DAC napriek mnohým šanciam na Zemplíne iba remizoval, Skalica doma porazila Zlaté Moravce

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
DAC napriek mnohým šanciam na Zemplíne iba remizoval, Skalica doma porazila Zlaté Moravce
Ani Krstovič a ani jeho spluhráči nedokázali prekonať Száraza.
Ani Krstovič a ani jeho spluhráči nedokázali prekonať Száraza.TASR
Futbalisti MFK Skalica vyhrali v zápase 1. kola Niké ligy proti Zlatým Moravciam 2:0. Dunajská Streda ako favorit získala na pôde Michaloviec iba bod napriek tomu, že si vypracovala veľký počet šancí.

MFK Zemplín Michalovce - FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:0

Dunajská Streda vstúpila do stretnutia aktívnejšie, mala loptu častejšie na kopačkách. Prvé nebezpečnejšie zakončenie vyslal z otočky Krstovič, tesne minul bránu. Trusa pred gólmanom netrafil hrací predmet dobre. Michalovce odpovedali rohovým kopom. K hlavičke sa dostal Vaško, na čiare zachránil situáciu Andzouana.

Risvanis takisto hlavou mieril k žrdi, výborne tam zapracoval Száraz. Nestarnúci Žofčák sa po centri Marcina uvoľnil pred päťkou od Méndeza, hlavičkoval však do miest, kde sa nachádzal Petráš. Po prvom polčase mal DAC až 78-percentné držanie lopty. Hralo sa v pomerne pokojnom tempe.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Na začiatku druhého dejstva objavil Trusa na hranici bieleho bodu voľného Gavriča, ten trestuhodne netrafil bránu. Zakrátko Krstovič hlavičkoval tesne vedľa.

Dunajskostredským futbalistom ako keby nemalo byť dopriate, nakoľko Gavrič vo svojej druhej šanci spred päťky prestrelil a ako cez kopirák to urobil i Krstovič. Málo chýbalo i Ramadanovi.

Záverečný veľký tlak hostí korunoval Kalmárov pokus do žrde, od ktorej sa lopta odrazila Szárazovi tesne vedľa brány, chýbali naozaj centimetre.

Zverenci trénera Guľu tak po festivale zahodených príležitostí pokračujú v zlom úvode novej sezóny. Po vypadnutí z Konferenčnej ligy získali na Zemplíne iba jeden bod. S tým rozhodne môžu byť spokojnejšie Michalovce.

Štatistické ukazovatele hovoria jasne v prospech DAC, ale duel skončil remízou.
Štatistické ukazovatele hovoria jasne v prospech DAC, ale duel skončil remízou.Flashscore

MFK Skalica - FC ViOn Zlaté Moravce 2:0 (0:0)

Úvodné dejstvo prinieslo jedinú strelu na bránu. V 17. minúte ju poslal Mondek, ale Luksch nemal veľa práce. Jeho náprotivok Slávik krátko na to očami tlačil nebezpečný projektil z diaľky. Nagy ho za pomoci teču nasmeroval tesne vedľa priestoru troch žrdí.

Príležitostí bolo ako šafránu, veľkú spálil Brenkus. Ocitol sa sám na malom vápne, no nemieril presne. Zlaté Moravce pred koncom prvého polčasu prišli o zraneného Čonku, ktorý musel nútene opustiť ihrisko.

Prečítajte si aj sumár zápasu Košice - Slovan

Po necelej hodine hry Skalica otvorila skóre. Útočník Roman Haša peknou technickou strelou obstrelil gólmana súpera. Stal sa iba štvrtým rôznym strelcom tohto ročníka Niké ligy. Poistku mohol pridať Denis Baumgartner, zoči-voči Slávikovi uspel brankár hostí, avšak domáci futbalista dostal šancu na reparát. V 83. minúte ťažil z práce Smékala, gólovo už udrel.

Skalici pred 1 133 divákmi stačili na prvé tri body sezóny iba tri strely medzi žrde. Hostia vyslali jedinú.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Sledujte náš ONLINE tracker Niké ligy