Flashscore zostava 3. kola Niké ligy: Galčík súčasťou tretí raz, najlepším hráčom je Ďuriš

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava 3. kola Niké ligy: Galčík súčasťou tretí raz, najlepším hráčom je Ďuriš
Ďuriš sa stal najlepším hráčom 3. kola.
Ďuriš sa stal najlepším hráčom 3. kola.TASR
Na sklonku minulej sezóny začal Flashscore zverejňovať v desiatkach futbalových súťaží po celom svete známkovanie na základe dát. Pochopiteľne, neobchádza to ani Niké ligu. Redakcia Flashscore Správ vyberá z najlepších známok ideálnu zostavu 3. kola.
Najlepšia zostava 3. kola Niké ligy podľa hodnotenia Flashscore.
Najlepšia zostava 3. kola Niké ligy podľa hodnotenia Flashscore.Flashscore

Brankár

Matej Slávik (Zlaté Moravce) 7,5

Zlaté Moravce ani nechcú pomyslieť na to, s akým debaklom by odišli zo Zelpo Arény, ak by v bráne nemali Slávika. Podbrezová vyslala až 16 striel, z toho sedem medzi tri žrde. Nová jednotka ViOn-u si pripísala najviac úspešných zákrokov, až šesť.

Obrancovia

Marek Bartoš (Podbrezová) 7,9

Podbrezovský obranca je v našej zostave druhýkrát. K dvom asistenciám na úvod proti Dukle strelil do siete Zlatých Moraviec krásny gól pätičkou a rozhodol duel 3. kola Niké ligy. O jeho defenzívnej kvalite a stabilite by sa dalo pozitívne písať veľmi dlho.

Timotej Záhumenský (Banská Bystrica) 7,9

Na ľavej strane defenzívy Banskej Bystrice hrá výborne, podporuje útok a zároveň si dokáže plniť povinnosti v okolí vlastnej šestnástky. Ukážkou bola asistencia na zásah Polievku, pri ktorom získal loptu na vlastnej polovici a dostal ju k pokutovému územiu.

Yhoan Andzouana (Dunajská Streda) 7,9

Dunajská Streda odchádzala z Ružomberka s jediným bodom, ktorý sa jej málil, no ľavý bek spĺňal vyššie požiadavky. Patril medzi to najlepšie, čo tréner Guľa mal na ihrisku a nakoniec práve jeho center zakončil Trusa do siete, čím odvrátil prehru.

Záložníci

Roland Galčík (Podbrezová) 8,2

Ako jediný hráč sa dostal do zostavy aj tretí raz. Futbal mu po návrate do Podbrezovej neskutočne chutí. V zápase proti ViOn-u mohol dať pokojne hetrik, jeho obrovské šance chytil hlavne skvelý Slávik, no Galčík hral výborne a zaslúžene dostal vysokú známku.

Henry Addo (Žilina) 7,7

Druhý raz v zostave kola, na konte má už tri góly. V sobotu pečatil víťazstvo proti Trenčínu, do stretnutia prišiel z lavičky náhradníkov. Africký ofenzívny hráč začína dokazovať, že z neho môže byť hviezda celej súťaže už v tomto ročníku.

Rahim Ibrahim (Trenčín) 7,9

Trenčín po dvoch výhrach dostal päť gólov pod Dubňom a jeho neporaziteľnosť skončila. Jedným z mála pozitívnych javov bol ghanský stredný záložník, pretože strelil oba góly mužstva a aspoň upravoval výsledok tak, aby z toho nebolo úplné fiasko.

Nino Marcelli (Slovan Bratislava) 8,0

Slovanu rastie nová hviezda, od začiatku sezóny ho chváli tréner Weiss aj fanúšikovia. Na pôde Skalice sa dočkal prvého gólu za áčko Slovana a zároveň v Niké lige. Mohol pridať aj druhý, jeho šancu chytil Junas.

Útočníci

Martin Rymarenko (Banská Bystrica) 8,7

Dukla odohrala proti Michalovciam veľmi dobrý zápas, ktorý už v tretej minúte najrýchlejším gólom doterajšieho priebehu sezóny otvoril Rymarenko, na druhý prihral Uhrinčaťovi. Na východe ho bolo plné ihrisko a mal aj ďalšie možnosti ako sa presadiť.

Róbert Polievka (Banská Bystrica) 8,0

Polievka bol na Zemplíne trochu v tieni svojho spomínaného spoluhráča, ale nakoniec sa tiež zapísal do streleckej listiny a pečatil prvé tri body pre Banskú Bystricu. Po stretnutí bolo oficiálne jeho predĺženie zmluvy pod Urpínom.

Dávid Ďuriš (Žilina) 8,8

Nastúpil na hrote žilinskej ofenzívy a predviedol skvelý výkon. Okrem dvoch gólov pridal asistenciu na víťazný zásah Kaprálika, ktorému pri rýchlom brejku prihral pred prázdnu bránu. "Šošoni" vyrovnali DAC v počte najvyššieho počtu gólov tohto ročníka.

Hráč kola

Ďuriš gólovo mlčal prakticky mesiac, pretože naposledy sa presadil 13. júla do siete Levadie v 1. predkole Konferenčnej ligy. Teraz si to bilanciou 2+1 vynahradil a prispel k dôležitej výhre Žiliny. Tá však strieda lepšie výkony s horšími. Dvakrát jasne dominovala, raz na pôde Podbrezovej nehrala podľa predstáv.

Žilinčania aktuálne majú na konte šesť bodov a osem gólov, čo je najlepšia ofenzíva, takže sú v tabuľke na druhom mieste. Mužstvo chválil aj tréner Hynek: "Máme za sebou zápasy, v ktorých sme neboli spokojní s výsledkami a niekedy ani s hrou. Dnes sme chceli urobiť radosť fanúšikom, výsledok bol pre nás mimoriadne dôležitý. Boli sme maximálne efektívni v prvej fáze hry," povedal.

Ako sa vypočítavajú známky hráčov?