Začína sa žilinský výpredaj? S takým záujmom o hráčov som sa ešte nestretol, hovorí Hynek

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Začína sa žilinský výpredaj? S takým záujmom o hráčov som sa ešte nestretol, hovorí Hynek

Na snímke hlavný tréner Žiliny Jaroslav Hynek.
Na snímke hlavný tréner Žiliny Jaroslav Hynek.TASR
Žilinčanov by mohol po vypadnutí z Konferenčnej ligy čakať výpredaj kľúčových hráčov. Doterajšie ponuky vedenie klubu odmietalo v snahe udržať káder pokope, aby mohol ísť v Európe čo najďalej. Počas nasledujúcich dní a týždňov sa má situácia zmeniť.

Nie je tajomstvom, že mladí hráči "Šošonov" sú pre zahraničné kluby veľkým lákadlom a MŠK ich dokáže slušne speňažiť, čo sledujeme prakticky každý rok. Tréner Jaroslav Hynek pre Flashscore Správy potvrdil, že sa blíži čas odchodov, ale nechcel byť konkrétnejší, keďže ide o citlivé informácie.

"Pre mňa sú to nové veci. Ja som sa s takým záujmom o hráčov ešte nestretol. Teraz to nie je o mne, ale o tom, aké ponuky budú na stole, ale ja som konkrétnu ponuku nevidel a majiteľ ich všetky odkladal. Nechcel to riešiť medzi zápasmi Konferenčnej ligy. Až teraz príde čas na rokovania, no nemôžem povedať nič konkrétnejšie o žiadnom hráčovi," vyjadril sa Hynek.

Prístup hráčov počas predošlých týždňov sa mu páčil, ale po prehre v Podbrezovej bol kritický: "V príprave boli všetci hráči dobre nastavení, chceli sa ukázať v Európe, čo bolo na tíme vidieť. Išli, učili sa a pracovali. Každým zápasom bol výkon približne taký, aký by sme si predstavovali a mali sme z toho spätnú väzbu. Teraz sme vypadli a príde kolotoč toho, čo sa bude diať a uvidíme, koľko futbalistov odíde," hovorí.

Žilina na Podbrezovú nestačila.
Žilina na Podbrezovú nestačila.Flashscore

Hynek sa nechal počuť, že na niektoré mená sa ukázal záujem z vonku: "Musím sa naučiť čítať, ako sú hráči naladení. Do zápasu proti Podbrezovej bolo náročné zvoliť správnu zostavu. Hovorí sa, že po bitke je každý generál, ale mohol som niektoré veci čítať lepšie. Musím zobrať na seba, že sa mi nepodarilo zvoliť správnu základnú jedenástku a takisto niektoré striedania. Nabudúce už budem vedieť, ako do toho tímu vstúpiť inak," pokračoval.

Konkrétnejší byť nechcel: "Nechcem hovoriť mená, to by nebolo úplne fér, pretože sú to mladí hráči a aj so skúsenejšími futbalistami blížiaci sa prestup urobí mentálny zmätok.  O niektorých bol záujem už počas sezóny, ale ono sa to stále niekde posúvalo. Vždy, keď sa prestupové obdobie skončilo, tak sa hráči upokojili, boli úplne inak nastavení a zameraní, čo je logické," vysvetľuje Hynek.

"Nechcem to zhadzovať len na hráčov, pretože situáciu musí správne čítať aj tréner a v tejto súvislosti sa nám to nepodarilo," dodal český lodivod. Jeho mužstvo na Horehroní prehralo 0:2.

Možno sa ukázala spravodlivosť, hovorí Galčík