Slovan zahodil veľké množstvo príležitostí, Košice sa tešia z bodu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan zahodil veľké množstvo príležitostí, Košice sa tešia z bodu

Košice a Slovan si na úvod ročníka body rozdelili.
Košice a Slovan si na úvod ročníka body rozdelili.TASR
V šlágri 1. kola novej sezóny Niké ligy remizoval nováčik FC Košice s úradujúcim majstrom Slovanom Bratislava bez gólov 0:0.

FC Košice - ŠK Slovan Bratislava 0:0

Slovan nastúpil s viacerými zmenami v zostave. Svoj debut v novom tíme absolvoval krajný obranca Blackman, ktorý počas leta chýbal z dôvodu, že reprezentoval Panamu na Gold Cupe. Na opačnej strane defenzívnej formácie hral Vojtko, premiérovo po návrate z hosťovania v Gorici.

Po červenej karte v prvom stretnutí proti Swiftu naskočil opäť do hry Kucka a mladý krídelník Marcelli prvý raz okúsil najvyššiu slovenskú súťaž. Na domácej strane nechýbal útočník Medved, donedávna kmeňový hráč práve "belasých". Futbalový sviatok v Košiciach sa niesol vo fantastickej atmosfére na tribúnach.

Prečítajte si aj sumáre ďalších zápasov Niké ligy

Už v druhej minúte strieľal tesne vedľa spred pokutového územia Lichý. Domáci odpovedali štipľavou jedovkou Pačindu. Následný center sprava na prvej žrdi sklzom umiestnil jemne nepresne Medved. Ľavačkou nebezpečne, ale nechcene, kopol do hlavy Borjana. Po dlhšom ošetrovaní Kanaďan pokračoval.

Ošetrovanie Milana Borjana.
Ošetrovanie Milana Borjana.TASR

Do hry sa dostal Marcelli. Najskôr technickým pokusom nie o veľa prestrelil brvno a následne vyzval kolmicou do príležitosti Zmrhala. Výborne proti nemu vybehol Kira, čím zmenšil strelecký uhol. Na druhej strane si našiel pas na zadnú žrď Faško, reagovať musel Borjan, ktorý len očami kontroloval, ako Krivák hlavičkuje pár decimetrov nad brvno.

V nadstavenom čase úvodného dejstva Marcelli peknou pätičkou predĺžil loptu na Abubakariho. Africký útočník vo vyloženej možnosti mieril tesne vedľa. Aktívny Marcelli sa po zmene strán predral až ku Kirovi, ktorý si pripísal ďalší dôležitý zákrok. Košická defenzíva postupom času robila chyby. Rozišla sa pri centri Pauscheka na Abubakariho, ten osamotený hlavičkoval nad.

Sledujte náš ONLINE tracker Niké ligy

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Vzápätí Barsegjan vymyslel skvelú kolmicu do vápna, pričom Tolič zakončil technicky sám spred Kiru mimo. Príležitosti pred 5 836 divákmi pribúdali. Marcelli sa pred striedaním rozlúčil strelou z uhlu, Kira bol na prvej tyči. Center zľava si Greššák takmer zrazil do vlastnej svätyne a Zuberu z otočky vytĺkol bloky obetavých Košičanov. Neuspel ani Barsegjan z hranice pokutového územia.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore