Čo potrebujú slovenskí zástupcovia v Európe zlepšiť, aby postúpili?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Čo potrebujú slovenskí zástupcovia v Európe zlepšiť, aby postúpili?

Slovan potrebuje v Luxembursku vyhrať.
Slovan potrebuje v Luxembursku vyhrať.TASR
Slovan, Dunajská Streda a aj Žilina majú pred sebou odvety predkôl v Lige majstrov, resp. Konferenčnej lige. Každý z tímov drží šance na postup vo vlastných rukách, ale uvedomuje si, že oproti úvodnému zápasu musí niečo zlepšiť.

Slovan: Premeniť vytvorené šance

Slovan doma iba remizoval, pretože v prvom polčase mal problém s behavosťou a agresivitou luxemburského Swiftu. Po nešťastnom zákroku navyše hostia premenili pokutový kop, na ktorý, našťastie, rýchlo odpovedal Vladimír Weiss ml. Postupom času sa hra vyrovnávala. Červená karta Kucku ale obrala "belasých" o výhru.

Po zmene strán boli zverenci trénera Weissa jasne lepším tímom, ukazovala sa ich individuálna kvalita, no jeden hráč jednoducho v mnohých situáciách chýbal, hlavne pri podpore ofenzívy. K tomu nešťastná koncovka. Hlavne Čavrič mal na kopačke dva góly, v oboch prípadoch tesne minul.

Úradujúci slovenský majster však nazbieral na Národnom futbalovom štadióne dostatok poznatkov o protivníkovi a ako favorit vďaka skúsenostiam a spomínanej individuálnej kvalite má všetky predpoklady na to, aby postúpil do 2. predkola.

Swift Hesperange - Slovan Bratislava

Žilina: Udržať si štandard počas celého zápasu

Futbalisti Žiliny začali proti estónskemu súperovi výborne a celý prvý polčas mali pod kontrolou. Zásluhou Ďuriša sa aj dostali do vedenia, vytvárali si veľké šance a hlavne po úvodných dvadsiatich minútach mohli vyhrávať pokojne aj o tri góly, lenže to sa nestalo. Navýšenie skóre neprišlo.

Tréner Hynek prekvapivo spravil cez prestávku dve zmeny. Nedá sa povedať, že preto, ale Levadia Tallin razom herne vyrovnala hru a rýchlo aj vyrovnala. Ako vysvetlil v pozápasovom rozhovore, Adang mal žltú kartu a trénerský štáb sa obával jeho neskúsenosti. Jeden z najnebezpečnejších hráčov - Kaprálik - si priniesol z prípravy zranenie. Tím z Pobaltia sa dostal do hry, pričom prvopolčasový štandard Žiliny tam už nebol. Práve toto musí tím spod Dubňa udržať, hrať rovnako dobre celých 90 minút.

Aspoň, že záver patril "Šošonom". Navrátilec z hosťovania Myslovič premenil pokutový kop, a tak Žilina si vezie výhodu jedného presného zásahu. Ak vo štvrtok ukáže šiesty tím minulej sezóny výkon z prvého dejstva, bude to stačiť. Ak z druhého, diváci uvidia veľkú drámu.

Levadia Tallin - MŠK Žilina

DAC: Byť silnejší s loptou

Dunajská Streda síce vyhrala a viedla aj zaujímavým náskokom 2:0, ale s loptou bol silnejší súper. Gruzínska Dila Gori diktovala tempo hry, dobre rozohrávala akcie a slovenskému celku robila problém usadiť sa na útočnej polovici ihriska dlhší čas. Protivník sa ale ťažko dostával do zakončení.

Doma bude ešte silnejší a keďže je náskok DAC iba jednogólový, všetko ostáva otvorené. "Guľovci" jednoducho potrebujú viac pokoja s loptou a takisto ju vedieť podržať viac ako iba 37-percent času. Pre túto činnosť je kľúčový Káčer, ktorý musel pre zranenie ramena nútene striedať.

Pred Dunajskú Stredu naozaj nie je typické byť tímom, ktorý má menšie držanie lopty. Ak berieme do úvahy súťažné stretnutia v jarnej časti najvyššej slovenskej súťaži, tak sa jej to stalo iba trikrát zo 14 duelov a iba raz zo šiestich stretnutí v pohárovej Európe rok dozadu.

Dila Gori - Dunajská Streda