezóna najvyššej slovenskej súťaže, ale nová sa už nezadržateľne blíži. Preto sme sa pozreli na desať tínedžerov (rok narodenia 2004 alebo neskôr), ktorí by mohli počas ročníka 2023/24 ukázať naplno svoje kvality.

Šimon Faško

V Podbrezovej vyrastá futbalista, ktorý môže byť postupom času členom popredných svetových líg a oporou reprezentácie, ale k tomu má ešte ďaleko. Tak ako to hovorí aj filozofia klubu, všetko má svoju postupnosť. Stále iba 17-ročný stredopoliar dostal šancu v jarnej časti a hral výborne. Chválili ho aj tréneri súperov. Má neskutočný prehľad v hre a dokáže vykúzliť skvelé prihrávky.

Faško sa dostal nielen do reprezentácie U21, ale bol aj náhradníkom v seniorskom tíme pod vedením Calzonu a to už o niečom hovorí. V novej sezóne by mal dostávať ešte viac priestoru od lodivoda Skuhravého a už teraz ho sledujú popredné európske značky.

Andy Masaryk

Ani o ofenzívu nemá Podbrezová starosti. Do áčka sa postupne začleňuje Andy Masaryk, ktorému pred rokom nedal zmluvu Slovan, a tak prišiel na Horehronie. Rozhodol napríklad stretnutie proti Žiline a stal sa najmladším strelcom klubu v Niké lige. Minúty zbiera postupne, naskočil zatiaľ do šiestich duelov.

Mário Sauer

V drese áčka Žiliny debutoval už ako šestnásťročný, následne odohral v ročníku 2021/22 celkovo 582 minút a strelil svoj prvý gól. Počas predošlej sezóny absolvoval pätnásť štartov a ďalšie v béčku. Slovensko reprezentoval na EURO U19 aj MS U20. Jeho brat Leo už patrí medzi veľké nádeje Feyenoordu, no Mário zatiaľ ostáva na Slovensku. Tréner Hynek by mu mal dávať postupom času ešte viac príležitostí.

Šimon Mičuda

Obranca v minulej sezóne odohral devätnásť zápasov v Niké lige za Trenčín a na ihrisku strávil takmer 900 minút. Na EURO U19 hral trikrát v základe, počas MS do 20 rokov absolvoval iba 26 minút. Spod hradu Matúša Čáka odchádza na ročné hosťovanie s následnou opciou do Banskej Bystrice. Do tohto rebríčka sme schválne nezaradili jeho bývalého spoluhráča Artura Gajdoša, ktorý už pravidelne nastupuje za AS a stal objavom minulej sezóny.

Damián Kachút

Mladý obranca má v Dunajskej Strede veľkú konkurenciu, no už debutoval v Niké lige a je vidieť, že tréner Guľa s ním do budúcnosti počíta. Rovnako tak Kentoš, ktorý ho premiérovo nominoval do reprezentácie U21. Množstvo minút nazbieral počas minulého ročníka v druholigovom Šamoríne.

Samuel Bagín

Ďalší mladý trenčiansky obranca má na konte okrem štrnástich štartov za áčko už 1 172 odohraných minút a dokonca dva góly. Prvý duel Niké ligy absolvoval na začiarku jari a náledne proti Zlatým Moravciam skóroval pri remíze 1:1. Následne sa presadil aj do siete Michaloviec, pri výhre 2:0 strelil víťazný gól. Bagín odohral dve stretnutia na MS U20 v Argentíne.

Dominik Ťapaj

Dostal šancu na úvod jarnej časti a hneď vychytal dve čisté kontá. Po náslenej prehre proti Trnave už nejaký čas nechytal, no v apríli počas ďalších dvoch duelov znova dva razy pomohol k výhre, a tak má v piatich štartoch v Niké lige už tri čisté kontá, čo sú fantastické čísla. V januári pod Čebraťom podpísal zmluvu až do roku 2027. Do tohto rebríčka sme schválne nezaradili Adama Hrdinu, ktorý má v Slovane veľkú konkurenciu.

Viktor Úradník

Ružomberský obranca alebo stredopoliar počas jari absolvoval päť stretnutí Niké ligy a zaknihoval aj jednu asistenciu. Dvakrát nastúpil v základnej zostave. Rodák z Banskej Bystrice reprezentoval Slovensko vo viacerých mládežníckych kategóriách. Takisto patrí do skupiny futbalistov, ktorí budú v nadchádzajúcom ročníku dostávať väčší priestor na ihrisku. Naklonená je tomu klubová filozofia - mužstvo zložené zo slovenských a najmä mladých hráčov.

Zoran Záhradník

Dva dni po svojich šestnástich narodeninách odohral na začiatku sezóny 2021/22 prvý zápas v Niké lige za Michalovce a iba deň mu chýbal, aby sa stal najmladším hráčom v histórii ligy a prekonal rekord Andyho Rendlu. Neskôr prestúpil do Dunajskej Stredy a doposiaľ má na konte pätnásť štartov, ale mladý útočník na svoj prvý presný zásah ešte čaká. Hral aj za Šamorín.

David Petrík

Michalovský futbalista debutoval už v sezóne 2021/22 a počas predošlého ročníka odohral dvanásť zápasov, počas ktorých strelil jeden gól a pridal aj asistenciu, no ani raz nenastúpil v základnej zostave. Najviac odohral 44 minút počas duelu proti Trnave.