Klub je predurčený k úspechu, hovorí Guľa. Pred Dila Gori má rešpekt

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Klub je predurčený k úspechu, hovorí Guľa. Pred Dila Gori má rešpekt

Tlačová konferencia, ktorej sa zúčastnil nielen tréner Guľa, ale aj kapitán Kalmár.
Tlačová konferencia, ktorej sa zúčastnil nielen tréner Guľa, ale aj kapitán Kalmár.TASR
Po bratislavskom Slovane vstúpia vo štvrtok do novej sezóny ďalšie dva slovenské celky. Jedným z nich je ambiciózna Dunajská Streda, ktorá v minulom ročníku obsadila druhú priečku v lige. Pred nadchádzajúcou sezónou si dáva ešte vyššie ciele a rada by to dokázala už proti prvej prekážke. Je ňou gruzínsky klub FC Dila Gori, s ktorým otvorí 1. predkolo Európskej konferenčnej ligy. Pôjde o premiérové meranie síl medzi tímami.

Gruzínčania obsadili v minuloročnej edícii svojej súťaže tretiu priečku. Za majstrovským Tbilisi zaostali o 21 bodov. Tréner Adrián Guľa vníma mužstvo ako ťažkého protivníka. Súper disponuje viacerými kvalitnými hráčmi. Nielen domácimi, ale i brazílskými či ukrajinskými. Aj z toho dôvodu si ho realizačný tím DAC analyzoval naživo. 

"Dnes sú už dostupné informácie, ale zvolili sme skauting naživo a získali cenné informácie. Mali sme dostatočný čas na rozbor i prípravu. Rozhodujúce bude, ako to zvládneme na ihrisku. Vieme, čo môžeme očakávať. Bude to iná konfrontácia ako pred rokom. Vieme, že nás čaká nepríjemný tím, ale vždy chceme urobiť maximum pre postup," zdôraznil jasne hlavný lodivod.

Výsledky prípravných súbojov Dunajskej Stredy
Výsledky prípravných súbojov Dunajskej StredyFlashscore

Rovnaký názor má na prvé predkolo kapitán Zsolt Kalmár, ktorý takisto čaká ťažký dvojzápas. "Je pred nami náročný súboj, proti silnému súperovi. Vieme, že je to mužstvo, ktoré vysoko napáda, nebude jednoduché prejsť cez nich. Pred piatimi rokmi sme hrali takisto s gruzínskym mužstvom, ani vtedy to nebolo jednoduché. Naším cieľom je vyhrať doma a vonku postúpiť."

Dunajskostredčania majú za sebou vydarenú letnú prípravu. V piatich vystúpeniach zaznamenali tri výhry a dve remízy. Ich náprotivok figuruje po devätnástom kole súťaže na piatej priečke.

"Z našej strany je cítiť rešpekt. Futbal v Gruzínsku je na vzostupe. Naposledy hrala veľmi dobre ich reprezentácia do 21 rokov, majú dobrých hráčov v európskych ligách. Aj preto ten rešpekt. V Gori je tréner dlhšie pri mužstve, majú dobré držanie lopty a pressingové situácie. Je to len prvé predkolo, ale už teraz sa môžeme stretnúť s ťažkým súperom," doplnil Guľa

Tréner Guľa na tlačovej konferencii
Tréner Guľa na tlačovej konferenciiTASR

Pre Gruzíncov nepôjde o prvú slovenskú konfrontáciu. Pred dvomi rokmi si merali sily proti Žiline. Doma ju zdolali 2:1, no pod Dubňom prehrali vysoko 1:5. V čase tlačovej konferencie bolo na prvý domáci duel sezóny predaných zhruba 4 500 lístkov. Ako zdôraznil PR manažér klubu Krisztián Nagy, očakáva sa šesťtisícová návšteva. 

Do nového ročníka si DAC nedáva menšie ciele než vlani. "Nároky tu sú. Klub je predurčený, aby bol úspešný. Má stále veľké ambície a bude mať obrovskú silu v podobe fanúšikovskej základne. Verím, že budeme mať šťastie, kvalitu i odbornosť a budem súčasťou úspechov, ktoré prídu. Som na milión percent presvedčený, že prídu," dodal Adrián Guľa. 

DAC Dunajská Streda - FC Dila Gori (štvrtok, 19:30)