Myslovič vystrelil Žiline víťazstvo a do odvety výhodu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Myslovič vystrelil Žiline víťazstvo a do odvety výhodu

Radosť žilinských futbalistov na čele s autorom otváracieho gólu Ďurišom.
Radosť žilinských futbalistov na čele s autorom otváracieho gólu Ďurišom.TASR
Žilinskí futbalisti otvorili sezónu v 1. predkole Európskej konferenčnej ligy. Pod Dubňom privítali estónsky celok FC Levadia Tallinn. Po výbornom prvom dejstve inkasovali na začiatku druhého vyrovnávajúci gól, ktorý ich pribrzdil v rozlete. V nadstavenom čase ale naklonil postupové misky na stranu žlto-zelených Myslovič (22) z penalty.

MŠK Žilina - FC Levadia Tallinn 2:1 (1:0)

Zverenci Jaroslava Hyneka vstúpili do stretnutia mimoriadne aktívne. Už v tridsiatej sekunde sa v náznaku príležitosti ocitol Kaprálik, ktorý zakončoval z hranice šestnástky vedľa brány. Na konci štvrtej minúty napriahol spoza pokutového územia Gidi, ale strela bola tečovaná na roh. Rozohral ho Kaprálik a na bližšej žrdi vyzval k zakončeniu Jambora. Mieril do bočnej siete.

O tri minúty na to už Žilina pretavila svoju aktivitu do zaslúženého vedenia. Gidi videl nabiehajúceho Ďuriša, ktorému ponúkol vynikajúcu kolmicu a ofenzívny futbalista žlto-zelených sa zoči-voči brankárovi nemýlil - 1:0. Domáci, povzbudení vedúcim zásahom, pokračovali v rýchlych akciách. V sedemnástej minúte našiel zľava Bari pred bránou Kaprálika, no ten zblízka a v páde nechal vyniknúť Vallnera.

Základná zostava Žiliny
Základná zostava ŽilinyFlashscore

Hostia ožili po polhodine hry. V 33. minúte sa začali osmeľovať a prvý raz pohrozili. Dlhý center na zadnej žrdi vracal do ohňa hlavou Agyiri, ale nikoho zo svojich spoluhráčov nenašiel. V závere prvého dejstva sa znova ozval estónsky celok. Mavretič vysunul Bessalu, ktorého zakončenie v poslednej chvíli zablokoval kapitán Nemčík.

Po zmene strán urobil tréner Hynek dve zmeny. Adang s Kaprálikom sa na trávnik nevrátili. Nahradili ich Essomba so Sauerom. Práve druhý menovaný urobil po piatich minútach hrúbku. Nakopnutú loptu neodvrátil hlavou do bezpečia, odrazila sa na kopačku voľného Agyiriho, ktorý zblízka prekonal Belka - 1:1.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

Vyrovnanie Žiline nepomohlo, práve naopak. Vytratil sa prekvapivý moment z prvého dejstva. Jej aktivita opadla a s loptou čoraz častejšie hrali aj futbalisti Levadie Tallinn. Až v 67. minúte prinútil sprava aktívny Rusnák zakončením po zemi k zákroku brankára Vallnera. Vyrážal na roh. 

V samom závere sa domáce mužstvo zavelilo do útoku a vyvinulo na svojho protivníka veľký tlak a Essomba v stopercentnej šanci bol pred bránou sfaulovaný. Arbiter ukázal na biely bod. Loptu naň si postavil Myslovič, ktorý bezpečne premenil a vystrelil svojmu tímu dôležitú výhodu do odvety - 2:1. Tá je na programe 20. júla v Estónsku.