Podbrezová porazila Žilinu piatykrát po sebe a ostáva na čele tabuľky, rozhodol Galčík

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Podbrezová porazila Žilinu piatykrát po sebe a ostáva na čele tabuľky, rozhodol Galčík
Podbrezová je na čele Niké ligy aj po druhom kole.
Podbrezová je na čele Niké ligy aj po druhom kole.TASR
V poslednom zápase 2. kola futbalovej Niké ligy vyhrali hráči FK Železiarne Podbrezová na domácom trávniku proti MŠK Žilina. So šiestimi bodmi a skóre 6:1 sú na čele tabuľky. "Šošonom" patrí štvrtá priečka.

Podbrezová - Žilina 2:0

V Podbrezovej bolo celý deň upršané, ospalé počasie, ktoré sa síce k večeru zlepšilo, ale napriek možným nepríjemnostiam sa hralo na výborne pripravenom novom trávniku. Ten mal po letnej výmene v Zelpo Aréne premiéru. Samotný futbal sa však výrazne ponášal opisu predošlých hodín na Horehroní.

Hŕstka fanúšikov si veľa športovej krásy v úvodnom dejstve neužila. Bartoš z priameho kopu a Grešák po štandardke pálili tesne vedľa. Na druhej strane sa proti Jamborovej rane blysol Ludha. Po zmene strán domáci ofenzívne ožili a robili poriadne starosti súperovi.

Aktívny bol predovšetkým Roland Galčík, v minulej sezóne hráč Žiliny. Otvoril skóre, ale ešte predtým po akcii z krídla trafil žrď a následne Paraj osamotený na päťke hlavičkoval pod brvno. Výborne reflexívne zareagoval Belko. Spomínaný Galčík najskôr dostal kolmicu za obranu a napol sieť, no nachádzal sa vo veľmi tesnom ofsajde, čo potvrdil VAR.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Počas 58. minúty už mohol dvíhať ruky nad hlavu. Podbrezová rozohrala roh nakrátko, skrytá strela šikovného mladíka prešla za pomoci jemného teču Jambora k žrdi, kam Belko nemohol dosiahnuť. Bol bez šance. Galčík takmer vsietil druhý gól za niekoľko desiatok sekúnd, technický obstrel po hodine hry žilinský gólman vystihol.

Vyrovnanie mal na ľavačke Myslovič. Z priameho kopu podstrelil múr a opečiatkoval pravú tyč. "Železiari" pridali poistku zásluhou striedajúceho útočníka Christopha Kabonga. Ten si hodil loptu do vápna, kde ho trestuhodne nikto neatakoval, obrancovia sa iba pozerali, a tak proste hrací predmet napálil k pravej žrdi.

V závere Belko zachraňoval pri veľkých šanciach Kuzmu s Kabongom i rane z diaľky od Špyrku. Na druhej strane neplatil pre ofsajd presný zásah Javorčeka. Podbrezová tak vyhrala piaty po sebe idúci vzájomný zápas proti Žiline. Počas minulej sezóny sa zverenci trénera Romana Skuhravého tešili vo všetkých štyroch prípadoch.

Sledujte náš ONLINE tracker Niké ligy

Tabuľka Niké ligy po kompletnom 2. kole.
Tabuľka Niké ligy po kompletnom 2. kole.Flashscore