Dve vážne zranenia a operácia. Kováčik zažehnal depresie a hetrikom sa vrátil na scénu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dve vážne zranenia a operácia. Kováčik zažehnal depresie a hetrikom sa vrátil na scénu

Kováčik je po prvom kole najlepším strelcom Niké ligy.
Kováčik je po prvom kole najlepším strelcom Niké ligy.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Najväčšou hviezdou úvodného kola novej sezóny Niké ligy bol s prehľadom podbrezovský Peter Kováčik (21), ktorý hetrikom v derby zostrelil Duklu. Obrovské zadosťučinenie za náročný predošlý rok, počas ktorého sa trápil so zdravotnými problémami. Celý príbeh opísal v rozsiahlom rozhovore pre Flashscore Správy.

Peter, aký bol váš posledný rok a čo všetko sa stalo?

"V auguste som mal únavovú zlomeninu. Dva mesiace som sa dával dokopy. Po návrate sa mi na ihrisku celkom darilo, výkony neboli zlé, ale ani úplne optimálne. Napriek tomu som sa cítil fajn, no cez zimnú prestávku sa mi stalo znova to isté a už bola nutná operácia. Doktori povedali, že prasklina je taká, že sa už pravdepodobne nezrastie. Čakal som, že mimo hry budem znova okolo dvoch mesiacov, nakoľko išlo o operačný zákrok, ale predĺžilo sa to na štyri. Bolo ťažšie dostať sa do formy, keďže som vymeškal zimnú prípravu, čo bolo najdôležitejšie. Záver minulej sezóny bol pre mňa ťažší. Povedal som si, že takto to nemôže pokračovať. Viac som makal na ihrisku aj mimo neho. Zápasom proti Dukle sa mi to vyplatilo a dúfam, že sa mi to bude vracať aj ďalej."

Bolo to najťažšie z toho hľadiska, že ste boli iba v posilňovni a nie so spoluhráčmi na ihrisku?

"Áno. Možno na to nevyzerám, ale posilňovňu naozaj nemám rád. To vám povie hocikto, kto ma pozná. Bolo to pre mňa naozaj ťažké obdobie, aj to, aký som bol. Môžu to potvrdiť ľudia, ktorí sú okolo mňa, ale pomohli mi dostať sa z toho a tiež z menších depresií. Neboli to zase nejaké silné depresie, ale pramenili z toho, že som nemohol hrať. Chodil som s barlami, trávil čas v posilňovni. Som rád za to, že mám okolo seba takých skvelých ľudí. Dodnes mi pomáhajú."

Oslava tretieho gólu bola zadosťučinením za to všetko, čo ste museli absolvovať?

"Jasné, tie emócie som nedokázal udržať. Ešteže rozhodca odpískal koniec, pretože ak by som dal ten gól skôr, tak neviem, ako by som zápas dohral (úsmev)."

Kováčik oslavuje tretí gól s priateľkou a najbližšou rodinou.
Kováčik oslavuje tretí gól s priateľkou a najbližšou rodinou.Milan Štefánik/jimifoto.sk

Loptu ste si odložili?

"Áno, mám ju vystavenú doma. Ešte k nej hľadám stojan."

Aký to bol pocit vrátiť sa v už ideálnej forme do súťažného zápasu?

"Naozaj úzasný. Na stretnutie som sa tešil celú prípravu. Veľmi dlho som hovoril rodine, kamarátom, spoluhráčom, že dám gól, jednoducho som si veril. Dokonca som pred výkopom jednému spoluhráčovi povedal, že strelím hetrik. Smial sa mi, ale potom mi písal, že som to naozaj dodržal. Som za to rád. Neviem si predstaviť krajší vstup do ligy ako hetrik a víťazstvo na Dukle po dobrom výkone celého mužstva."

Hovorili ste o zmeškanej zimnej príprave. Letná vám veľmi pomohla?

"Pomohla mi dosť. Rozprával som sa s vedením a odporučili mi trochu schudnúť. Skúsil som, zabralo to. Zhodil som päť kilogramov. Cítim sa lepšie - aj na ihrisku po fyzickej a kondičnej stránke. Všetko to do seba zapadlo. Výsledok stretnutia to iba potvrdil. Myslím si, že som hral dobre, aj keď nerátam iba góly."

Vás si lopty v piatok doslova hľadali, mali ste ďalšie minimálne dve dobré šance. Nemrzelo vás po záverečnom hvizde, že zostali nepremenené?

"Keby som bol nenažraný, tak poviem, že som mohol dať päť gólov (smiech). Som však rád za tri. Šance v tomto systéme, kde nastupujem na pozícii halfbeka, som si vypracoval vždy aj predtým, ale nedarilo sa mi to premieňať. V 2. lige som mal celkom dobré čísla, gólov bolo päť či šesť. Teraz sa mi podarila polovica za 90 minút. Dúfam, že som to konečne prelomil a bude mi to padať naďalej."

Kováčik hlavou strieľa svoj druhý gól.
Kováčik hlavou strieľa svoj druhý gól.Milan Štefánik/jimifoto.sk

Možno pre niekoho nenápadný faktor, ale pre vás určite nie. Ako dôležitý je návrat Rolanda Galčíka, s ktorým to ťaháte už dlhšie a na pravej strane si rozumiete?

"Som veľmi rád, že sa vrátil. Rozumiem si s ním na ihrisku, aj mimo neho, stále sa rozprávame. Aj keď bol v Žiline, tak sme si písali. Dúfal som v to, aby sme si ešte spolu zahrali a nakoniec sa tak stalo ešte skôr, ako sme si mysleli. S Rolom hrávame spolu s ročnou prestávkou už sedem rokov."

Aj nálada v kabíne Podbrezovej je určite dobrá, ale je to len prvé kolo. Beriete to takto?

"Určite áno. Prvý zápas bol pre nás dôležitý aj pre sebavedomie, keďže príprava nám výsledkovo nevyšla a ani herne to nebolo optimálne. Verím, že sme to zlomili, ale, samozrejme, je to len prvé kolo, celá sezóna je pred nami. Môže sa stať veľmi veľa, no chceme pokračovať tak, ako sme začali. Niekedy to tak býva, že keď sa nepodarí príprava, ide to v lige. Ak by sa to potvrdilo, všetci v klube by sme boli veľmi šťastní."

Podľa Flashscore ste boli najlepším hráčom 1. kola Niké ligy so známkou 9,4 a dostali ste sa, samozrejme, do ideálnej jedenástky. Poteší?

"Poteší, ale pocíti to aj peňaženka. Má to dve strany mince. Ešte mi to chalani nezrátali. Neviem presnú sumu, ale v najbližších dňoch sa to určite dozviem."

Gólová radosť Petra Kováčika.
Gólová radosť Petra Kováčika.Milan Štefánik/jimifoto.sk

Najbližšie vás doma čaká Žilina. Môžete ťažiť z toho, že súper hrá vo štvrtok proti Gentu?

"Ťažko povedať. Proti Ružomberku nehrali všetci hráči, ktorí nastúpili v Belgicku, ale cez víkend podali dobrý výkon. Hrali klasickým systémom z minulej sezóny 3-4-3. Myslím si, že to bude dobrý zápas. Oba tímy chcú hrať ofenzívne, ale verím, že spokojnejší na konci budeme my."

V minulej sezóne vám to proti Žiline išlo, vyhrali ste všetky štyri duely. Predpokladám, že v rovnakom duchu chcete pokračovať?

"Minulý rok sa nám proti nim darilo, aj keď to nebolo vždy tak, že sme boli lepší. Súper mal takisto svoje šance. Možno im chýbal kúsok šťastia. Nám sa zakaždým podarilo vyhrať. Verím, že v tejto sezóne to bude pokračovať a čo najviac zápasov proti všetkým súperom dovedieme do víťazného konca."

Sumár zápasu Dukla - Podbrezová