Reakcie DAC a Žiliny na víťazstvo v 1. predkole EKL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Reakcie DAC a Žiliny na víťazstvo v 1. predkole EKL
Aktualizované
Myslovič rozhodol o víťazstve Žiliny z penalty v nadstavenom čase.
Myslovič rozhodol o víťazstve Žiliny z penalty v nadstavenom čase.TASR
MŠK Žilina a rovnako aj DAC Dunajská Streda majú za sebou úspešný vstup do 1. predkola Európskej konferenčnej ligy. Na domácom trávniku využili výhodu zhodne k víťazstvu 2:1. Prečítajte si prvé reakcie aktérov, ktoré poskytli mikrofónu RTVS.

JAROSLAV HYNEK (TRÉNER)

"Dosiahli sme to, čo sme chceli. Nie je to síce výrazným rozdielom, ale vďaka víťazstvu môžeme byť čiastočne pokojnejší. Výsledok nám velí byť stále pozorní a dobre sa pripraviť do odvety. Je škoda, že sme nevyužili ďalšie príležitosti. Chýbala nám presnosť, bolo cítiť nerozohratosť, ktorá sa na nás podpísala. Do polčasu mohol byť stav 3:0. Súper prakticky nemal žiadnu šancu. Až následne sa presadil po tlaku a centri. Dobrou defenzívou sme dokázali eliminovať ich silu. Sme radi, že sme to zvládli." 

DVOJITÉ STRIEDANIE (ADANG, KAPRÁLIK)

"Adang mal žltú kartu. Je to stále mladý hráč. Nevedeli sme, ako sa s tým vyrovná. Skôr to bolo o tomto. Herne by nám pomohol. Kaprálik mal v príprave zranenie, pre ktoré nemohol odohrať celý duel. V polčase, keby strelí gól, mohol byť excelentný. Jeho zmena bola vynútená, nie chcená." 

Štatistika stretnutia
Štatistika stretnutiaFlashscore

CHYBA VEDÚCA K VYROVNANIU

"Ani by som nepovedal, že ide o individuálnu chybu. Bol to prudký center, ktorý smeroval Máriovi do hlavy či krku. Nemôžem mu to zazlievať. Musím si to pozrieť ešte raz. Súper si to po vyrovnaní vedel lepšie otvoriť, ale ich kvalitu sme eliminovali. Mohli sme zužitkovať brejkové príležitosti. Na našej strane vznikla po vyrovnávajúcom zásahu nervozita. Nakoniec sme sa ešte dostali do šancí po štandardkách a z krásnej penalty sa presadili. Premenil ju navrátilec Patrik Myslovič. Pozíciu do odvety máme lepšiu."

ŤAŽKÁ ODVETA

"Určite bude ťažká. Súper si prišiel vytvoriť pozitívny výsledok, aby to mohol doma zvládnuť. Uvidíme, ako sa pripravíme. Verím, že dobre. Dnes sme videli, ako musíme napádať ich rozohrávku, byť kompaktnejší. S ťažkým zápasom v nohách budeme lepší."

DÁVID ĎURIŠ (HRÁČ):

"Vstúpili sme do zápasu veľmi dobre. Dali sme gól a vytvorili si ďalšie šance. Tie sme nevyužili, čo nás v konečnom dôsledku mohlo mrzieť. Nakoniec sme si po penalte vypracovali do odvety jednogólový náskok. Z našej strany tam bolo v druhom polčase viacero nepresností. Neprihrávali sme si tak, ako by sme mali. Dostali sme súpera na koňa. Otriasli sme sa z toho, na konci opäť zatlačili a dali gól." 

PODPORA TRIBÚN

"Sme vďační všetkým, ktorí prišli a podporovali nás až do konca. Teším sa, že sme to zvládli aj kvôli ním."

Dávid Ďuriš sa raduje z otváracieho zásahu
Dávid Ďuriš sa raduje z otváracieho zásahuTASR

ODVETA 

"Všetko je otvorené. Verím, že sa dobre pripravíme a spravíme maximum, aby sme sa odtiaľ vrátili s víťazstvom i postupom."

PATRIK MYSLOVIČ (HRÁČ):

"Minimálne takto som si predstavoval svoj návrat. Som rád, že som mužstvu pomohol gólom k výhre. Verím, že sa dobre pripravíme a o týždeň to zvládneme. Trénerovo rozhodnutie rešpektujem, tešia ma minúty, ktoré som dostal. Chalanov som podporoval aj z lavičky."

PENALTA

"Zobral som si loptu a nikto ďalší za mnou neprišiel, že chce kopať. Teším sa, že tam neboli žiadne šarvátky a mohol som sa sústrediť na kop. Vyšiel mi. Hneď pred penaltou som si povedal, kam budem kopať a som rád, že to tam spadlo."

MŠK Žilina - FC Levadia Tallinn 2:1

SÚPER

"Ukázal, že je veľmi silní s loptou na nohe. Potvrdzujú svoju kvalitu rok čo rok v lige a dnes nám ju predviedli u nás. Dobre sme sa s tým vyrovnali. Víťazstvo po dobrom výkone nás teší. Dúfam, že sa nám podarí zopakovať aj v odvete."

Dunajská Streda - Dila Gori 2:1 

ADRIÁN GUĽA (TRÉNER)

"Čo sme hovorili, sa aj potvrdilo. Dobrý súper v práci s loptou. Chcú hrať konštruktívne, na extra riziko. Využili sme to po pätnásťminútovke, v ktorej si to sadalo. Boli tam veľké očakávania a súper silný v držaní lopty. Následne sme ich dobre otvorili a boli produktívni. Vypadli sme z koncentrácie a dobrý súper vás potrestá na 1:2. Našťastie gól vonku sa neráta za dva. Skóre 2:0 by bolo príjemnejšie. Zápas bol dobrý. Chýbal mi akurát jeden gól naviac. Možnosti naň boli. Tešíme sa z víťazstva, musíme ho brať. Je to konferenčná liga. Čaká nás náročná odveta. Sme schopní ju zvládnuť. Disponujeme rýchlym prechodom. Keď bude súper riskovať viac, verím, že ju zvládneme." 

DLHŠIA PASÁŽ BEZ LOPTY

"Je dobré, že si to môžeme zažiť na vlastnej koži. Mužstvo vás chytí, keď ste od súpera ďalej. Sú slušní v práci s loptou. Ich liga nie je slabá. Keď vám to pretočia 100 metrov od brány, nie je to tak bolestivé. Na vrchných pozíciách musíme mať lepší pressing. Nie je to iba o behaní, ale aj taktičnosti. Výborná škola pre nás. Budeme musieť vyvinúť obrovské úsilie, aby sme odvetu zvládli a pokračovali ďalej. Je to náš cieľ." 

Štatistika víťazstva
Štatistika víťazstvaFlashscore

KÁČER PROBLÉMY S RAMENOM, DEBUT TRUSU

"Z Mateja sa teším. Nielen gólovo, ale ja prácou pre mužstvo. Výborne je stavaný fyzičnosťou. Je veľmi rýchly, dobre sa dopĺňa s Krstovičom. Verím, že mu to tam bude padať. Potrebuje ešte dotrénovať. Tie nároky na krídlo sú iné ako bol zvyknutý - prepínanie do ofenzívy i defenzívy. Zvláda to. Keď sa zohrá v niektorých systémových veciach, bude ešte lepší. Miro musel nútene striedať pre problémy s ramenom. Snáď to nebude nič vážne." 

MATEJ TRUSA (HRÁČ)

"Náročný zápas. Veľa sme sa nabehali, súper bol výborný s loptou. Je dôležité, že sme to zvládli. Stále sme v polčase. Presadiť sa gólovo je vždy kľúčové, ale mohli sme sa presadiť aj viackrát. Nemuseli sme žiadny dostať, keďže sa do žiadnej tutovky nedostali. Až na jednu nešťastnú strelu. Je to za nami. Neozstáva nám nič iné, iba zvládnuť odvetu. Sú hraví, a preto to bolo náročnejšie. U nich to nebude o nič jednoduchšie. Verím, že sa pripravíme čo najlepšie."