Flashscore jedenástka 1. kola Niké ligy: Kováčik nad všetkými, dominancia Podbrezovej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore jedenástka 1. kola Niké ligy: Kováčik nad všetkými, dominancia Podbrezovej
V úvodnom kole nového ročníka Niké ligy vyčnieval nad všetkými Kováčik.
V úvodnom kole nového ročníka Niké ligy vyčnieval nad všetkými Kováčik.Milan Štefánik/jimifoto.sk - Flashscore
Na sklonku minulej sezóny začal Flashscore zverejňovať v desiatkach futbalových súťaží po celom svete známkovanie na základe dát. Pochopiteľne, neobchádza to ani Niké ligu. Redakcia Flashscore Správ vyberá z najlepších známok najlepšiu jedenástku 1. kola. Dominuje v nej hetrikový hrdina Podbrezovej Peter Kováčik (21).
Flashscore jedenástka 1. kola Niké ligy 2023/24.
Flashscore jedenástka 1. kola Niké ligy 2023/24.Flashscore

Brankár

Matúš Kira (FC Košice) 7,8

Nováčik z Košíc udržal čisté konto a získal bod so Slovanom hlavne vďaka Kirovi, ktorý dostal spomedzi brankárov najvyššiu známku. Na jeho svätyňu smerovalo päť striel, dokopy ich bolo sedemnásť. V najvyššej súťaži chytal prvýkrát od februára 2022.

Obrancovia

Marek Bartoš (FK Železiarne Podbrezová) 8,0

Člen ideálnej zostavy minulej sezóny nadviazal na výborné a spoľahlivé výkony. Aj proti Dukle bol vežou v zostave Podbrezovej, ktorá má v tejto jedenástke najviac zástupcov. Bartoš si dokonca na svoje konto pripísal dve asistencie. Počas celého predošlého ročníka mal jednu jedinú.

Oliver Podhorin (MFK Skalica) 7,2

V lete sa Skalici rozpadla stopérska dvojica a práve tento post vyvolával otázniky, no úvodný duel naznačil, že s tým nemusí byť až taký problém. Hoci je pravda, že ViOn v ofenzíve veľa nepredviedol a tým pádom defenzívu Záhorákov nepreveril. Čisté konto udržalo až päť tímov, ale pri výhre iba jeden a to práve celok okolo skúseného obrancu Podhorina.

Dominik Javorček (MŠK Žilina) 7,3

Súťažný ročník nezačal dobre, pretože proti Levadii videl žltú kartu, následne v Gente dokonca dve, tým pádom červenú. Chuť si však rovnako ako celá Žilina napravil pri jasnej výhre nad Ružomberkom. Na ľavom kraji podal kvalitný výkon a sekundoval Addovi.

Stredopoliari

Peter Kováčik (FK Železiarne Podbrezová) 9,4

Aj keby mu ostatní hráči išli naproti, tak ho v 1. kole Niké ligy nedobehnú. Kováčik je najlepším hráčom celého predĺženého víkendu. Strelil svoj prvý hetrik v kariére, ktorý korunoval výstavným zásahom, keď sa jeho strela z hranice šestnástky odrazila od brvna za čiaru. V jeho tieni ostal dokonca skvelý tímový výkon Podbrezovej.

Eynel Soares (AS Trenčín) 7,4

Jedna lastovička síce leto nerobí, no Trenčín môže byť po výhre v Trnave veľmi spokojný. Dôležitú úlohu hral Soares, ktorý vedel narobiť zmätky v defenzíve, pričom prihral na úvodný krásny gól Kupusoviča. Kým bol na ihrisku, väčšina ofenzívnych akcií išla práve cez futbalistu z Kapverd. 

Mário Sauer (MŠK Žilina) 7,6

Mladík prišiel na ihrisko až v 63. minúte, ale zakrátko dokázal Ružomberku streliť gól po tom, ako najskôr opečiatkoval žrď. Sauer sa postaral o dôležitý moment, nakoľko vďaka poistke na 3:1 ukončil nádeje hostí na remízu.

Roland Galčík (FK Železiarne Podbrezová) 7,8

V Žiline nedostával minutáž podľa predstáv, preto sa vrátil do Podbrezovej, kde mu to vyhovuje. Spolupráca na pravom krídle s Kováčikom bola nesmierne úspešná. Samotný Galčík si za 75 minút pripísal jeden gólový center. Vedľa postrannej čiary bol veľmi nebezpečný.

Útočníci

Henry Addo (MŠK Žilina) 8,1

Mladík ukázal, že by to mohol byť jeho rok. V minulej sezóne nastúpil za "áčko" v najvyššej súťaži šesťkrát a strelil jeden gól. V nedeľu stihol dva, najmä prvý stál za to. Krásne sa uvoľnil medzi tromi protihráčmi, aby presne zakončil. Pri druhom si umne našiel miesto.

Marek Kuzma (FK Železiarne Podbrezová) 7,5

Pre zdravotné problémy vynechal veľkú časť jari, ale v úvode Niké ligy dokázal svoje kvality. Spravil veľmi veľa roboty pre mužstvo, vyhrával súboje v hĺbke poľa. Nie je to z jeho strany len o góloch, ale o skúsenostiach a kvalite. Podčiarkol to asistenciou.

Yann Yao (MFK Skalica) 7,6

Skalica doma porazila Zlaté Moravce a Yao bol kľúčovým hráčom. Pravidelne strašil defenzívu hostí, pričom prihral na víťazný gól Hašu. Bola to jeho prvá súťažná asistencia od februára 2023.

HRÁČ KOLA: PETER KOVÁČIK

Prvý zápas novej sezóny priniesol veľmi dobrý futbal zo strany Podbrezovej, ktorá prišla pod Urpín výborne pripravená a protivníka nepustila prakticky k ničomu. S výnimkou troch situácii v prvom polčase. Pri jednej z nich udrel Polievka, ktorého zakrátko vychytal Ludha, a tak mohli prísť chvíle mladého krajného hráča. Mimochodom, rodáka z Banskej Bystrice.

Hráčom 1. kola Niké ligy sa stal Peter Kováčik
Hráčom 1. kola Niké ligy sa stal Peter KováčikFlashscore

Kováčik už dlhodobo pôsobí v Podbrezovej, kde hrával aj za mládežnícke výbery a patrí do skupiny mladíkov, ktorí sa cez žiacke či dorastenecké kategórie dostali pri "Železiaroch" až do seniorského tímu, pričom sú jeho oporami. V súčasnom rozostavení nastupuje "Guľa", ako znie jeho prezývka, na pozícii pravého halfbeka. Dokáže výborne podporovať ofenzívu.

Bolo ho plné ihrisko už od začiatku, zahodil ďalšie dve veľké možnosti. Jednu už v druhej minúte. Udrel pravačkou zblízka, hlavičkou po pase Galčíka a nakoniec pravačkou z diaľky. Celkovo vyslal šesť striel, päť medzi tri žrde a všetkých šesť prihrávok do finálnej tretiny ihriska mal úspešných.

Ako sa vypočítavajú známky hráčov?