Príprava fortunaligistov: Slovan na úvod s výhrou, Trnava nestačila na Rijeku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Príprava fortunaligistov: Slovan na úvod s výhrou, Trnava nestačila na Rijeku

Aktualizované
Barseghjan strelil dva góly.
Barseghjan strelil dva góly.TASR
Kolotoč prípravných duelov fortunaligistov sa začína naplno roztáčať. V sobotu bolo v hre celkovo deväť celkov z najvyššej slovenskej súťaže.

Humenné (2. SVK) - Michalovce 2:0

Prvý prípravný duel Michaloviec nedopadol podľa predstáv. V základnej zostave aj s Igorom Žofčákom prehralo MFK s druholigistom z Humenného 0:2. 

Púchov (2. SVK) - Trenčín 1:1

O čosi lepšie dopadol Trenčín, ktorý otvoril skóre proti Púchovu už v piatej minúte, ale vyhrať nedokázal. 

Pohronie (2. SVK) - Košice 0:5

V minulej sezóne hrali spolu v II. lige, teraz sa Košičania po príchode štyroch posíl uviedli na úvod prípravy výborne. Nováčik Fortuna ligy rozbil bývalého účastníka najvyššej súťaže 5:0, presadili sa aj Žan Medved a Michal Faško.

Považská Bystrica (2. SVK) - Žilina 1:4

"Šošoni" odštartovali prípravu na Európsku konferenčnú ligu hladkým triumfom nad neďalekou Považskou Bystricou. Dvomi gólmi sa blysol mládežnícky reprezentant Timotej Jambor.

Dunajská Streda - Brno (2. ČR) 1:1

Vicemajster z Dunajskej Stredy má za sebou druhý prípravný súboj pred novým ročníkom. Minulý týždeň zdolal tesne Pohronie 1:0, teraz mu na triumf nestačil gól Ramadana.

Základná zostava DAC.
Základná zostava DAC.Flashscore

Kroměříž (2. ČR) - Ružomberok 1:3 (1:1)

Ružomberčania do polčasu s českým druholigistom síce remizovali, ale po zmene strán pridali dva góly a na úvod letnej prípravy vyhrali.

Ostrava (1. ČR) - Skalica 1:2 (0:0)

V ostravskom drese sa predstavil Filip Blažek, ktorý prestúpil do Baníka práve zo Skalice. Proti svojmu bývalému celku sa z výhry v prvom dueli v príprave neradoval. Fortunaligista rozhodol o triumfe v záverečnej dvadsaťminútovke. Najskôr sa presadil Hurtado a tesne pred koncom sa z gólu tešil aj Haša.

Slovan - U. Kluž (1. Rum.) 3:0 (2:0)

Belasí pod vedením Vladimíra Weissa st. odcestovali na sústredenie do Rakúska, kde odštartovali aj herný blok. S rumunským Klužom vyhrali rozdielom triedy. Po návrate z reprezentačnej prestávky prišiel dobre rozohratá Barseghjan, ktorý strelil dva góly. Nadviazal na neho Abubakari.

Rijeka (1. Chor.) - Trnava 3:1 (3:0)

Tretí celok z uplynulej fortunaligovej sezóny vstúpil do zápasovej prípravy prehrou. Na sústredení v Slovinsku si zmeral sily s Rijekou, s ktorou prehrával už po prvom dejstve rozdielom triedy. Po zmene strán zmiernil prehru navrátilec z hosťovania Ikugar.