Dva odlišné štýly, skúsený súper. Hynekovci urobili maximum, aby postúpili

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dva odlišné štýly, skúsený súper. Hynekovci urobili maximum, aby postúpili

Jaroslav Hynek na tlačovej konferencii.
Jaroslav Hynek na tlačovej konferencii.TASR
Do tretej najväčšej európskej klubovej súťaže sa Žilinčania dostali vďaka zvládnutému play-off. Vo finále zdolali Ružomberok. V 1. predkole ich teraz na domácom trávniku čaká prvá výzva v podobe estónskeho klubu Levadia Tallin.

Ide o mladý tím, ktorý bol založený v roku 1998. Napriek tomu patrí k pravidelným účastníkom európskych predkôl. V minulom ročníku neprešli cez prvého súpera v Lige majstrov a stroskotali hneď v druhom predkole Európskej konferenčnej ligy na Hibernianse. 

"Súpera sme sledovali. Urobili sme si akýsi úvod do jeho hernej stránky. Máme ho prečítaného. Je skúsený. Stretnú sa proti sebe dva odlišné typy. Bude to zaujímavá konfrontácia," zdôraznil hlavný lodivod Jaroslav Hynek. Kým jeho zverenci preferujú systém 3-4-3, súper sa prezentuje v rozostavení 4-3-3 alebo 4-2-3-1.

Prípravné obdobie z pohľadu Žiliny
Prípravné obdobie z pohľadu ŽilinyFlashscore

Levadia sa predvlani tešila z majstrovskej trofeje. V uplynulej sezóne obsadila druhú priečku za Florou. S tým istým celkom sa o prvé miesto bije aj v prebiehajúcom ročníku. Po dvadsiatich kolách majú obaja na konte po 47 bodov.

"Sme radi, že sme v Konferenčnej lige. Veľmi sme sa na to počas celej prípravy tešili. Snažili sme sa pripraviť čo najlepšie. Sledovali sme spoločne žreb, po ktorom boli pre nás neznámou. Spolu s trénermi, postupom času, sme si ich viac a viac približovali, takže ich už poznáme. Berieme to pozitívne, nevieme sa dočkať štvrtka," vyhlásil za kabínu Tomáš Nemčík.

Za kabínu sa s novinármi rozprával Tomáš Nemčík
Za kabínu sa s novinármi rozprával Tomáš NemčíkTASR

Žilinčania okrem domácich podmienok absolvovali aj sústredenie v Rakúsku. Dokopy odohrali štyri prípravné duely, v ktorých trikrát remizovali a raz vyhrali. Do prvého predkola idú pozitívne naladení. 

"Všetci sme k svojim povinnostiam pristúpili maximálne zodpovedne. Až na drobné zranenia sme všetko absolvovali v plnom zdraví. Káder je kompletný. Zápasy nám poslúžili na to, aby sme prehĺbili aspekty, na ktorých sme pracovali už v minulej sezóne. Hráči na to reagujú dobre. Urobili sme maximum, aby sme cez prvé predkolo postúpili," uzavrel tréner Hynek. 

Žilina - Levadia (štvrtok, 17:30)