Niké liga ONLINE: Trenčín vyhral v Trnave gólom z 97. minúty, úspešne aj Žilina

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Niké liga ONLINE: Trenčín vyhral v Trnave gólom z 97. minúty, úspešne aj Žilina
Aktualizované
Vozinha (vľavo) inkasoval iba od Djuričina (vpravo).
Vozinha (vľavo) inkasoval iba od Djuričina (vpravo).TASR
Najvyššia slovenská futbalová súťaž napíše svoju 31. kapitolu. Historicky premiérovo pod názvom Niké liga. Ročník 2023/2024 otvorilo v piatok večer horehronské derby. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM: 1. KOLO

PIATOK

Banská Bystrica - Podbrezová 1:4

Sumár

Návrat

SOBOTA

Michalovce - Dunajská Streda 0:0

Sumár

Skalica - Zlaté Moravce 2:0

Sumár

Košice - Slovan Bratislava 0:0

Sumár

Návrat

Návrat č. 2

NEDEĽA

Trnava - Trenčín 1:2

Žilina - Ružomberok 3:1

Všetky výsledky 1. kola Niké ligy.
Všetky výsledky 1. kola Niké ligy.Flashscore

30. JÚL

20:59 -  Prinášame vám vyjadrenia trénerov po zápase Žilina - Ružomberok.

Jaroslav Hynek, MŠK Žilina: "Myslím si, že tím skvele reagoval po nevydarenom štvrtkovom zápase. Úvod bol opatrný, nikto nechcel urobiť chybu, hľadali sme cestu k bráne súpera. V kombinovanej zostave sme sa dlhšie hľadali, súper výborne vykrýval priestory a nenechal nás kombinovať. Ružomberok bol výborne pripravený, ale my sme postupne získavali prevahu a dali sme góly, ktoré nás upokojili. Chcem dnes pochváliť hráčov, ktorí prišli do hry v druhom polčase, ich zásluhou sme zvíťazili, lepší štart do ligy sme si nemohli želať. Od zajtra sa pripravujeme na Gent, vieme, čo potrebujeme zlepšiť."

Peter Tomko, MFK Ružomberok: "Prišli sme do Žiliny s určitým herným plánom, ktorý nám vychádzal. Pri góloch sme však urobili chyby, zápas sa zlomil pri vedení Žiliny 2:1, keď Domonkos nepremenil strelu na gól. Ak by sme vyrovnali na 2:2, tak si myslím, že by sme to uhrali. Žilina následne využila našu chybu, dala gól na 3:1 a bolo po zápase. Musíme sa z toho poučiť a dať hlavy hore."

20:46 - Prinášame vám vyjadrenia trénerov po zápase Trnava - Trenčín.

Ilija Stolica, tréner Trenčína: "Najprv chcem poďakovať ľuďom zo Spartaka a môjmu kolegovi za privítanie na najvyššej možnej úrovni. Je to môj prvý zápas na Slovensku, organizácia na štadióne a všetko okolo bolo veľmi príjemné. Hralo sa v skutočne futbalovej atmosfére, bolo pozitívne byť toho súčasťou. Treba poďakovať a pogratulovať obom tímom k férovej a kvalitnej hre. Výhodou bolo, že Spartak hrá v pohárovej Európe. Mám skúsenosti zo svojej kariéry, že je veľmi ťažké hrať každý tretí deň súťažný zápas v plnej sviežosti, obzvlášť, keď hráte poháre. Ešte raz vďaka všetkým, pre nás to bol veľmi dobrý štart do sezóny."

Michal Gašparík, tréner Spartaka: "Tento zápas nám absolútne nevyšiel, taký zlý prvý polčas sme ešte doma nemali. Trenčín veľmi dobre kombinoval, my sme boli veľmi pasívni v napádaní, získané lopty sme hneď strácali. Nespoznával som chalanov. Pomohli nám štyri striedania cez prestávku, v druhom polčase už bol zápas otvorený, hralo sa hore-dole, mali sme šance my, aj Trenčín. Mohli sme duel otočiť v náš prospech a zobrať tri body, nakoniec sme si ešte v nadstavenom čase dali vlastný gól, čo bolo vyvrcholenie dnešného zlého duelu."

20:00 - Ďalšie kolo Niké ligy sa odohrá znova počas piatka, soboty a aj nedeľe. Takto vyzerá jeho program.

Program 2. kola Niké ligy.
Program 2. kola Niké ligy.Flashscore

19:57 - Futbalisti MŠK Žilina porazili v nedeľnom zápase 1. kola Niké ligy hráčov MFK Ružomberok 3:1. Spartak Trnava doma podľahol Trenčínu gólom z úplného záveru. Prečítajte si náš sumár.

16:27 - V 79. minúte včerajšieho ligového stretnutia Michalovce-DAC (0:0) poslal tréner Adrián Guľa na trávnik Christiána Herca, ktorý sa do klubu vrátil začiatkom tohto týždňa.

"Som veľmi rád, že už od prvého kola môžem hrať za DAC. Cítil som sa skvele a dúfam, že každým zápasom to bude z mojej strany čoraz lepšie, či už kondične alebo s chalanmi na ihrisku a budem im môcť plnohodnotne pomôcť aj gólmi a asistenciami. Každý z nás túži po tímovom úspechu, dúfam, že o týždeň proti Košiciam už tri body získame," doplnil štvornásobný slovenský reprezentant. 

14:20 - "Liga je maratón. Musíme sa poučiť z chýb a treba pokračovať v tom, čo bolo dobré," reagovala na remízu Dunajskej Stredy s Michalovcami nová posila klubu Matej Trusa.

14:00 - Pred svojím prvým duelom nového ročníka Niké ligy vystužuje AS Trenčín nielen hráčsky káder, ale hľadá aj posily k prevádzke Štadióna Sihoť. Otvorenie novej hlavnej tribúny si žiada silnejší tím.

13:49 - Zápas mesiaca hneď po stretnutí zhodnotil aj košický kapitán a niekdajší reprezentant Slovenska Erik Pačinda. "Slovan je majster, má obrovskú kvalitu. Z našej strany to bol odbojovaný zápas, hlavne prvý polčas bol slušný, v druhom nás zatlačili. Asi je to zaslúžená remíza."

12:22 - Ružomberok by sa rád prvým kolom odrazil k úspešnej sezóne: "Sústredíme sa na prvé kolo. Chceme mať dobrý vstup do súťaže. Je jedno či je to Žilina alebo iný tím. Toto pre nás nehrá podstatnú úlohu. Celú prípravu sme sa bavili o tom, že chceme mať dobrý vstup do súťaže a tam sme smerovali našu prípravu," povedal hlavný tréner Peter Tomko. Zo zdravotných dôvodov nebude môcť do duelu zasiahnuť Tomáš Bobček.

12:00 - Weiss nechcel menovať hráčov s nepresnou koncovkou, vyzdvihol mladíka Marcelliho

11:25 - Filip Bainovič prišiel počas leta do Trnavy z Trenčína, ktorý bude v nedeľu súperom Spartaka. Samotný futbalista sa na toto stretnutie veľmi teší: "Pre mňa to bude pekný zápas. Každý hráč sa chce ukázať pred mužstvom, v ktorom hral predtým. Máme pred Trenčínom rešpekt, môže mať dobré mužstvo, mladé. My sa sústreďujeme na seba, na našu hru a musí to byť o nás," povedal pre klubový web.

10:31 - Kapitán trenčianskeho tímu Damián Bariš v rozhovore pred nedeľným súbojom na štadióne Antona Malatinského.

9:57 - Len v piatok večer pricestovali hráči Žiliny z Belgicka a už v nedeľu ich čaká ligová premiéra nového ročníka: "Sme profesionáli, preto je potrebné preladiť a naladiť sa už na ligové povinnosti. Už pred Gentom sme mysleli aj na Ružomberok a predprípravu sme si spravili vopred. Rovnako tak sme pracovali a rozmýšľali nad možnou zostavou, aby sme boli na nedeľu čo najlepšie pripravení," hovorí hlavný tréner Jaroslav Hynek.

"Pred štartom ligy sa musíme rýchlo spamätať a vyhodnotiť si, čo sme vo štvrtok ukázali. V Európe sme sa mohli predviesť, no liga bude pre nás prioritou. Budeme sa držať plánu, využijeme čo najviac chalanov, ktorí doteraz hrali menej a vhodne to namixujeme, aby sme udržali kvalitu," tvrdí český lodivod.

09:26 - Panamský obranca Eric Davis si po odchode z Dunajskej Stredy našiel nové pôsobisko. To ešte oficiálne potvrdené nie je, ale americké médiá tvrdia, že podpíše zmluvu s D.C. United, ktorý v MLS trénuje Wayne Rooney.

09:01 - Návrat Košíc po takmer 3 000 dňoch. Šoltis aj Pačinda chválili atmosféru.

08:20 - Zemplínčania pre svojich fanúšikov pripravili a zverejnili video zostrihu úvodného duelu Niké ligy proti Dunajskej Strede.

29. JÚL

22:49 - Prinášame vám vyjadrenia trénerov po zápase Košice - Slovan (zdroj: DajTo).

Anton Šoltís, tréner FC Košice: "Som veľmi spokojný. Diváci videli veľmi dobrý futbal, prišla fantastická kulisa. Ďakujem divákom. Slovan mal šance, ale aj my. Bol to veľmi dobrý zápas. Prvý polčas priniesol príležitosti na oboch stranách, v druhom sme my už mali iba zopár brejkov. Vzadu sme to ustáli. Slovan má kvalitu, aj napriek tomu, že nastúpili hráči z druhého sledu, ale potom prišli aj z prvého. V takýchto zápasoch potrebujete aj trochu šťastia a my sme ho mali. Hrať pred vypredaným štadiónom je fantastické. Dúfam, že ľudia budú chodiť aj na iných súperov."

Vladimír Weiss, tréner Slovana: "Nie je to náhoda, nevieme dať gól. V posledných zápasoch sme sa presadili vďaka štandardkám a penaltám. Nevieme premeniť vyložené šance. Pološancí sme mali veľa. Domáci si bod zaslúžili za bojovnosť, snahu a nováčikovský elán. My máme problém v koncovke, kde je to slabé. Aj keď hrali futbalisti, ktorí počas posledných stretnutí neboli v zostave, tak stále to sú hráči Slovana, ktorí keď dostanú šancu, tak musia ukázať niečo naviac. To sa nám opakuje z minulej sezóny. Futbal je o kvalite a tú hráči z útoku momentálne nemajú."

22:35 -  Prinášame vám vyjadrenia po zápase Skalica - Zlaté Moravce.

Pavol Majerník, tréner Skalice: "Súper pôsobil v prvom polčase lepšie, pohyblivejšie, hral kombinačnejšie, na chalanoch bolo cítiť, že ich zväzuje zodpovednosť za vstup do ligy, ktorý sme chceli zvládnuť víťazne. V druhom polčase sa hra vyrovnala a hlavne po našom prvom góle sme boli nebezpečnejší a zaslúžene sme vyhrali. To, čo nám chýbalo v prípravných zápasoch, kedy sme si vytvárali šance, no nepremieňali ich v góly, sme boli naopak v tomto zápase veľmi efektívni, to rozhodlo. Zo skúsenosti viem, že prvé zápasy sezóny sú vyrovnané, mužstvá nevedia, čo od seba môžu navzájom očakávať, predsa sú to prvé stretnutia po letnej príprave, k obmene kádra prišlo u nás a rovnako aj v Zlatých Moravciach."

Roman Haša, strelec prvého gólu Skalice: "Prvých dvadsať minút sme začali bojazlivo, nakopávali sme lopty, nebolo to to, čo sme si povedali, že chceme hrať, ale postupom času sme sa upokojili. Súper mal jednu tutovku v prvom polčase a potom už neprišlo nič vážnejšie, takže zaslúžené víťazstvo a dôležité tri body."

Vladimír Cifranič, tréner Zlatých Moraviec: "Odohrali sme trochu nešťastný zápas. Čo sa týka priebehu, v prvom polčase si myslím, že sme boli lepší, hra bola v našej réžii, vytvorili sme si jednu, dve dobré príležitosti, hlavne šanca Adama Brenkusa volala po góle, bohužiaľ, nepremenili sme ich. V druhom polčase sa hra vyrovnala, už sme sa do šancí nedostávali, domáci vyrovnali aj hru v poli. Inkasovali sme dva zbytočné góly po dvoch nezmyselných stratách lopty. Aj keď druhý polčas sme hrali vabank, zmenili sme rozostavenie na troch obrancov, domáci mali už viacero brejkových situácií, ale myslím si, že čo sa týka výkonu, nemám čo hráčom vyčítať. Máme nové a mladé mužstvo, snažíme sa pracovať, ja verím, že postupom času sa dostavia aj výsledky."

22:30 - V šlágri 1. kola novej sezóny Niké ligy remizoval nováčik FC Košice s úradujúcim majstrom Slovanom Bratislava bez gólov 0:0. Prečítajte si náš sumár.

21:15 - Prinášame vám vyjadrenia trénerov po zápase Michalovce - Dunajská Streda.

Adrián Guľa, tréner DAC: "Remíza je pre nás málo. Naše ambície sú vyššie. Napriek optickej aj hernej prevahe sme pri bránení súpera nemali veľa šancí, ale prišli. Bol však cítiť tieň z pohárového zápasu a to musíme vyriešiť. Domáci poctivo bránili a z tých možností, čo sme mali, tak očakávam, že budeme produktívnejší. Ľahkosť a kľud vo finálnej fáze potrebujeme. Preto máme len remízu, čo je málo pre nás aj pre fanúšikov. Ďakujem však za ich podporu, pri mužstve boli od prvej do poslednej minúty. Veríme, že vytrvalosťou finálnu fázu zlomíme. Najbližšie doma potrebujeme víťazstvo. Gratulujem domácim k bodu a obetavému výkonu."

Marek Petruš, tréner Michaloviec: "Vážime si dnešný bod, pretože sme hrali proti veľmi silnému súperovi. Vedeli sme, že do čoho ideme, že budeme skoro celý čas na vlastnej polovici ihriska. Smerom dopredu nám nešli niektoré veci, ktoré sme si plánovali. Na druhej strane nás teší defenzíva mužstva, ktorá bola na hranici svojich možností. Dnes si musíme bod veľmi vážiť, lebo súper bol fakt kvalitný a náš káder ešte nie je úplne kompletný. Do zápasu sme šli s hráčmi, s ktorými sa nám nedarili urobiť výsledky v prípravných zápasoch. Som spokojný a ďakujem za obetavý výkon."

19:55 - Futbalisti MFK Skalica vyhrali v zápase 1. kola Niké ligy proti Zlatým Moravciam 2:0. Dunajská Streda ako favorit získala na pôde Michaloviec iba bod napriek tomu, že si vypracovala veľký počet šancí. Prečítajte si náš sumár.

18:40 - Košičania sa už nevedia dočkať premiéry medzi slovenskou smotánkou. Na svojom facebookovom účte zverejnili pred duelom s bratislavským Slovanom spoločnú tímovú fotografiu a poďakovali sa svojim priaznivcom.

 

15:45 - V 1. kole najvyššej slovenskej súťaže vycestujú Zlatomoravčania do Skalice. "Červeno-modrí" po vyše dvojmesačnej pauze nastúpia na súťažný zápas. V príprave ViOn zvíťazil v piatich zo šiestich duelov. V generálke pred ligou triumfoval proti Pohroniu 3:0. Záhoráci sa v ostatnej sezóne umiestnili na 8. mieste. MFK Skalica v príprave odohral šesť stretnutí, trikrát víťazne, raz remizoval a dvakrát nestačil na svojho súpera.

FC ViOn má vo vzájomných zápasoch z minulej sezóny priaznivú bilanciu. Dokázal dvakrát zvíťaziť a dvakrát si rozdelil body so súperom.

15:30 - Dvojica nigérijských ofenzívnych hráčov Hilary Gong a Jesse Akila podpísala kontrakt s AS Trenčín. Obaja budú trénerovi Ilijovi Stolicovi k dispozícii už na otvorenie ligovej sezóny na štadióne Antona Malatinského v Trnave.

"Cítim sa veľmi dobre. Vyrástol tu krásny nový štadión a v kabíne som našiel nové, ale aj nejaké staré tváre," povedal po podpise kontraktu Hilary Gong a dodal: "Pred mojim odchodom sme spolu bojovali o Európu a teraz chcem klubu pomôcť prinavrátiť trofeje."

14:52 - Po dvojzápasovej absencii je Slovanu k dispozícii Juraj Kucka. Otáznik visí nad štartom kapitána Vladimíra Weissa. "Sme radi, že Kuco je k dispozícii. Začínajú sa anglické týždne, každý dobre fyzicky pripravený hráč je v tomto nabitom programe dôležitý. Rotácia bude vždy, nemáme v kádri len 10-12 futbalistov, ale je ich tam až 22. Každý musí potvrdiť oprávnenosť svojej prítomnosti v klube, ktorý má takéto ambície," vravel asistent trénera Kitka.

14:40 - Filip Bainovič nastúpi v drese Trnavy na duel proti bývalému zamesnávateľovi z Trenčína. "Bol som tam, teraz budem hrať proti nim, pre mňa to bude pekný zápas. Každý hráč sa chce ukázať pred mužstvom, v ktorom hral predtým. Máme pred Trenčínom rešpekt, môže mať dobrý tím, mladý. Sústreďujeme sa však na seba, na našu hru, musí to byť o nás," povedal o nadchádzajúcom zápase.

12:43 - V Michalovciach nastúpi mužstvo Dunajskej Stredy prvýkrát v nových dresoch pre zápasy vonku. 

Nové dresy Dunajskej Stredy.
Nové dresy Dunajskej Stredy.https://www.instagram.com/fcdac1904/

12:40 - Zlaté Moravce pred súťažou avizovali, že sa chcú prezentovať útočnejším futbalom, podľa čoho aj typologicky vyberali hráčov do kádra. "Tím sme výrazne omladili, príprava prebehla podľa plánov. Chceme sa vyhnúť predchádzajúcim dvom sezónam, keď sa hralo o záchranu. Všetko ostatné by bolo bonusom navyše. Káder je takmer uzavretý, môže však ešte nastať nejaký pohyb smerom dnu," vyjadril sa tréner ViOn-u Vladimír Cifranič.

12:20 - Futbalisti MFK Zemplín Michalovce vstúpia v sobotu do svojej deviatej sezóny v Niké lige. Jedným z novicov v kádri je 29-ročný stredopoliar Stanislav Danko. Michalovský odchovanec odišiel po úspešnej sezóne 2019/20, keď sa Zemplínčania po druhýkrát v rade prebili do nadstavby o titul. V následnej sezóne hrával v Seredi, posledné dve strávil v druholigovom Trebišove.

"Som strašne rád, že som po troch rokoch späť a zahrám si opäť ligu v materskom klube. Vraciam sa skúsenejší. Verím, že skúsenosti odovzdám mladším hráčom a že budem pre tím prospešný," prezradil pre klubový web.

10:23 - Vedenie a hráči MFK Ružomberok privítali vzácnu návštevu. Klubové priestory navštívil a zároveň posvätil kňaz. Hlavný duchovný centra tamojšej oblasti prezradil aj svoj vzťah k športu: "Venujem sa mu rekreačne. Je to futbal, bicyklovanie a lyžovanie. Teraz sme s kolegami tri dni na bicykloch šliapali okolo Liptova." Nasledovala návšteva kaplnky i požehnanie ďalších priestorov a celého štadióna

08:58 - Pred domácim otvorením sezóny a súbojom s ViOnom predstavili Skaličania novú posilu. Káder obohatili o Brazílčana Daviho Alvesa.

08:27 - Krátky a jednoznačný názor na štart ligového kolotoča ponúkol aj Adrián Guľa. "Je pred nami prvý zápas ligy a je dôležité, aby sme boli pripravení ukázať svoju kvalitu, silu, ambíciu a pripravenosť. Musíme byť hladní po úspechu a tímoví, aby sme splnili náš cieľ, ktorým je víťazstvo,“ vravel tréner Dunajskej Stredy, ktorá si chce zlepšiť reputáciu po vypadnutí z bojov o EKL.

07:56 - "Favoritom bude náš súper. Počas celého týždňa si ho analyzujeme. Vieme, že vypadli relatívne skoro z európskeho pohára, no určite sa z toho budú chcieť čo najskôr dostať. Ja ale verím, že nejaký bodík doma v sobotu získame. Musíme hrať srdiečkom a podať výkon na hranici našich možností," zneli slová nového lodivoda Michaloviec Mareka Petruša pred úvodným domácim stretom s DAC.

07:25 - Druhý hrací deň nového ročníka zakončí stretnutie odvekých rivalov z Košíc a Bratislavy. Borisa Kitku teší návrat východniarov medzi elitu: "Je fajn, že sa Košice vrátili do ligy. Keď v nej neboli, debatovalo sa o tom, že tu chýbajú. Čaká nás síce nováčik, no z jeho bohatej histórie vieme, že preňho to nebude nič nové. Mužstvo zaslúžene postúpilo z druhej ligy. Návšteva, ktorá sa očakáva, dodá domácim impulz. Musíme sa pripraviť veľmi zodpovedne."

06:40 - Niké liga má za sebou prvý duel sezóny. Dojatý hetrikový hrdina Kováčik vypustil emócie, Polievka: Nemôžeme povedať ani pol slova.

28. JÚL

23:15 - Prinášame vám vyjadrenia kormidelníkov po zápase Banská Bystrica - Podbrezová.

Michal Ščasný, tréner Banskej Bystrice: "Nemám čo hodnotiť, aj keď zápas bol do deväťdesiatej minúty otvorený, teda až pokým sme nedostali gól na 1:3. Podbrezová zaslúžene vyhrala. Súper dominoval počas celého stretnutia, bol vo všetkých činnostiach lepší. Najmä v obrannej fáze, v dostupovaní a v kolmých prihrávkach. My sme hrali príliš šírkovo a nevytvorili sme si nejaké vyložené šance. V tomto zápase sme zaostávali vo všetkom a ukázal nám, na čom musíme popracovať."

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: "Bolo to naše jednoznačne zaslúžené víťazstvo. A to aj napriek tomu, že sme sa po nešťastnej chybe dostali v prvom polčase inkasovaným gólom do deficitu. Mali sme však viac šancí a mohlo sa to skončiť i vyšším výsledkom v náš prospech. Som hrdý na hráčov, akým spôsobom to odpracovali a ako si vypracovali góly. Tie boli naozaj nádherné. Moji zverenci mali vášeň, hlad po futbale, ale nepreceňujeme túto výhru, musíme ju zobrať s pokorou, je to iba prvé kolo. Prial by som si, aby sme každý zápas predviedli takúto kvalitnú prácu a brali aj body."

22:30 - Podbrezová uspela v otváracom dueli novej sezóny na ihrisku Banskej Bystrice. Prečítajte si náš zápasový sumár.

22:20 - Róbert Polievka strelil prvý gól sezóny a Peter Kováčik sa postaral o premiérový hetrik ročníka 2023/24 v Niké lige.

Kováčik a Galčík sa tešia z gólu do siete Dukly.
Kováčik a Galčík sa tešia z gólu do siete Dukly.TASR

18:00 - Matúša Putnockého z FC Košice čaká duel tímov, v ktorých už pôsobil. Derby východu so západom - Košičania proti Bratislavčanom. "Je to pre mňa špecifický zápas. Na Tehelnom poli som prežil úspešné obdobie, takže na pôsobenie v belasom drese mám pekné spomienky. Teraz som však v Košiciach a pevne verím, že sobotňajší súboj zvládneme. Hlavne pre našich fanúšikov je skvelé, že ligu začíname doma a hneď s majstrom. Celé mesto futbalom žije, preto my hráči očakávame búrlivú atmosféru. Všetci sa už veľmi tešíme a verím, že to zvládneme úspešne,“ povedal 38-ročný rodák z Prešova.

17:10 - Najvyššia slovenská súťaž nesie nový názov po deviatich rokoch, Niké je v poradí štvrtým titulárnym partnerom našej ligy.

17:09 - Letná prestávka trvala na Slovensku 62 dní, uplynulá sezóna sa skončila 26. mája finálovým stretnutím play-off o Európu (Žilina – Ružomberok 3:1) a odvetou baráže o Niké ligu (ViOn – Tatran Prešov 3:0).

17:08 - Otváracie stretnutie nového ročníka prinesie aj niekoľko zaujímavostí. Medzi Banskou Bystricou a Podbrezovou je najmenšia vzdialenosť na súčasnej mape Niké ligy (vzdušnou čiarou necelých 30 km). Títo súperi odohrali medzi elitou 7 zápasov. Dukla zvíťazila dvakrát, Podbrezová trikrát a v dvoch prípadoch sme videli remízu. Banskobystričania si v týchto zápasoch ani raz neudržali čisté konto. Železiari zdolali Duklu na nulu dvakrát.

16:35 - Riquelme Rodrigues Mendez z Dunajskej Stredy strávi sezónu 2023/24 v Győri. Kluby sa dohodli na hosťovaní 20-ročného brazílskeho defenzívneho stredopoliara, ktorý na jar zasiahol do dvoch duelov našej najvyššej súťaže, do konca júna 2024.

Na hosťovanie odišla aj dvojica Damián Kachút - Mikuláš Demjanovič. Obaja budú obliekať dres Šamorína v II. lige.

15:20 - Nová sezóna Niké ligy sa nezadržateľne blíži. Flashscore Správy sa pozreli na to, koľko zaplatia fanúšikovia za permanentku, aby mohli vidieť všetky stretnutia svojho obľúbeného tímu. Viac v článku.

15:00 - Zmeny v kádri MFK Ružomberok

Prišli: Juraj Kotula (Michalovce), Samuel Lavrinčík (Trenčín), Marián Chobot (Slovan Bratislava), David Jackuliak (Banská Bystrica).

Odišli: Marko Kelemen (Szombathelyi Haladás), Alexander Mojžiš (VSC Debrecín) a Matej Madleňák (FC Baník Ostrava), Matúš Krištof a Matúš Matej (obaja Rimavská Sobota), Gabriel Halabrín (Myjava), Tobias Bujňaček (Trebišov), Jakub Rakyta (Prešov), Adrián Macejko (Liptovský Mikuláš).

14:20 - Káder Michaloviec je bohatší o meno Christián Steinhübel. Tu sú prvé slová novej posily, ktorá naposledy pôsobila v Liptovskom Mikuláši: „Verím, že v Michalovciach sa budem baviť futbalom. Vždy, keď som nastupoval proti Zemplínu, tak som ho nebral ako outsidera. Michalovce stále hrali dobrý futbal a zvlášť na ich trávniku to boli vždy ťažké zápasy.“ 

14:10 - Trnavčania si po dueli 2. predkola EKL ešte zatrénovali v Lotyšsku a v poobedných hodinách už letia domov. V nedeľu ich o 18:00 na Štadióne Antona Malatinského čaká štart do nového ročníka najvyššej  súťaže, ich súperom bude Trenčín.

13:57 - Zlaté Moravce vstúpia do sezóny nielen s novými dresmi, ale aj kádrom. K dispozícii budú mať svoj historicky najmladší tím. "Radi by sme hrali útočnejší futbal, podľa toho sme typologicky skautovali aj hráčov. Tím sme výrazne omladili, príprava prebehla podľa plánov. Chceme sa vyhnúť predchádzajúcim dvom sezónam, keď sa hralo o záchranu. Všetko ostatné by bolo bonusom navyše. Káder je takmer uzavretý, môže však ešte nastať nejaký pohyb smerom dnu,“ uviedol nový lodivod Cifranič. 

12:52 - V Skalici pokračuje zadák Martin Černek.

12:45 - Ľuboš Benkovský počas letnej prestávky posilnil realizačný tím Slovana Bratislava. Jeden z najmladších trénerov v histórii Niké ligy pred dvomi rokmi priviedol Zlaté Moravce k historickému umiestneniu, keď siahal po účasti v Európe. Dnes pôsobí v najúspešnejšom slovenskom klube, pribudol totiž medzi asistentov hlavného trénera Vladimíra Weissa st.

"Môžem pracovať s najúspešnejším trénerom novodobej histórie slovenského futbalu a pre najúspešnejší slovenský klub. Týmto smerom by som sa chcel uberať – pracovať s najlepšími ľuďmi a klubmi. Vtedy sa môžete najviac posunúť a stúpať neustále nahor. Zároveň to vrátiť späť druhej strane, čiže klubu. Priniesť niečo svoje, pomôcť naplniť klubové ciele a dosiahnuť spoločné úspechy," prezradil pre klubový web.

12:00 - Trenčania predstavili nové dresy na sezónu 2023/24.

11:45 - Trenčín odštartuje novú sezónu na horúcej pôde Trnavy a spoľahnúť sa môže na niekoľko mladých hráčov. Na tlačovej konferencii o tom hovoril kapitán Damián Bariš, ktorý vyrastal v klubovej akadémii.

"Tréner má k dispozícii kvalitný tím. Musíme si na seba zvyknúť a ukázať v zápasoch, čo trénujeme. Spoločne s Lukášom (Skovajsom) sem patríme. Máme vzťah ku klubu a mestu. Myslím, že by to tímu mohlo pomôcť. Kvalita mladých hráčov z akadémie je obrovská a je aj na nás dvoch, aby sme im pomohli rozvíjať potenciál."

11:11 - Najnovšou posilou FC DAC 1904 Dunajská Streda sa stal srbský brankár Aleksandar Popovič, ktorý na Žitný ostrov prichádza z Partizanu Belehrad a podpísal kontrakt do konca sezóny 2025/26. Viac sa dočítate v samostatnom článku.

11:00 - Michalovce vedia, aké to je prekvapiť Dunajskú Stredu v prvom kole na domácej pôde. Na štarte sezóny 2021/22 dokázali vyhrať vysoko 4:1, pričom o jeden gól sa postaral Igor Žofčák. Ten si rozmyslel ukončenie kariéry a naďalej bude naháňať Tomáša Ďubeka ako hráča s najvyšším počtom stretnutí v rámci ligy. Opora Zemplína ich má 447, jeho konkurent 458.

10:30 - Nedeľný program prinesie súboje, v ktorých sa predstavia dvaja účastníci Konferenčnej ligy. Do nej sa kvalifikovala aj Žilina a to vďaka tomu, že vo finále baráže porazila Ružomberok. Práve tento tím hostí pod Dubňom hneď na úvod a Liptáci majú protivníkovi čo vracať.

Väčšina tímu si spomína na góly Galčíka, Kaprálika a Ďuriša zo záveru mája. "Šošoni" navyše porazil "Ružu" vo všetkých troch dueloch predošlého ročníka. Predtým ťahal šnúru troch víťazstiev v rade Ružomberok.

10:15 - Prvým zápasom novej sezóny bude horehronské derby medzi Banskou Bystricou a Podbrezovou. V minulej sezóne sa oba tímy stretli štyrikrát a každý zhodne dva razy vyhral. Počas dlhodobej základnej časti to boli "Železiari", v nadstavbe Dukla a ukončila sériu súpera piatich víťazstiev vo vzájomných dueloch po sebe. 

9:50 - Po postupe do najvyššej súťaže a prípravnom bloku zápasov čaká na Košičanov duel s majstrovksým Slovanom. Tréner Anton Šoltis sa vyjadril k letným posilám klubu. Na adresu Žana Medveda uviedol: „Na Slovensku je už nejaký čas, takže ligu i súperov pozná. Je to útočník, čakajú sa od neho, samozrejme, góly.“

V krátkosti zhodnotil aj Lukáša Greššáka: „Má veľké skúsenosti, je kvalitný organizátor a režisér hry.“ Na východ republiky zamieril aj Michal Faško: „Je to takisto výborný režisér. Má bohaté skúsenosti. Má výborné prihrávky a očakávam od neho góly.“

Od gólmana Matúša Putnockého lodivod očakáva zvyšenie konkurencie na brankárskom poste. Záložné rady vystužil aj Kristi Qose: „Dobre organizuje hru v defenzíve a čakám, že nám v strede poľa pomôže.“ K menu Marcel Vasiľ kouč poznamenal: „Mladý a dravý hráč, individuálne vyspelý a dobrý driblér.“

6:00 - Dnes začína Niké liga! 62-dňová letná prestávka je na konci.

27. JÚL

18:05 - Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce vstúpia do nového ročníka 2023/2024 s najmladším tímom v histórii klubu a ich cieľom bude zachrániť sa v Niké lige. Mužstvo sa chce pod novým trénerom Vladimírom Cifraničom prezentovať organizovaným futbalom. Čítajte viac v článku.

16:35 - V pozícii kapitána Košíc bude skúsený Erik Pačinda, ktorý bol s tromi gólmi (spoločne so Žanom Medvedom) najlepší tímový strelec v príprave. "Celá kabína sa veľmi teší na sobotňajší štart ligy. Sme radi, že tribúny budú plné. Slovan je silný súper, ktorý má teraz nahustený program, ale práve to môže byť naša výhoda. Takisto verím, že v sezóne budeme tešiť divákov kvalitnými výkonmi a že budeme platný tím Niké ligy."

Erik Pačinda, kapitán Košíc
Erik Pačinda, kapitán KošícŠimon Pavlišin/FC Košice

16:00 - Hostia z Bratislavy, ako avizoval tréner Weiss po úspešnom úvodnom súboji 2. predkola Ligy majstrov v Mostare, prídu v pozmenenej zostave. "V Košiciach dostanú priestor tí, ktorí sedeli v Mostare na lavičke," uviedol skúsený lodivod.

15:50 - Blíži sa obnovené derby medzi Košicami a bratislavským Slovanom. Metropola východu hlási po návrate medzi elitu vypredaný štadión. Podarilo sa im to v priebehu dňa. Očakáva sa tak takmer šesťtisícová návšteva. 

15:00 - Podľa rusko-brazílskeho novinára Fábia Aleixa sa CSKA Moskva zaujíma o služby Lucasa Lovata zo Slovana Bratislava. Jeho suma sa odhaduje na zhruba 700-tisíc eur. O Brazílčana, ktorý operuje na ľavom kraji obrany, má tiež záujem Krasnodar a Akhmat Groznyj.

14:40 - Dunajská Streda sa podľa dostupných informácií plánuje posilniť na brankárskom poste. Na lane má zaujímavé meno z Partizanu Belehrad. Ide o 23-ročného Aleksandara Popoviča.

14:00 - A v skalickej kabíne do tretice zostaneme. Ofenzívu vystužil Daniel Smékal. Z Baníka Ostrava prichádza dvadsaťjedenročný útočník na hosťovanie do konca sezóny, ale Baník si ho v prípade potreby môže v zime stiahnuť späť. V 21 zápasoch nastrieľal v minulej sezóne v béčku Ostravy 18 gólov.

13:45 - Skalici v úvode sezóny nepomôže brankár Martin Junas, ktorého trápi sval. K dispozícii nie je zatiaľ ani ofenzívny futbalista Adam Morong s podobným problémom. "Má menšiu trhlinku v svale, ktorá sa objavila po prípravnom zápase s Považskou Bystricou a predpokladám, že ešte tri týždne bude mimo. Drobné problémy má Mário Hollý, ale ostatní chalani sú nachystaní a pripravení na ligu.“

Tréner Majerník
Tréner MajerníkTASR

13:35 - Skalický kormidelník Pavol Majerník na predsezónnej tlačovej konferencii prezradil, že po odchode Blažeka s Hurtadom má mužstvo náhradu v podobe Podhorina s novicom Rankom. Druhý menovaný v Skalici pôsobil rok a pol od januára 2020 do leta 2021. "Chceme vyhrávať hlavne doma a verím, že oni dvaja budú mať dostatočnú kvalitu, aby nám v tom pomohli," uviedol.

13:00 - Šimon Mičuda či Faško, Zoran Záhradník alebo Mário Sauer? Nielen o týchto menách si môžete prečítať v našom zozname TOP 10 tínedžerov, ktorým môže patriť nadchádzajúca sezóna. Viac v článku.

Šimon Faško z Podbrezovej
Šimon Faško z PodbrezovejMilan Štefánik/jimifoto.sk

12:00 - Zlaté Moravce podpísali ročný kontrakt s anglickým stredopoliarom Jamesom Weirom. Dvadsaťsedemročný futbalista už má skúsenosti so slovenským futbalom. V sezónach 2019/20 a 2020/21 pôsobil v FK Pohronie. V mladosti prešiel akadémiou Manchestru United či mládežníckymi výbermi anglickej reprezentácie.

"Štadión je útulný, hral som tu pár zápasov, takže prostredie poznám. Kabína ma tu privítala, všetko je tak ako má byť, cítim sa tu byť vítaný. Je mi potešením byť súčasťou rodiny tohto priateľského klubu," uviedol po podpise Weir.

11:55 - Zmeny v kádri Banskej Bystrice:

Prišli: Michal Trnovský (Šamorín), Oliver Klimp (dorast), Boris Godál (Podbrezová), Tibor Slebodník (Žilina), J. V. Guimaraes (Snina), Marek Hlinka (Zlín), Šimon Mičuda (Trenčín), Enzo Arevalo Acosta (Agropoli), Tomas Maya – na skúške z Charlotte Indepedence

Odišli: Andrija Balič (koniec hosťovania z DAC D. Streda), Michal Faško (MFK Košice), Ľuboš Kupčík (FK Pohronie), Adam Červeň (FK Vyškov), Dávid Jackuliak (MFK Ružomberok), Matej Franko (MFK Karviná), Nicolas Gorosito (Spartak Trnava), Adrián Slávik (FK Jablonec)

11:50 - Zatiaľ všetko smeruje k tomu, že sa Banskobystričania môžu spoľahnúť na služby svojho najlepšieho strelca z minulej sezóny Róberta Polievku aj v úvode nového ročníka. Nastúpiť by mal proti Podbrezovej.

"Veľa vecí sa zatiaľ nezmenilo a asi sa ani v najbližších dňoch nezmení. Prvé kolo budem hrať v Bystrici a ak sa nič veľké nestane, tak asi aj druhé. Vedenie o mojich prioritách vie, takisto aj tréner, ale nemám problém tu zostať, veď som tu šťastný, som tu rád a nič mi tu nechýba," uviedol pätnásťgólový hráč z minulého roka pre klubový web mfkdukla.sk

Róbert Polievka
Róbert Polievkamfkdukla.sk

11:45 - Zmeny v kádri Podbrezovej: 

Prišli: Roland Galčík (MŠK Žilina), Ridwan Sanusi (FK Pohronie Žiar nad Hronom), Mahmudu Bajo (Tallinding United), Mark Assinor (Hutnik Krakov)

Odišli: Matěj Luksch (koniec hosť.), Ivan Rehák, Nicolas Šikula, Dávid Ovšonka, Adam Horvát (všetci FK Pohronie Žiar nad Hronom), Richard Hečko (FC Petržalka), Damián Bariš (AS Trenčín), Daniel Pavúk (MFK Zemplín Michalovce), Moussa Sangare (Dinamo Tbilisi), Vladimír Kukoľ (koniec kariéry)

Prípravné duely Podbrezovej
Prípravné duely PodbrezovejFlashscore

11:40 - Štvrtý celok z minuloročnej ligovej edície má pred štartom tej novej rešpekt. V kádri sa udialo viacero zmien. Mužstvo prišlo o Sangareho či Pavúka. Odišiel Bariš. Kariéru ukončil Kukoľ. 

"Netajíme sa tým, že chceme byť športovo úspešní. Naša ambícia je konfrontovať sa s tímami, biť sa o body a byť konkurencieschopní. Sme však pripravení aj na to, že to nemusí ísť tak jednoducho. Bez akýchkoľvek výhovoriek musíme priznať, že zmeny v kádri sú zásadné a tím je výrazne omladený. Máme rešpekt k samotnej lige a k súperom," povedal tréner Skuhravý