Niké liga ONLINE: Žilina to na Podbrezovú nevie, ViOn po 687 minútach prekonal Trnavu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Niké liga ONLINE: Žilina to na Podbrezovú nevie, ViOn po 687 minútach prekonal Trnavu

Aktualizované
Radosť stopéra Nagya po vyrovnaní v závere duelu s Trnavou.
Radosť stopéra Nagya po vyrovnaní v závere duelu s Trnavou.TASR
Najvyššia slovenská futbalová súťaž píše svoju 31. kapitolu. Historicky premiérovo pod názvom Niké liga. Ročník 2023/2024 otvoril predošlý predĺžený víkend a v rýchlom tempe prichádza na rad 2. kolo. Program, výsledky, zmeny či ďalšie informácie sledujte v našom pravidelnom online trackeri na Flashscore Správach.

PROGRAM: 2. KOLO

PIATOK

Ružomberok - Skalica 2:1

Sumár predohrávky.

SOBOTA

Dunajská Streda - Košice 5:2

Slovan Bratislava - Banská Bystrica 2:2

Návrat.

Trenčín - Michalovce 2:0

Sumár sobotných zápasov.

NEDEĽA

Zlaté Moravce - Trnava 1:1

Sumár.

Podbrezová - Žilina 2:0

Sumár.

Program 2. kola Niké ligy.
Program 2. kola Niké ligy.Flashscore

6. AUGUST

23:05 - "Využili sme, že Žilina má za sebou náročný program. Prvý polčas bol z našej strany kostrbatý, hoci sme tam mali nejaké príležitosti. Cez polčas sme si niečo povedali. Upravili sme zakladanie útoku a zlepšili presing. Som rád, že som v druhom polčase videl mužstvo, ktoré si umne išlo za výhrou. Chcem, aby sme boli aj naďalej drzí, vášniví a sebavedomí. Ak toto bude mať, môžeme sa zlepšovať a uvidíme, čo dosiahneme," hodnotil prvú domácu výhru Roman Skuhravý.

23:00 - Ani piatykrát v rade žlto-zelení nevyzreli na Podbrezovú pod vedením Jaroslava Hyneka. "Samozrejme, nemôžeme byť spokojní. Niekedy môžete prehrať a ste spokojný s výkonom. Dnes nie sme ani s výsledkom, ani výkonom. Hlavne v prvom polčase sme boli nepresní a preniesli sme to aj do druhého. Nejaké šance sme si vytvorili až v samom závere. Dali sme gól, ale prišiel s faulom. S VARom to je jasné, takže netreba to riešiť. Súper bol presnejší a nebezpečnejší ako my,“ uviedol po záverečnom hvizde český kormidelník.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

21:20 - Pohľad na duel 2. kola pri Žitave ponúkol i domáci lodivod Vladimír Cifranič, ktorého mrzeli zahodené šance. "Proti Trnave sme si vytvorili tri či štyri dobré príležitosti, čo nie je málo. Sme na začiatku procesu, za dnešný výkon som chalanov pochválil. Pokutový kop pramenil z našej chyby, Moško situáciu už iba hasil, to je všetko, čo k tomu môžem povedať. Pozriem si to ešte na videu. Za dnešný výkon sme si bod určite zaslúžili, zápas chalani odmakali. Súhlasím, že remíza je spravodlivá."

Hodnotenie oboch zostáv
Hodnotenie oboch zostávFlashscore

21:00 - "Vstup do stretnutia bol z našej strany v poriadku. Postupne sme strácali, domáci sa dostávali do brejkových situácií, z ktorých pramenili ich šance. Keď sme už išli do vedenia, mali sme si to ustrážiť. Nakoniec si odnášame bod, čo bolo pred zápasom pre nás určite málo. Remíza je však spravodlivá. ViOn ukázal kvalitu, na našom výkone sa prejavila určite aj únava. Vo futbale sú niekedy aj smolné obdobia. Inkasujeme v záverečných minútach, patrí to k futbalu," hodnotil Michal Gašparík remízu jeho Spartaka so Zlatými Moravcami.

20:20 - Trnava, podobne ako Slovan, zostáva v novej sezóne stále bez víťazstva. Pri Žitave viedla, no v samom závere inkasovala od Nagya a do "malého Ríma“ sa vracia s remízou. Zlaté Moravce prekonali trnavskú defenzívu po dlhých 687 minútach. Jediným celkom, ktorý v dvoch kolách nestrelil gól, sú Michalovce.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

19:15 - "Sme si vedomí výsledkov z predošlých vzájomných stretnutí, teraz je však nová sezóna a čakám znova iný príbeh. Máme dostatok vedomostí, bude to na hráčoch, ako sa zhostia úloh," vyhlásil kormidelník Žiliny Jaroslav Hynek.

18:10 - Roland Galčík prestúpil v lete 2022 z Podbrezovej do Žiliny. Odohral

32 zápasov, v ktorých strelil štyri zásahy a pridal jednu asistenciu. Po roku sa zvolil návrat na Horehronie. Dnes môže prvýkrát nastúpiť vo farbách železiarov proti Žilinčanom, za ktorých hral vo všetkých štyroch vzájomných stretnutiach v minulej sezóne.

17:30 - Napriek dažďu hlási Podbrezová, že je trávnik pripravený. V Zelpo aréne je všetko v poriadku a pripravené na prvý domáci zápas v novej sezóne Niké ligy. Hracia plocha prešla počas letnej prestávky kompletnou rekonštrukciou a rekonštrukcia vykonaná najmä na podklade pod trávnikom, zatiaľ funguje bez problémov a nedochádza k hromadeniu vody na hracej ploche. Píše klub na svojom Facebooku.

17:00 - Stredopoliar Podbrezovej Patrik Blahút dnes môže nastúpiť na jubilejný 100. zápas

v najvyššej slovenskej súťaži. Prvých 87 štartov si pripísal za Pohronie. V drese "Železiarov" nazbieral zatiaľ  12 stretnutí.

16:05 - Napriek blížiacemu sa tretiemu predkolu Európskej konferenčnej ligy nechceli spartakovci nič podceniť, o čom svedčí jasné vyjadrenie krídelníka Erika Daniela pred výkopom s ViOnom pre fcspartaktrnava.com. "Máme pred sebou Zlaté Moravce, musíme tam vyhrať a až potom sa budeme chystať na Lech Poznaň.“

15:45 - Žilinčania dnes odohrajú už šiesty súťažný zápas v novej sezóne. Vo štvrtok sa rozlúčili s 2. predkolom Európskej konferenčnej ligy, keď po prehre v Gente podľahli belgickému súperovi aj v domácej odvete.

Žilinské posledné výsledky
Žilinské posledné výsledkyFlashscore

15:20 - Zlatomoravčania zaznamenali podľa svojej oficiálnej webovej stránky fcvion.sk proti Trnave posledné ligové víťazstvo vo ViOn Aréne 27. septembra 2014. Po góloch Patrika Saba a Miloša Nikoliča zvíťazili 2:1. Bradatú negatívnu sériu chcú zmeniť v nedeľu podvečer. Doma trvá deväť rokov. 

15:00 - Ak futbalisti z Horehronia zvládnu dnešný súboj so Žilinou, vyrovnajú vzájomnú bilanciu na 8-8 z pohľadu výhier. Okrem toho sa zrodili dve remízy v predchádzajúcich sedemnástich vystúpeniach v najvyššej súťaži. V Zelpo aréne to bude deviate stretnutie. Bilancia je na strane žlto-zelených, ktorí štyrikrát získali tri body. Podbrezová v troch prípadoch a v jednom sa rozišli zmierlivo.

14:20 - Pri Žitave sa stretnú dve mužstvá, ktoré v prvom kole prehrali. Zlaté Moravce v Skalici (0:2) a Trnava doma s Trenčínom (1:2). 

13:45 - Zlatomoravčania pred štartom ročníka poriadne obmenili káder. Tradične v ňom nechýbajú exspartakovci, ktorých čaká dnes zaujímavý súboj. Proti svojmu bývalému klubu môžu nastúpiť stopér Gergely Tumma či ofenzívny krídelník Johnson Nsumoh Kalu. Otázny je zdravotný stav ľavého obrancu Matúša Čonku, ktorý prvé stretnutie v Skalici nedohral pre zranenie členka krátko po polhodine hry.

13:12 - SHMÚ vyhlásil pre okres Brezno 3. stupeň výstrahy na dážď, pričom sa miestami očakáva výskyt s úhrnom zrážok 100 - 180 mililitrov. Trávnik v Zelpo Aréne je síce nový, ale ak sa duel nezruší, prejde zaťažkávajúcou skúškou, pretože na Horehroní naozaj výrazne a husto prší. Ak by sa situácia nezlepšila, tak "Železiari" si druhý raz zahrajú "vodné pólo", ako tomu bolo naposledy proti Ružomberku. Takto to v Podbrezovej vyzeralo koncom mája.

13:01 - Roman Šebeň odchádza z AS Trenčín na hosťovanie do treťoligového tímu FK Dubnica. "Talentovanému stopérovi držíme palce a veríme, že ako jeden z lídrov mladého tímu získa zápasovú prax a nadobudne ďalšie herné skúsenosti v seniorskom futbale," píše klub na svojoich sociálnych sieťach.

12:05 - Dvomi gólmi sa blysol proti Košiciam Nikola Krstovič a je možné, že boli poslednými v drese Dunajskej Stredy. O jeho služby prejavil záujem účastník Serie A Lecce. Viac v článku.

11:55 - Žilinčania maú pred sebou zápas proti neobľúbenému protivníkovi. V minulej sezóne v štyroch prípadoch ani raz Podbrezovú nedokázali zdolať. 

Vzájomné súboje
Vzájomné súbojeFlashscore

11:20 - V posledných troch vzájomných stretnutiach ViOn nedokázal streliť Trnave gól. Naopak, inkasoval päť a dvakrát prehral. V lige zdolali Zlaté Moravce trnavský Spartak ešte v roku 2019, keď sa presadil stopér Oliver Práznovský, ktorý v klube nepôsobí štyri roky.

11:05 - Spartakovci majú vo štvrtok povinnosti v 3. predkole Európskej konferenčnej ligy, čo znamená, že sa ich zostava prerotuje. "Mám nejaké dve alternatívy a uvidím, pre ktorú sa rozhodnem. Pobavím sa s chalanmi a uvidím, v akom budú zdravotnom stave. K nejakej rotácii musí prísť, ale potrebujeme body aj v lige a musíme to namiešať tak, aby sme boli v nedeľu úspešní,“ zdôraznil pre klubový web tréner Michal Gašparík.

Ostatné vzájomné súboje medzi ViOnom a Trnavou
Ostatné vzájomné súboje medzi ViOnom a TrnavouFlashscore

10:40 - "Myslím, že sme videli solídny futbal. V prvom polčase boli lepší domáci a vyhrali úplne zaslúžene. V prvom dejstve sme sa veľmi nepresadili smerom dopredu. Chceli sme uhrať priaznivý výsledok a hlavne v prvom polčase nedostať gól. Mrzí ma, že si povieme na taktickej porade niečo a inkasujeme po rýchlom brejku. Pripravovali sme sa na to. Majú rýchlostne zaujímavých hráčov. Inkasujeme zbytočne po strate lopty. Trochu teší zlepšená hra po zmene strán. Hru sme vyrovnali. V závere sme chceli hrať vabank, pokúsiť sa doviesť súboj do remízy, ale prišiel druhý úder," kontroval s pohľadom na duel kormidelník Michaloviec Marek Petruš.

10:15 - Trenčania vstúpili do sezóny ako víchor. V dvoch zápasoch inkasovali iba jeden gól, štyri dali a pripísali si šesť bodov. "Najdôležitejšie je, že sme získali tri body. Sme radi, že sme výhru v Trnave potvrdili pred domácimi fanúšikmi. Stále sme na začiatku procesu. Mohlo to byť z našej strany lepšie v niektorých momentoch, čo sa týaka ofenzívy aj defenzívy. Musíme sa zamerať na niektoré detaily, no v tíme vidím progres," uviedol na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Ilija Stolica. 

Štatistika s Michalovcami
Štatistika s MichalovcamiFlashscore

09:45 - Tréner Vladimír Weiss urobil oproti druhému vystúpeniu so Zrinjski Mostar v základnej zostave na duel s Banskou Bystricou až deväť zmien. Šancu od neho, až na Adlera a náhradných brankárov, dostali v úvode sezóny prakticky všetci zdraví hráči.

09:15 - Premiérové čisté konto si v novom ročníku udržal brankár trenčianskeho AS Vozinha. V minulej sezóne nastúpil do deviatich duelov a súperi ho neprekonali len raz. Teraz svoju štatistiku vyrovnal 37-ročný Kapverďan po druhom kole. 

08:30 - Michalovce sú po sobotňajšej prehre 0:2 v Trenčíne jediným tímom Niké ligy, ktorý za 180 minút nedal ani gól. V nedeľu ich môžu napodobniť Zlaté Moravce. 

08:00 - Súboje druhého kola sa uzavrú v nedeľu o 18:00 zápasom medzi Zlatými Moravcami a Trnavou, večer od 20:30 patrí stretu Podbrezovej a Žiliny.

5. AUGUST

21:00 - Zdá sa, že sága okolo Róberta Polievku a jeho prípadného prestupu do Slovana je uzavretá. Po záverečnom hvizde prezradil novinárom na Tehelnom poli, že "Polievka musí byť nový Polievka. Už je to uzavretá kapitola."

20:55 - Poriadnu facku v MOL aréne schytal nováčik z Košíc. Po bezgólovej remíze so Slovanom prehral jednoznačne s vicemajstrom. "Výsledok vyzerá jednoznačne. Ako klub sme nastúpili na určitú cestu a učíme sa. Táto facka prišla vhod. Prvý polčas nebol dobrý z našej strany, hráči mali prílišný rešpekt zo súpera, nič sa nám nedarilo. Čo sa týka defenzívy, neboli sme kompaktní. V druhom polčase sme zmenili rozostavenie. Pred štvrtým gólom bol náš hráč faulovaný a pred piatym bol ofsajd, rozhodca to zle vyhodnotil. Ideme ďalej, budeme sa posúvať, aby sme napredovali," hodnotil päťgólovú prehru tréner Anton Šoltis.

Flashscore známky oboch základných zostáv
Flashscore známky oboch základných zostávFlashscore

20:40 - Dunajskostredčania nestrelili v dvoch z troch ostatných stretnutí ani gól. Proti Košiciam si schuti zastrieľali. Brankára Kiru prekonali päťkrát. "Bol to pekný zápas, aj päť gólov z našej strany. Mali sme solídne veci v prvom i druhom polčase. Verím, že sme potešili fanúšikov. Bolo pre nás podstatné, aby sme zvládli duel nielen výsledkovo, ale aj herne. Ďakujem chlapcom aj fanúšikom. Boli tam veci, ktoré treba napraviť, ale keď v každom kole dáme o tri góly viac ako súper, budeme spokojní," zdôraznil Adrián Guľa.

Štatistika gólového stretnutia v MOL aréne
Štatistika gólového stretnutia v MOL aréneFlashscore

20:25 - Po ťažkej, ale zaslúženej prehre s Podbrezovou, bol lodivod Ščasný za bod z Tehelného poľa šťastný. "Sme šťastní za bod. Som rád, že sme podali zlepšený výkon oproti zápasu s Podbrezovou, od toho sa musíme odraziť. Čaká nás dôležitý zápas s Michalovcami. Slovanu želám, aby sa mu v stredu darilo v 3. predkole Ligy majstrov."

20:10 - Bratislavský Slovan stále čaká na prvé víťazstvo v novom ročníku. Nedočkal sa ho v Košiciach a nevyšlo mu to ani doma s Banskou Bystricou. "Nie som spokojný, aj keď Bystrica si zaslúžila bod. Nehrali sme tak, ako vieme. Otočili sme nepriaznivý stav, dostali sa do zápasu. Chceli sme to striedaniami oživiť, ale to sa nám nepodarilo. Dostali sme opäť gól zo štandardky, čo asi už nie je náhoda. Nesplnili sme ako tím to, čo sme chceli, a preto sme si nezaslúžili vyhrať," neskrýval sklamanie tréner Vladimír Weiss.

Flashscore známky oboch základných zostáv
Flashscore známky oboch základných zostávFlashscore

16:50 - Špecifický duel má pred sebou aj stredopoliar Dunajskej Stredy Milan Dimun. Rodený Košičan hral doma futbal do leta 2016, než odišiel do poľskej Cracovie.  

"Teším sa, pretože mesto ako Košice patrí medzi najlepších. Majú nadštandardné podmienky na Niké ligu, určite budú prínosom. Prajem im, aby s každým súperom zbierali body. Samozrejme, okrem nás. Som hráčom Dunajskej Stredy a verím, že zápas proti nim zvládneme. Potrebujeme body," vyhlásil pre klubový web.

16:15 - "Banská Bystrica je mužstvo, pri ktorom môžeme predpokladať, že nepríde úplne zatiahnuté. Prvú líniu vysúva veľmi vysoko, preto bude pri zakladaní útoku dôležitá kvalitná rozohrávka. V minulej sezóne to s Duklou bolo často otvorené, aj teraz to môže byť zápas, v ktorom budú padať góly," prezradil očakávania asistent trénera "belasých" Boris Kitka.

Ostatné vzájomné vystúpenia
Ostatné vzájomné vystúpeniaFlashscore

15:00 - Na Tehelnom poli privíta obhajca titulu Slovan banskobystrickú Duklu. Stretnú sa mužstvá, ktoré mali v predošlom ročníku výborné ofenzívne štatistiky – "belasí" dali najviac gólov v lige (65), Dukla mala štvrtý najproduktívnejší útok (50). Prezradil web skslovan.com. 

14:35 - "Čaká nás ďalší ťažký súper, no taký je v lige každý. Ich výhodou je umelá tráva. Je to iné, ako živá, na ktorej trénujeme a svoje spraví aj vysoká teplota. Ideme sa pobiť o dobrý výsledok a určite chceme bodovať aj tam,“ prízvukuje pred súbojom pod hradom Matúša Čáka Daniel Pavúk z Michaloviec.

Cenná remíza Michaloviec s Dunajskou Stredou
Cenná remíza Michaloviec s Dunajskou StredouFlashscore

14:00 - "Vždy vsádzame na tímový duch a naše atribúty, ktoré - aj napriek tomu, že sa nám nepodarilo v Michalovciach vyhrať - v mužstve sú. Po remíze v prvom kole treba niektoré veci odblokovať, otvoriť. Verím, že sa nám to podarí v domácom súboji, v našom chráme. Dúfam, že spolu budeme silní a víťazní,“ zdôraznil tréner Adrián Guľa pred zápasom s Košicami.

13:25 - Banskobystričanom podľa správ z mfkdukla.sk bude stále chýbať stopér Boris Godál. Skúsený futbalista laboruje od letnej prípravy so zraneným rebrom.

13:05 - Lodivod Dukly Michal Ščasný po "facke" od Podbrezovej v rozhovore pre klubový web poprosil fanúšikov, aby boli trpezliví. "Pretože 80 % tímu začalo trénovať až dva týždne pred súťažou. Možno to potrvá dva, tri zápasy, aby sme boli pripravení tak, ako minulý rok. Boli sme sklamaní, ale je to dlhodobá súťaž a verím, že prídu víťazné duely," zdôraznil.

Flashscore známky z úvodného súboja Bystrice proti Podbrezovej
Flashscore známky z úvodného súboja Bystrice proti PodbrezovejFlashscore

12:50 - Košičania majú pred sebou druhé kolo, ale už teraz vedia, že to tretie neodohrajú v plánovanom termíne. Nováčik sa mal predstaviť na Štadióne Antona Malatisnkého. Portál nikeliga.sk priniesol správu, že Spartak Trnava využil možnosť odložiť si jeden zo zápasov Niké ligy a zažiadal o odklad 3. kola. Duel sa tak nebude hrať v nedeľu 13. augusta, ale v novom termíne a to buď 26. alebo 27. septembra 2023.

12:20 - S Michalovcami sa trenčiansky AS v uplynulom ročníku stretol štyrikrát. Vo vzájomných konfrontáciách zaznamenal dve výhry, remízu a prehru. Doma však Zemplínčanom nepodľahol už šesť zápasov v rade, z toho poslednú prehru datujú ešte zo sezóny 2018/2019.

12:00 - Trenčania chcú otvoriť nový ročník so svojimi fanúšikmi víťazne a nadviazať tak na tri body z "malého Ríma". "Atmosféra v tíme je skvelá. Víťazstvo v Trnave bolo pre nás veľmi dôležité. Chceme ich potvrdiť doma," hlási sebavedomo autor otváracieho gólu Njegoš Kupusovič.

Pohľad na výhru v
Pohľad na výhru v Flashscore

11:40 - Klubový web Dunajskej Stredy dac1904.sk priniesol pred výkopom zaujímavosť: V prvoligovej histórii DAC-u sme doteraz narazili na dva kluby z Košíc: Lokomotívu a 1. FC (neskôr MFK). V rokoch 1993 až 2015 sme proti nim odohrali celkovo 48 zápasov. V sobotu na tento zoznam pribudne ďalšie meno, FC Košice. Nováčik z metropoly východu je totiž nový subjekt a nepovažuje sa za nástupcu žiadneho z bývalých košických klubov. Z vyššie spomenutých 48 zápasov proti mužstvám z Košíc sme posledné tri odohrali v ročníku 2014/15. Najskôr sa na našom štadióne zrodilo víťazstvo DAC-u 3:1 zvyšné dva sa skončili remízou 1:1. 

11:10 - V predzápasovom rozhovore pre klubový web fckosice.sk si Pačinda s úsmevom na tvári zaprial, aby ho v MOL aréne fanúšikovia nevypískali. "Sám neviem, čo mám čakať. Snáď máte pravdu, že majú na mňa pekné spomienky. V prvom rade verím, že zopakujeme výkon z prvého kola a znovu získame s papierovým favoritom bodový zisk," uviedol. 

11:00 - Do známeho prostredia sa vracia Erik Pačinda. Na Žitnom ostrove strávil 3,5 roka. Odohral 104 súbojov, v ktorých strelil 36 gólov a pridal 12 asistencií. V sobotu zaznamená jubilejný 200. štart v najvyššej slovenskej súťaži. 

Erik Pačinda a jeho čísla z ostatných sezón
Erik Pačinda a jeho čísla z ostatných sezónFlashscore

10:35 - Hlavný tréner Adrián Guľa má pred sebou 45. súťažný súboj na lavičke DAC-u. Jeho bilancia je pozitívna - 27 výhier, 8 remíz a 9 prehier. Ktorú časť štatistiky doplní po sobotnom vystúpení? 

10:15 - Ligový futbal sa do MOL arény vracia po 78 dňoch. Zaujímavosťou je, že ako v prvom kole, aj v druhom zverenci Adriána Guľu narazia na celok z východu Slovenska. Po remíze s Michalovcami si budú chcieť pred vlastnými priaznivcami napraviť chuť s ďalším žlto modrým celkom - Košicami. 

09:30 - "V Michalovciach sme nevyužili naše príležitosti a získali sme iba bod. V sobotu chceme byť efektívni, rýchli, aktívni a, samozrejme, víťazní. To je náš hnací motor, pretože chceme potešiť fanúšikov aj samých seba. Potrebujeme ukázať, že sme na dobrej ceste aj napriek tomu, že nám posledné dva zápasy nevyšli, čo sa však vo futbale niekedy stáva," reflektuje na vyradenie z Európskej konferenčnej ligy a remízu v Michalovciach kouč DAC.

09:00 - Podľa klubového webu Dunajskostredčanov nemôže tréner Adrián Guľa opäť počítať so službami dvojice Filip Kaša, Aleš Čermák, kým Norbert Urblík si minulý víkend v zápase Šamorína natrhol sval. Zvyšok kádra je však v poriadku, vrátane Spyrosa Risvanisa, ktorý pred týždňom nútene striedal.

08:00 - Najväčšia porcia zápasov víkendu je na programe práve v sobotu. Čakajú nás súboje medzi Dunajskou Stredou a Košicami, Slovanom Bratislava a Banskou Bystricou i Trenčínom a Michalovcami. Všetky duely majú výkop o 18:00.

4. AUGUST

22:35 - Naopak, spokojnejší boli domáci Ružomberčania, ktorí získali prvé tri body v novom ročníku. A vôbec premiérové pod trénerom Tomkom.

"Asi to bolo také, ako sa dalo očakávať. Prvé víťazstvo v lige nebýva ľahké. Úvodný polčas nemal potrebnú agresivitu, ani pohyb. To, na čo sme sa pripravovali celý týždeň, z toho sme inkasovali gól – zo štandardky. Inak si súper nevypracoval nič. Po zmene strán sme siahli po zmenách, ktoré priniesli oživenie a záver sme si už ukontrolovali. Minulý zápas nám to nevyšlo, teraz áno. Stále sa učím. Beriem to s pokorou. Som za to rád. Posunie nás to dopredu,“ uviedol jeden z najmladších trénerov Peter Tomko.

Štatistika prvého súboja 2. kola Niké ligy
Štatistika prvého súboja 2. kola Niké ligyFlashscore

22:25 - Skaličania viedli pod Čebraťom od úvodú zápasu, ale nakoniec sa vracajú na Záhorie bez bodov. Nenadviazali tak na ostatné dva vzájomné súboje, v ktorých remizovali a vyhrali s "Ružou".

"Z našej strany veľmi slušný prvý polčas. Dali sme gól zo štandardky, kontrolovali hru a súperovi nedovolili dostať sa do šance. Aj prvých desať minút po zmene strán bolo dobrých. Potom sme začali byť veľmi pasívni a nechali domácich kombinovať, prechádzať do centrov či striel. Žiaľ, inkasovali sme dva góly a posledných 25 minút sme už nemali takú kvalitu, aby sme s výsledkom ešte niečo urobili," hodnotil krátko po záverečnom hvizde pre Novasport lodivod Pavol Majerník.

21:35 - Futbalistov Slovana Bratislava by mohol čoskoro posilniť útočník David Strelec (22). Úradujúci slovenský šampión v piatok potvrdil záujem o svojho odchovanca, ktorý je momentálne kmeňový hráč talianskej Spezie Calcio. Čítajte viac.

Strelec a jeho štatistiky
Strelec a jeho štatistikyFlashscore

18:05 - Naopak, s Ružomberčanmi sa do tréningového procesu po zranení vracia útočník Tomáš Bobček, ktorý si doliečil predný stehenný sval.

Štatistiky Tomáša Bobčeka
Štatistiky Tomáša BobčekaFlashscore

17:45 - Skaličanom bude chýbať Adam Morong. Bývalý hráč Ružomberka, za ktorý na jeseň 2022 nastúpil v dvanástich zápasoch, si lieči zranený zadný stehenný sval. 

17:15 - Ružomberok si so Skalicou zmeria v najvyššej súťaži sily po ôsmy raz. V predchádzajúcich siedmich štyrikrát uspel. V jednom prípade sa rozišli celky zmierlivo a dvakrát uspeli hráči z oZáhoria.

16:00 - Mužstvo spod Čebraťa prišlo pred druhým kolom o Lukáša Fabiša. Dvadsaťpäťročný obranca je novou posilou futbalistov FC Košice. Do tímu nováčika Niké ligy prestúpil z MFK Ružomberok a dohodol sa na dvojročnom kontrakte. V Ružomberku pôsobil od leta 2021, keď prišiel z Nitry. Celkovo si krajný obranca pripísal 70 štartov. Čítajte viac.

Štatistiky Fabiša z posledných sezón.
Štatistiky Fabiša z posledných sezón.Flashscore

15:20 - Portál nikeliga.sk vytiahol pred večerným výkopom zaujímavosť: Stretávajú sa jedni z najmladších trénerov našej ligy. Na lavičke domácich bude Peter Tomko, ktorý má 39 rokov a je najmladším kormidelníkom našej ligy. Skalicu povedie 44-ročný Pavol Majerník, tretí najmladší tréner Niké ligy. 

14:00 - A čo očakáva Nagy od samotného zápasu? "Určite budú chcieť získať stratené body späť. Keď budeme dobre organizovaní v defenzíve a budeme na ihrisku plniť to, čo máme, tak môžeme pomýšľať na dobrý výsledok. Verím, že sa nám to podarí."

13:15 - Špecifický súboj čaká bývalého futbalistu Ružomberčanov Martina Nagya, ktorý je aktuálne kapitánom Skalice. "Na Ružomberok spomínam len v dobrom. Samozrejme, začiatky boli ťažké, keďže som tam išiel ešte ako dorastenec, ale postupne som sa v klube udomácňoval a prepracoval sa až do A-mužstva. Nazbieral som veľa štartov, prakticky od začiatku som bol stálicou v zostave, vďaka čomu som získal veľa skúseností. Som za to vďačný,“ povedal pre klubový web mfkskalica.sk

13:00 - Aj v tomto ročníku razia Ružomberčania slovenskú cestu. V ich kádri by sme márne hľadali legionára. V minulej sezóne im ušla tesne skupina o titul, v tomto ročníku by radi do nej prenikli. Ročník odštartovali prehrou 1:3 pod žilinským Dubňom. "Náš plán bol dodržaný do šesťdesiatejpiatej minúty s tým, že sme upustili niektoré veci na ihrisku, na ktoré si budeme musieť do budúcna dať pozor a ktoré nás následne dobehli. Po druhom inkasovanom góle sme už nestíhali Žiline," uviedol tréner Tomko.

12:35 - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) podmienečne uzatvorila štadión nováčikovi Niké ligy FC Košice. V zápase 1. kola medzi Košicami a Slovanom Bratislava domáci priaznivci rasisticky urážali hráča "belasých" Malika Abubakariho. Klub zaplatí aj finančnú pokutu, jej výšku nezverejnili. Čítajte viac.

11:00 - Yann Yao (na fotke) zaznamenal v prvom kole proti Zlatým Moravciam vôbec prvú súťažnú asistenciu od februára. Podarí sa mu to aj proti Liptákom? 

Bude útočník z Pobrežia Slonoviny ťahúňom aj proti Ružomberku?
Bude útočník z Pobrežia Slonoviny ťahúňom aj proti Ružomberku?MFK Skalica

10:00 - AS Trenčín obnovuje spoluprácu s dubnickým futbalovým klubom. Treťoligový FK Dubnica bude v aktuálnom súťažnom ročníku farmárskym tímom klubu nikéligistu. 

"Spolupráca s Dubnicou nám ponúka to najlepšie možné z aktuálnych riešení týkajúcich sa vyťaženosti hráčov. Veríme, že bude prospešné pre obe strany. Táto možnosť nám pomôže zabezpečiť plynulejší prechod našich mládežníckych hráčov do seniorského futbalu. Navyše, menej vyťažení členovia prvého mužstva môžu získavať zápasovú prax. V dubnickej zostave by mali zvýšiť kvalitu a konkurenciu," povedal technický riaditeľ klubu Andrej Žáčik.

09:15 - Dobrou správou pre Ružomberčanov je súčasný zdravotný stav mužstva. "Momentálne všetci hráči už trénujú, takže k dispozícii budeme mať všetkých hráčov. Kto nastúpi, uvidíme podľa aktuálnej formy,“ doplnil Tomko.

08:15 - Aké zmeny urobí ružomberský kouč Peter Tomko oproti úvodnému súboju so Žilinou? "Bude to úplne iný zápas. Nerád rozprávam o nejakých zmenách. Bol to prvý duel, teraz to bude prvý domáci zápas, druhé kolo, pracujeme na nejakých veciach. Samozrejme, všetko si musí sadnúť. Dochádza aj k prestavbe tímu, všetky tieto veci musia do seba zapadnúť. Potom môžeme hovoriť, či sa niektoré veci posúvajú, alebo nie," povedal pre klubový web.

07:30 - Piatok je tu, čo znamená, že nás od 20:30 čaká súboj Ružomberka a Skalice. Ako ale výsledkovo dopadlo ostatných päť stretnutí?

Oba tímy z ostatných piatich zápasov dvakrát vyhrali, raz sa zrodila remíza.
Oba tímy z ostatných piatich zápasov dvakrát vyhrali, raz sa zrodila remíza.Flashscore

3. AUGUST

22:30 - Žilinčania sa po vypadnutí z EKL sústredia len na domácu súťaž. Už v nedeľu ich čaká duel v Podbrezovej. "Sme radi za tieto štyri zápasy v Konferenčnej lige. Je to pre nás skvelá skúsenosť. Chceme využiť nadobudnuté skúsenosti, aby sme iným tímom ukázali, že nebude jednoduché hrať proti Žiline," dodal tréner Jaroslav Hynek.

18:25 - Futbalisti Zlatých Moraviec sa tešia na prvý domáci súboj nového ročníka Niké ligy. Na duel proti trnavskému Spartaku sa najlepšie zahrial Miroslav Gono. Podľa štatistík ViOnu nabehal počas úvodného kola v Skalici 11 338 metrov.

16:28 - Slovenský majster za necelých 24 hodín predaja vstupeniek na 3. predkolo Ligy majstrov predal viac ako 10 000 vstupeniek. Slovan si pre svojich fanúšikov pripravil výhodu - lístok na domáci duel proti Maccabi Haifa platí aj na sobotný ligový zápas s Banskou Bystricou. 

14:48 - Dunajská Streda si pred duelom s Košicami zaspomínala na posledné vzájomné strety. DAC pripravil video z domácich zápasov sezóny 2014/15, na ktorom sú góly hráčov vtedy pôsobiach pri Dunaji.

14:32 - Štadión AS Trenčín začal kolaudáciu hlavnej tribúny. Klub svojim fanúšikom ponúkol fotografickú ochutnávku vynovenia a prisľúbil aj informáciu o ďalšej zmene.

13:45 - Kreatívny stredopoliar Miroslav Sovič nazeral do A-mužstva Košíc už v minulej druholigovej sezóne, debut v najvyššej súťaži proti Slovanu bol však "inou kávou". "Prežívali sme to všetko na lavičke počas celého zápasu. Bolo to veľmi napínavé a s blížiacim sa záverom ešte viac. Keď mi tréner Šoltis povedal, že idem na ihrisko, tak som cítil menšiu trému, ale nie takú, akú som mal, keď som nastupoval za mužov ešte v druhej lige," prezradil 19-ročný futbalista, ktorý v poslednej 7. minúte nadstaveného času vystriedal na trávniku Erika Pačindu.

13:40 - Slovan Bratislava si na sociálnych sieťach zaspomínal na zosnulého Bohumila Bizoňa.

"Bizoň nosil belasý dres v dvoch obdobiach – najprv v rokoch 1967 až 1971, potom v rokoch 1973 až 1975. Za najúspešnejší slovenský klub si pripísal 69 ligových štartov, v ktorých vsietil 8 gólov. Trikrát bol so Slovanom majstrom Československa (1970, 1974 a 1975), dvakrát získal Československý pohár (1968, 1974) a dvakrát Slovenský pohár (1970, 1974)."

"Nastúpil aj v pamätnom finále PVP 1969 v Bazileji proti FC Barcelona. V 67. minúte naskočil do hry ako striedajúci hráč, keď vymenil Ladislava Módera. Bohumil Bizoň bol súčasťou mužstva a priamym aktérom najväčšieho úspechu v dejinách československého klubového futbalu. Česť jeho pamiatke."

13:05 - V zápase proti Dunajskej Strede si pripísal ligový debut v drese MFK Zemplín Michalovce iba 17-ročný stredopoliar Artúr Musák. Na svoju šancu bude čakať aj proti Trenčínu. "Keď ma v lete tréneri vytiahli do áčka, hneď som začal snívať o tom, že raz nastúpim proti takému súperovi, akým je Dunajská Streda. Som veľmi rád, že mi tréner Petruš prejavuje dôveru. Ďakujem mu za to," povedal mladík, ktorý pochádza z Ukrajiny, má maďarské občianstvo a žije na Slovensku.

11:12 - Na Horehronie prišiel v lete neznámy hráč - mladý stredopoliar Mahmudu Bajo, ktorý okamžite ohúril svojimi kvalitami. Skvele číta hru, kontroluje loptu, posúva ju na spoluhráčov, vyhráva súboje a dokonca dokáže hrať tak múdro, že sa do nich ani nemusí dostávať. Účastník posledných MS do 20 rokov, na ktorých hral za rodnú Gambiu, môže byť "podbrezovským pokladom".

"Najviac ma upútalo, ako hral so žltou kartou. Počínal si tak, že sa fantastickým nastavením a čítaním hry nedostal do súboja. Na to, že je to ročník 2004... Videl som jeho výkony na pozícii šestky počas MS U20, bol skvelý. Ako dobrý môže byť, záleží na ňom, ale v tomto zápase po šiestich týždňoch s nami... videli ste to, veľmi zaujímavý hráč," hovoril po výhre pod Urpínom tréner Skuhravý.

11:01 - Košice udržali v sobotu proti Slovanu čisté konto hlavne vďaka skvelému výkonu brankára Matúša Kiru, ktorý by podobný kúsok veľmi rád zopakoval aj v Dunajskej Strede: "Vedel som, že o prácu budem mať postarané, pretože Slovan má najlepšie mužstvo v lige. Čakal som, že budú aktívni a že ma teda poriadne zamestnajú. Náš tím pracoval spoľahlivo a bojovne," povedal pre klubový web.

Pochvaľoval si prácu, ktorú v klube spoločne s kolegami odvádza. "Brankársky tím v našom mužstve funguje výborne, profesionálne i ľudsky. Veľmi si pomáhame a teraz, keď prišiel Matúš Putnocký, sú skúsenosti ešte viac na našej strane. Zároveň máme výborného trénera brankárov Mariána Kella, ktorý nás vie výborne pripraviť. Skutočne všetci gólmani ťaháme za jeden povraz a navzájom sa podporujeme," tvrdí.

Kira bol najlepším hráčom zápasu medzi Košicami a Slovanom.
Kira bol najlepším hráčom zápasu medzi Košicami a Slovanom.Flashscore

10:38 - Papierové predpoklady hrajú do kariet Trnavy. Tá počas predošlého ročníka porazila Zlaté Moravce 2:0 a 3:0, pričom o dva zásahy sa postaral Štefánik. ViOn nedokázal streliť Spartaku v lige gól už rovných 700 minút. Naposledy to dokázal 6. februára 2021 útočník Kyziridis. Zlatomoravčania porazili "Andelov" naposledy dvanásť stretnutí dozadu, keď sa písal marec 2019. Z uplynulých jedenástich je bilancia Trnavy osem výhier a tri remízy.

10:03 - Slovan momentálne ťahá šnúru 209 minút bez streleného gólu v lige. Jeho hráči sa nepresadili v poslednom kole do siete Podbrezovej a ani v prvom proti Košiciam. Naposledy sa trafil Čavrič z penalty, v máji pri definitíve zisku majstrovského titulu a výhre 2:1 na pôde Dukly. V troch z posledných piatich ligových vystúpení zahrávali "belasí" pokutový kop. Čavrič strelil až päť z posledných desiatich ligových gólov Slovana.

9:45 - Už absolútne nikto v Slovane netají, že do hlavného mesta by mohol prísť Róbert Polievka. Slovenský reprezentant zatiaľ ostáva v Dukle, pretože kluby sa nedohodli po finančnej stránke, ale rokovania pokračujú. Kapitán banskobystrického tímu strelil pred týždňom prvý gól novej sezóny a počas tej predošlej už výrazne podkúril aj Slovanu. Že by sa s materským klubom rozlúčil na pôde budúceho zamestnávateľa? Tréner Weiss si rozhodne dobre pamätá jeho dva zásahy pri remíze 2:2.

Štatistiky Róberta Polievku z minulých sezón.
Štatistiky Róberta Polievku z minulých sezón.Flashscore

9:32 - "Železiari" počas predošlého ročníka "Šošonov" zdolali vo všetkých štyroch zápasoch a po dobrom výkone v derby s Duklou budú chcieť sériu natiahnuť. Žilinčania v lige vyhrali tri razy po sebe, zakaždým zhodne 3:1.

9:23 - Asi najzaujímavejší zápas kola sa hrá v nedeľu. Do Zelpo Arény v Podbrezovej pricestuje Žilina. Domáci počas leta menili trávnik, ale všetko sa ujalo podľa predstáv a nová hracia plocha je pripravená na svoju premiéru. Tento štadión bude "debutovať" v novej sezóne 2023/24 najneskôr zo všetkých, keďže duel na Horehroní štartuje až ako dvanásty v poradí, v nedeľu o 20:30.

8:56 - Skalica je jedným z piatich tímov, ktoré v 1. kole udržali čisté konto, ale ako jediná z týchto mužstiev dokázala vyhrať. Preto sa nachádza na treťom mieste. Zaujímavé je, že v oboch sezónach, ktoré strávila medzi elitou, začala duelom proti Ružomberku. Teraz sa mu postaví až v druhom kole.

Štatistický pohľad na výhru Skalice z 1. kola proti Zlatým Moravciam.
Štatistický pohľad na výhru Skalice z 1. kola proti Zlatým Moravciam.Flashscore

8:41 - Skalica sa "učila" ako na Ružomberok a dá sa povedať, že sa postupne zlepšuje. V základnej časti dvakrát prehrala zhodne 0:2. Počas nadstavby najskôr remizovala 1:1 a nakoniec pod Čebraťom vyhrala 2:1. Z celkovo piatich gólov "Ruže" do siete Záhorákov dali po dva Regáli so Šefčíkom. Druhý menovaný sa postaral o posledné dva.

8:22 - Súboj v Ružomberku otvorí 2. kolo. Domáci vyhrali len dva z posledných siedmich ligových stretnutí. V závere predošlej sezóny na konci nadstavby prehrali tri razy zo štyroch meraní síl, potom porazili v semifinále baráže o EKL hráčov Podbrezovej, no vo finále podľahli Žiline, ktorá bola nad ich sily aj pred týždňom. Liptáci pritom hrali v nedeľu večer, takže na oddych mali len necelých päť dní.

8:00 - Najlepším strelcom Niké ligy je po prvom kole podbrezovský Peter Kováčik, ktorý zažiaril hetrikom a stal sa aj najlepším hráčom so známkou až 9,4. Dva razy sa v drese Žiliny presadil Henry Addo. Ako vyzerala ideálna zostava úvodného kola a čo všetko prinieslo si prečítajte v našich článkoch.

7:30 - Piatkovou výhrou Podbrezovej nad Duklou sa začal ročník 2023/24. Následne Slovan aj Dunajská Streda remizovali bez gólov, Trnava podľahla Trenčínu a Žilina doma porazila Ružomberok. Ako sa bude všetkým dvanástim mužstvám dariť tentoraz?

Výsledky 1. kola Niké ligy.
Výsledky 1. kola Niké ligy.Flashscore

7:00 - Vitajte pri sledovaní trackeru Niké ligy pred začiatkom 2. kola.

Tabuľka po 1. kole Niké ligy.
Tabuľka po 1. kole Niké ligy.Flashscore