Dunajská Streda nebola lepším tímom, napriek tomu si do odvety vezie tesnú výhru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dunajská Streda nebola lepším tímom, napriek tomu si do odvety vezie tesnú výhru
Ramadan (vpravo) strelil víťazný gól zápasu.
Ramadan (vpravo) strelil víťazný gól zápasu.TASR
Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda vyhrali úvodný zápas 1. predkola Európskej konferenčnej ligy proti gruzínskemu tímu Dila Gori tesne 2:1. Odveta sa odohrá o týždeň vo štvrtok (20. júla o 19:00).

FC DAC 1904 Dunajská Streda - FC Dila Gori 2:1 (2:1)

Hosťujúci celok bol od začiatku veľmi silný s loptou na kopačkách a výborne kombinoval. Síce ovládal stred ihriska, ale nevedel sa dostať na dostrel brány Petráša. Dunajská Streda to skúsila centrami na Trusu, ani jeden z dvoch sa neujal, pretože mladíkovi číhajúcemu v päťke chýbali decimetre.

Po polhodine hry však prišla prvá gólová radosť. Gólman Kučerenko ešte vyrazil strelu Krstoviča, no okamžite našiel Kalmár centrom Mateja Trusu a ten vzhľadom na priebeh hry prekvapivo otvoril skóre. Zakrátko využil ďalšie zaváhenie defenzívy na presný technický pokus k žrdi Ammar Ramadan, čím zvyšoval na rozdiel dvoch gólov.

Základná zostava Dunajskej Stredy.
Základná zostava Dunajskej Stredy.Flashscore

Razom to pre DAC vyzeralo skvele, ale Dila Gori dokázala ešte do prestávky znížiť. Ukrajinec Mykola Kovtaljuk sa nachádzal v značnom uhle, napriek tomu vyskúšal strelu. Tá Petrášovi prepadla popod ruky za čiaru. Kalmár mohol Dunajskej Strede vrátiť dvojgólové vedenie, z priameho kopu opečiatkoval brvno.

Po zmene strán sa obraz hry nemenil. Slovenský vicemajster síce odolával v defenzíve, lenže smerom dopredu nebol nebezpečný. Navyše, pre zranenie ramena prišiel tréner Guľa o oporu stredu poľa Káčera. Zmenili to až striedania, ktoré oživili hru z pohľadu DAC.

Gavrič v dobrej pozícii trafil protihráča a v nadstavenom čase si zle spracoval loptu v čase, keď bol úplne sám pred päťkou. Vyrovnanie mal na kopačke Gale, prudkú ranu k žrdi skvostne vytesnil Petráš.

Dunajskostredčania síce vyhrali, ale presvedčili sa, že v Gruzínsku budú mať v odvete veľmi náročnú úlohu doviesť dvojzápas do úspešného konca. Na lepšieho z tejto dvojice čaká v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy ukrajinský tím Vorskla Poltava.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore