Dojatý hetrikový hrdina Kováčik vypustil emócie, Polievka: Nemôžeme povedať ani pol slova

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dojatý hetrikový hrdina Kováčik vypustil emócie, Polievka: Nemôžeme povedať ani pol slova

Bartoš a Polievka v osobnom súboji.
Bartoš a Polievka v osobnom súboji.TASR
Nový ročník Niké ligy odštartoval šlágrom v Banskej Bystrici, ktorý herne rozhodne nesklamal a priniesol zaujímavý futbal. Hlavne pre oko nestranného diváka, no domáci priaznivci už na rozdiel od hosťujúcich takí spokojní byť nemohli.

Od začiatku mala viac z hry Podbrezová. Napriek tomu sa Dukla dostala do vedenia zásluhou Polievku, ktorému prihral aktívny Arevalo. Ten využil zaváhanie Grešáka. "Železiari" odpovedali najlepším možným spôsobom, ešte do prestávky sa dva razy presadil Peter Kováčik. Počas nadstaveného času tento krajný hráč nádhernou strelou z hranice šestnástky dokonal hetrik.

Kováčik nechal prietok emóciám

"Veľa ľudí nás podceňovalo. Možno si niekto myslí, že sme sa oslabili, ale to určite nie je pravda. Poznáme svoje kvality. Podali sme veľmi dobrý výkon a hetrik je čerešničkou na torte. V minulej sezóne som dal za 14 zápasov dva góly, teraz za jeden tri. Dúfam, že to takýmto tempom bude pokračovať," pousmial sa šťastný Kováčik.

Najskôr sa presadil pravačkou zblízka, následne hlavičkou a nakoniec výstavne do rohu Hruškovej brány, pričom lopta sa ešte odrazila od brvna. Krátko pred svojím tretím gólom mal takisto šancu, tú banskobystrický gólman vytesnil kolenom.

Dukla - Podbrezová 1:4

Peter Kováčik sa teší zo svojho druhého gólu s Rolandom Galčíkom.
Peter Kováčik sa teší zo svojho druhého gólu s Rolandom Galčíkom.TASR

"Chytal som sa za hlavu, no veril som, že ešte nejaká šanca príde. Našťastie prišla a využil som ju. Videl som, že sa lopta odrazila ku mne a už som nevnímal nikoho, čo mi kričí. Iba som chcel vystreliť a našťastie som to trafil. Bol to úžasný pocit," vyznal sa jeden z lídrov mladého tímu Podbrezovej.

Dojatý Kováčik po záverečnom hvizde neskryl slzy šťastia: "Išiel mi hlavou predovšetkým posledný rok, ktorý bol ťažký. Prekonal som dve vážne zranenia, potom som sa do toho nevedel dostať. Vypustili sa všetky emócie. Som neskutočne šťastný," konštatoval s mierne roztraseným hlasom. Všetko s ním na štadióne prežívali aj rodičia, priateľka či ďalšia najbližšia rodina.

Jeho nádherný gól ponúka akúsi paralelu s prvým zápasom sezóny 2022/23. Vtedy Podbrezová ako nováčik tiež hrala už v úplnom úvode, v Zelpo Aréne hostila majstrovský Slovan a Samuel Ďatko skvostne vymietol šibenicu: "Trochu ho budem podpichovať. Ja si myslím, že som dal krajší gól," smial sa Kováčik.

Kováčik strieľa svoj druhý a víťazný gól do siete Dukly.
Kováčik strieľa svoj druhý a víťazný gól do siete Dukly.TASR

Vojna prináša osoh všetkým stranám a hlavne klubu

Tréner Roman Skuhravý svojmu zverencovi praje zaslúžené zadosťučinenie: "Keď som prišiel do Podbrezovej, tak som s ním mal menšiu vojnu, ktorú sme dotiahli do remízy, aby pochopil, čo je potrebné k futbalu. To, že si prešiel takým ťažkým obdobím a teraz podal takýto výkon, znamená jedinú vec - má hlad. Ten ukázal na ihrisku," tvrdí český lodivod.

Zároveň si uvedomuje, že práca Kováčika a aj celého mužstva musí pokračovať: "Bol odmenený krásnymi zásahmi, čo svedčí o tom, že môže byť kvalitný hráč. Tri góly sú pre neho odmena za to ťažké obdobie, ale nič viac. Musí pokračovať v práci. Keď viem, čo pre to robí, som presvedčený, že to pre neho môže byť motor, nie brzda," myslí si Skuhravý.

Sledujte náš ONLINE tracker Niké ligy

S vystúpením svojho tímu bol veľmi spokojný: "Je to zaslúžené víťazstvo. A to aj napriek tomu, že sme sa po nešťastnej chybe dostali v prvom polčase inkasovaným gólom do deficitu. Mali sme však viac šancí a mohlo sa to skončiť i vyšším výsledkom v náš prospech. Som hrdý na hráčov, akým spôsobom to odpracovali a ako si vypracovali góly. Tie boli naozaj nádherné. Moji zverenci mali vášeň, hlad po futbale, ale nepreceňujeme túto výhru, musíme ju zobrať s pokorou, je to iba prvé kolo. Prial by som si, aby sme každý zápas predviedli takúto kvalitnú prácu a brali aj body," hodnotil.

Kováčik a Skuhravý mali značný dôvod na radosť.
Kováčik a Skuhravý mali značný dôvod na radosť.TASR

Poklad z Gambie

Na Horehronie prišiel v lete neznámy hráč. Mladý stredný záložník Mahmudu Bayo, ktorý okamžite ohúril svojimi kvalitami. Skvele číta hru, kontroluje loptu, posúva ju na spoluhráčov, vyhráva súboje a dokonca dokáže hrať tak múdro, že sa do nich ani nemusí dostávať. Účastník posledných MS do 20 rokov, na ktorých hral za rodnú Gambiu, môže byť "podbrezovským pokladom".

"Najviac ma upútalo, ako hral so žltou kartou. Hral tak, že sa fantastickým nastavením a čítaním hry nedostal do súboja. Na to, že je to ročník 2004... Videl som jeho výkony na pozícii šestky počas MS U20, bol skvelý. Ako dobrý môže byť, záleží na ňom, ale v tomto zápase po šiestich týždňoch s nami... videli ste to sami, veľmi zaujímavý hráč," hovorí Skuhravý.

Dukla zaslúžene prehrala

Na opačnej strane vládlo sklamanie a akési rozčarovanie z toho, čo sa na ihrisku stalo. Aj keď Dukla viedla, nedá sa povedať, že by hrala vyrovnaná partiu. Síce strelila úvodný presný zásah, no šance sa kopili hlavne pred Hruškom.

"Zaslúžene sme prehrali, nemôžeme povedať ani pol slova. Podbrezová nás v určitých chvíľach nepustila do ničoho, bola lepšie pripravená, silnejšia na lopte, vedela, čo chce hrať. My sme v prvom polčase mali situácie, keď sme to mohli strhnúť na našu stranu. Po prvom góle som mal ešte jednu šancu. Keby som to premenil, duel by vyzeral inak, ale na keby sa nehrá. Takto nemôžeme vyzerať na ihrisku," otvorene rozprával kapitán Róbert Polievka.

Na autora prvého gólu Niké ligy v sezóne 2023/24 nadviazal aj jeho tréner Michal Ščasný: "Nemám čo hodnotiť, aj keď zápas bol do deväťdesiatej minúty otvorený, teda až pokým sme nedostali gól na 1:3. Podbrezová zaslúžene vyhrala. Súper dominoval počas celého stretnutia, bol vo všetkých činnostiach lepší. Najmä v obrannej fáze, v dostupovaní a v kolmých prihrávkach. Zaostávali sme vo všetkom," dodal.

Prvé zápisy sezóny 2023/24 v Niké lige

Prvý gól: Róbert Polievka

Prvá asistencia: Enzo Arevalo Acosta

Prvý hetrik: Peter Kováčik

Prvá strela: Peter Kováčik

Prvá žltá karta: Tibor Slebodník

Prvý ofsajd: Enzo Arevalo Acosta

Prvý zákrok brankára: Matúš Hruška

Prvé striedanie: Martin Talakov za Samuela Ďatka

Prvá návštevnosť: 3 078 divákov

Prvý dotyk s loptou: Enzo Arevalo Acosta

Prečítajte si sumár zápasu Dukla - Podbrezová

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore