TOP 7 prestupov v rámci Niké ligy: Savvidis, Blackman, Godál a ďalší

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
TOP 7 prestupov v rámci Niké ligy: Savvidis, Blackman, Godál a ďalší
Galčík je späť v Podbrezovej.
Galčík je späť v Podbrezovej.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Štart prvej sezóny slovenskej najvyššej futbalovej súťaže pod názvom Niké liga sa nezadržateľne blíži. Každý klub sa snažil priviesť čo najlepšie posily, pričom mnohé z nich lovili priamo vo vodách konkurencie. Flashscore Správy vybral sedem najzaujímavejších prestupov medzi tímami tejto súťaže.

Kyriakos Savvidis (Trnava → Slovan)

S Kuckom a Kankavom mali "belasí" v strede poľa veľkú kvalitu a teraz ju ešte navýšil grécky stredopoliar, ktorý sa pridáva do skupiny hráčov s históriou v oboch táboroch odvekých rivaloch. Savvidis na Slovensku hrával za Michalovce, odkiaľ sa presunul do Trnavy a po dvoch víťazstvách v Slovnaft Cupe sa bude snažiť získať svoj prvý titul v kariére. Odchovanec solúnskeho PAOK-u odohral v najvyššej súťaži 107 zápasov a strelil desať gólov.

Savvidis aj Faško už budú obliekať iné dresy.
Savvidis aj Faško už budú obliekať iné dresy.TASR

César Blackman (DAC → Slovan)

Pravý obranca Medveděv zanechal v Slovane výraznú stopu, veď s ním vyhral päť titulov. Po vydarenom minulom ročníku odišiel do Ruska, takže úradujúci majster ho potreboval nahradiť. Od konkurencie získal Blackmana, pričom sa o hráča zaujímali aj Sparta Praha či Anderlecht. Panamčan na začiatku sezóny svojmu tímu chýbal, keďže na Gold Cupe sa dostal až do finále, v ktorom karibská krajina podľahla Mexiku.

Boris Godál (Podbrezová → Banská Bystrica)

Jeden z najlepších obrancov histórie v slovenskej najvyššej súťaži dostal v zime ponuku zo Saudskej Arábie, ktorá sa nedala odmietnuť. Jeho Al-Adalah však vypadol z najvyššej súťaže a po polročnom hosťovaní sa vrátil na Horehronie. Napriek tomu, že mal ešte rok platnú zmluvu, sa s vedením dohodli, že v podbrezovskej defenzíve budú nastupovať mladšie ročníky. Situáciu okamžite využila banskobystrická Dukla. Nečakaný prestup bude mať pre tím spod Urpína rozhodne množstvo výhod.

Godál podpísal zmluvu s Banskou Bystricou.
Godál podpísal zmluvu s Banskou Bystricou.MFK Dukla Banská Bystrica

Roland Galčík (Žilina → Podbrezová)

Šikovný krídelník podával v 2. lige fantastické výkony a vyslúžil si prestup do Žiliny. Pod Dubňom sa ale nepresadil podľa predstáv do základnej zostavy, nedostával dostatok herného času, a tak sa so "šošonmi" dohodol na ukončení spolupráce, aby sa vrátil na miesto, ktoré skvele pozná a zakaždým tam hral výborne. Má detailne naštudovaný systém trénera Skuhravého a okolo seba dlhoročných spoluhráčov.

Michal Faško (Banská Bystrica → Košice)

Z Čierneho Balogu a Podbrezovej sa dostal do Banskej Bystrice. Výborné meno pre zahraničie si spravil v Ružomberku, odkiaľ ho kúpil švajčiarsky Grasshoppers a hosťoval v nemeckom Braunschweigu. Zahral si aj za české celky Karvinú či Liberec. Pred rokom sa vrátil na Slovensko, aby zažil výbornú sezónu v drese Dukly. Patril medzi najlepších ofenzívnych stredopoliarov súťaže. Prekonal aj vážne zranenie zo začiatku jarnej časti. Napriek ponukám zo zahraničia ho čaká druhá "nováčikovská" sezóna po sebe, tentoraz za Košice.

Michal Faško prichádza do Košíc.
Michal Faško prichádza do Košíc.FC Košice

Nicolas Gorosito (Banská Bystrica → Trnava)

Argentínsky obranca sa v roku 2011 dostal do Senice, odtiaľ prestúpil do Slovana, s ktorým vyhral dva majstrovské tituly aj Slovnaft Cup. Cez španielsku La Ligu či druhú najvyššiu súťaž ho v januári naspäť zlákala Banská Bystrica. V nej síce pokračovať nebude, no pridáva sa do skupiny futbalistov, ktorí hrali za "belasých" aj Trnavu. Tá potrebovala vystužiť defenzívu popri zranenom Štetinovi.

Filip Bainovič (Trenčín → Trnava)

Trenčín síce zažil veľmi zlú sezónu, ale Bainovič patril k tomu lepšiemu, čo sa v tíme nachádzalo. Nedokázal odolať ponuke Trnave, s ktorou bude rozhodne bojovať o vyššie priečky. Spoločne s mladým Gajdošom patril k ťahúňom ofenzívy, pričom strelil šesť gólov a pridal štyri asistencie. Srbský futbalista nastupuje ako defenzívny, alebo nanajvýš stredový hráč s vysokým fyzickým fondom.