TOP 10 najhodnotnejších hráčov Niké ligy: Na čele Krstovič, dominancia Slovana

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

TOP 10 najhodnotnejších hráčov Niké ligy: Na čele Krstovič, dominancia Slovana

Krstovič je najhodnotnejším hráčom Niké ligy.
Krstovič je najhodnotnejším hráčom Niké ligy.TASR
Nová sezóna najvyššej slovenskej futbalovej súťaže a prvá pod názvom Niké liga sa nezadržateľne blíži. Ešte predtým sme sa pozreli na najhodnotnejších futbalistov súťaže podľa údajov, ktoré uvádza špecializovaný portál transfermarkt.com.

Nikola Krstovič (2,2 milióna eur)

Reprezentant Čiernej Hory sa stal v minulej sezóne s 18 gólmi najlepším strelcom a momentálne je aj hráčom s najvyššou trhovou hodnotou v Niké lige. Útočník odohral na Slovensku zatiaľ dva ročníky a dokopy strelil 27 presných zásahov, k čomu pridal sedem asistencií. Napriek záujmu zo zahraničia minimálne nateraz ostáva v Dunajskej Strede.

Aleksandar Čavrič (1,3 milióna eur)

Aj o budúcnosti tohto hráča sa viedi polemiky, pretože záujem bol hlavne z Ruska, ale srbský ofenzívny futbalista zostáva v hlavnom meste. Počas predošlej sezóny strelil 15 ligových gólov a celkovo vo všetkých súťažiach ich bolo dokopy až 24. Bývalý hráč Genku je v Slovane od roku 2016, takže ide o služobne najstaršieho futbalistu. Päťkrát vyhral ligový titul a v štyroch prípadoch aj národný pohár.

Marko Tolič (1,3 milióna eur)

Chorvátsky ofenzívny záložník alebo krídelník nie je hráčom, s ktorým bude môcť Slovan obchodovať, pretože z Dinama Záhreb prišiel na hosťovanie po tom, ako predošlý ročník strávil takisto na hosťovaní v Maribore. Tolič má na konte dva chorvátske tituly a jeden pohárový úspech.

Adrián Kaprálik (1,2 milióna eur)

Mladý slovenský zakončovateľ je ďalším futbalistom zo žilinskej liahne, ktorý môže byť výhodne predaný do zahraničia. Kaprálik debutoval v najvyššej súťaži štyri dni po dovŕšení 18. narodenín a momentálne siaha na svoj jubilejný stý štart, medzitým zaznamenal šestnásť gólov. Debutoval už aj v národnom tíme, pri rozlúčke Mareka Hamšíka proti Čile striedal práve niekdajšieho kapitána.

Juraj Kucka (1,2 milióna eur)

Najvyššia hodnota legendy slovenského futbalu bola v roku 2017, keď dosahovala takmer desať miliónov eur. Vtedy hral za AC Miláno. Jeho kariéra je naozaj veľmi bohatá, veď už len jediný duel ho delí od toho, aby za národný tím odohral 100 stretnutí. So Slovanom vyhral svoj druhý titul v kariére, z prvého sa tešil so Spartou. Napriek vyššiemu veku je jedným z najlepších hráčov súťaže.

Jaromír Zmrhal (1,2 milióna eur)

Český krídelník odohral za Slaviu sedem sezón, neskôr za takmer štyri milióny eur prestúpil do Brescie a cez Mladú Boleslav sa dostal do Slovana, kde vyhral dva majstrovské tituly. Patrí medzi najznámejšie mená Niké ligy, pričom odohral aj 22 stretnutí za národný tím našich západných susedov, strelil jeden gól. Z osobného pohľadu však nemal najlepší minulý ročník, pretože zaznamenal iba dva góly a dve asistencie.

Tigran Barsegjan (1,2 milióna eur)

56-násobný arménsky reprezentant si zahral aj v Macedónsku či v Kazachstane, kde dosahoval trhovú hodnotu 2,5 milióna eur. So Slovanom vyhral dva tituly, keďže prišiel pred štartom jarnej časti sezóny 2021/22. Niekoľkokrát dokázal, že má veľké kvality a vie strieľať dôležité góly, no za rok a pol v lige ich bolo len deväť, pričom pridal štyri asistencie.

Zsolt Kalmár (1 milión eur)

Maďarský líder Dunajskej Stredy je v klube už od roku 2017 a za národný tím odohral 32 stretnutí s tromi gólmi. Mohlo by sa zdať, že bývalý hráč Lipska bude mať vyššiu hodnotu, ale tá sa pohybuje na úrovni jedného milióna eur. Najvyššiu v kariére mal pred dvomi rokmi, keď to bolo 1,2 milióna eur. V najvyššej slovenskej súťaži odohral 119 stretnutí a strelil 43 gólov.

Milan Borjan (1 milión eur)

V globálnom meradle ide o pravdepodobne najznámejšie meno v Niké lige, pretože kanadský brankár bol jednotkou národného tímu na MS v Katare a napriek trom prehrám predviedol veľmi dobré výkony. Do Slovana prišiel na hosťovanie, takže s jeho trhovou hodnotou klub nijako špeciálne naložiť nemôže. Najpodstatnejšie budú výkony medzi tromi žrďami. O jeho zaujímavej kariére si môžete prečítať v našom článku.

Róbert Polievka (750 tisíc eur)

Nekonečný príbeh odchodu z Dukly stále nekončí. Záujem mal Slovan, ale hlavne zahraničné kluby a dokonca sa hovorí aj o ázijských ponukách. Kapitán Banskej Bystrice dlhodobo dokazuje, že s Vladimírom Weissom je najlepším hráčom súťaže a prakticky sám ťahá tím spod Urpína. Stále môže Niké ligu opustiť, ale v súčasnom stave uzatvára desiatku najhodnotnejších hráčov súťaže.