Možno sa ukázala spravodlivosť, vraví Galčík. Žilinčania v nohách ešte cítili Gent

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Možno sa ukázala spravodlivosť, vraví Galčík. Žilinčania v nohách ešte cítili Gent
Galčík strelil víťazný gól do siete svojho bývalého klubu.
Galčík strelil víťazný gól do siete svojho bývalého klubu.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Podbrezová je po dvoch kolách futbalovej Niké ligy na čele tabuľky. Po úvodnom zápase v Banskej Bystrici zvládla aj nedeľný večerný domáci duel so Žilinou po výsledku 2:0, keď oba góly padli až v druhom polčase.

Ten prvý s prívlastkom víťazný strelil Roland Galčík, útočník, ktorý ešte vlani pôsobil práve v Žiline, kde nedostával toľko priestoru na ihrisku, ako by si želal. Aj preto po zápase neskrýval radosť:

"Bolo to pre mňa špecifické, ale snažil som sa na to nemyslieť. Myslím si, že som podal dobrý výkon a môžem byť spokojný. Možno sa ukázala futbalová spravodlivosť, keďže v Žiline som nedostával až taký veľký priestor. Tento zápas som si užil."

Podbrezová - Žilina 2:0

Galčík mal pred prvým gólom ešte dve veľké šance, keď sa najprv po jeho strele triasla žrď a potom dal gól, ktorý neplatil pre milimetrový ofsajd. Napokon sa presadil skrytou a tečovanou strelou z hranice šestnástky.

"Som veľmi rád, že mi to tam padlo. Videl som, že Žilina sa rýchlo nesformovala, tak som to využil. Špyrka mi to výborne pripravil a bol tam aj jemný teč, našťastie to tam padlo. Zápas hodnotím pozitívne. Prvý polčas síce nebol podľa našich predstáv, ešte sme sa akoby na novom trávniku hľadali, ale v druhom sme predviedli výborný výkon."

"Ukázalo sa, že sme na tom fyzicky dobre. Žilina mala predsa len cez týždeň ťažký zápas s Gentom, takže i to bola voda na náš mlyn," netajil iba 22-ročný talentovaný Galčík, ktorý vyzdvihol dobre pripravený trávnik po vytrvalých dažďoch na Horehroní: "Trávnik bol výborný na to, že tu dva dni pršalo. Musím pochváliť hospodárov."

Galčík bol najlepším hráčom zápasu podľa Hodnotenia Flashscore.
Galčík bol najlepším hráčom zápasu podľa Hodnotenia Flashscore.Flashscore

Druhý podbrezovský gól strelil český útočník Christophe Kabongo. Dobre sa zorientoval v šestnástke po vyrazenej lopte a druhú strelu upratal cez piatich hráčov súpera do brány. "Hovoril som si, že je tam pre mňa nejako veľa priestoru, tak som vyskúšal strelu a našťastie to vyšlo," uviedol po zápase 19-ročný mladík, pričom neskrýval radosť:

"Som spokojný, je to ďalšia výhra, ďalšie tri body. Bolo ťažké sa adaptovať na nový trávnik, chvíľu nám to trvalo, ale napokon sme to dobre zvládli. Neskutočná práca, čo urobili s ihriskom, hoci veľa pršalo, tak sme vďační správcom, že sa mohlo hrať. Ihrisko bolo v úplnom poriadku. Chceme ďalej pracovať, trénovať, pripravovať sa poctivo na každého súpera a hrať svoju hru."

Podbrezová je na po dvoch kolách na čele Niké ligy spoločne s Trenčínom.
Podbrezová je na po dvoch kolách na čele Niké ligy spoločne s Trenčínom.Flashscore

Žilinčania hrozili najmä zo štandardných situácií. Šance z hry si vypracovali až v samom závere. Napokon gól nestrelili a s rozpačitými pocitmi odchádzali pod Dubeň.

"Prvý polčas bol z našej strany lepší než druhý. Do prestávky sa nám darilo plniť to, čo sme chceli. Zo štandardiek sme sa dostali do zakončenia, boli sme nebezpečnejší. V druhom sa to zmenilo. Podbrezová bola lepšia v osobných súbojoch a vypracovala si šance. Po dvoch smolných góloch, ktoré sme nemuseli dostať, ideme smutní domov," povedal Timotej Jambor.

Dvadsaťročný žilinský útočník videl príčinu prehry aj v tom, že tím mal v nohách náročný štvrtkový zápas proti belgickému Gentu:

"Bolo náročné prepnúť z európskej súťaže po zápase s Gentom na domácu ligu, nie až tak hlavou, ale fyzicky. Ja sám som v nohách cítil, že pred troma dňami sme hrali náročný zápas. Nič nám teraz nezostáva, iba sa sústrediť na ligu a snažiť sa v ďalších zápasoch odčiniť túto prehru z Podbrezovej," dodal.