Voda bola všade, nedalo sa prihrávať. Zápas sa vôbec nemal odohrať, hovorí Bartoš

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Voda bola všade, nedalo sa prihrávať. Zápas sa vôbec nemal odohrať, hovorí Bartoš
Na Horehroní to nebol futbal, ale vodné pólo.
Na Horehroní to nebol futbal, ale vodné pólo.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Semifinálové stretnutia baráže o postup do predkola Konferenčnej ligy výrazne poznačil hustý dážď. Zatiaľ čo v Banskej Bystrici sa nástrahy počasia dali zvládnuť, o Podbrezovej sa to povedať nedá. Prietrž mračien spôsobila, že trávnik Zelpo Areny bol celý pod vodou a kombinačná hra neprichádzala do úvahy.

Práve tou sa vyznačujú hráči "železiarov", ktorí boli logicky nespokojní, nakoľko prihrávky po trávniku v podstate neboli reálne. Podmienky boli minimálne na hranici regulárnosti, avšak zodpovední sa rozhodli zápas nechať odohrať. Ružomberok zvíťazil, vzhľadom na samotný priebeh, zaslúžene.

Podmienky neboli pre oboch rovnaké

Podbrezovčania boli každopádne nahnevaní a to hlavne obranca Marek Bartoš: "V prvom rade sa tento zápas nemal ani odohrať. Chceli sme hrať futbal, no lopta sa zastavovala, po našich kvázi-chybách išiel súper do šancí. Za takýchto podmienok sa ten zápas nemôže odohrať. Nikto sa nás nepýtal, aký na to máme názor," povedal bezprostredne po stretnutí člen ideálnej zostavy sezóny vo Fortuna lige.

Voda bola úplne všade.
Voda bola úplne všade.Milan Štefánik/jimifoto.sk

"Nejdem sa na nič vyhovárať, tak to je, tak to Pánbožko zariadil. Hlavné je, že sme to odohrali v zdraví. Výsledok nás samorezrejme mrzí. Dostali sme sa ďaleko, chceli sme ísť ešte ďalej. My si v kabíne môžeme všetci len potriasť ruky, ako sme to zvládli a pripraviť sa na ďalšiu sezónu," nechal sa počuť brankár Richard Ludha.

Zároveň takisto dodal, že situácia nebola ideálna: "Osobne si myslím, že na takomto teréne by sa nemalo hrať, ale už s tým nič nespravím. Na to sú iní kompetentní," tvrdí. Tréner Roman Skuhravý vníma prehru v semifinále baráže ako "väčší celok".

"Keď som videl, čo sa deje vonku, vedel som, že to bude ťažké. Za týchto podmienok to bol pre nás iný šport, ale napriek tomu sme mohli za stavu 0:1 využiť tri vyložené šance. Vyššia moc nám ukázala, že ešte máme čas, čo beriem ako fakt. Podmienky neboli pre oba tímy rovnaké, pretože náš spôsob hry sa na tomto teréne jednoducho nedá aplikovať a v priebehu chvíle prepnúť do iného nastavenia, na to ešte nemáme dostatočnú skúsenosť," hodnotil český lodivod.

Pri otázke, či sa podľa neho malo hrať, nechcel špekulovať: "Ja neviem, či ten variant vôbec bol možný. Bolo to ako bolo. Prehrali sme a beriem to tak, že budeme mať dlhú nerozbitú prípravu, ktorú potrebujeme. V budúcej sezóne budeme lepší," doplnil.

Grešák blokuje strelu pred brankárom Ludhom.
Grešák blokuje strelu pred brankárom Ludhom.Milan Štefánik/jimifoto.sk

Časovo by to nevyšlo

Jeho náprotivok Peter Struhár to videl jasne a za názorom si stojí: "Terén robil problémy obom mužstvám. Musím povedať, že môj tím sa s tým vedel rýchlejšie vysporiadať. Zápas sa mal odohrať, pretože ak by sa tak nestalo, víťaz by bol v nevýhode voči Žiline. Darmo špekulovať. Časovo aj termínovo by to nevychádzalo. Na rozhodnutie tu nie sme my, ale arbitri," vyjadril sa.

Faktom je, že Ružomberok vyťažil z náročných podmienok oveľa viac. Ďatko totiž nedal gól do prázdnej brány na 1:1 hlavne pre to, že lopta zasiahla "vodnú prekážku" a Krajčírik tak mal zjednodušenú prácu. Následne pri zásahu na 2:0 ťažil Gerec z toho, že prihrávka Špyrku na Ludhu sa takisto zastavila v kaluži.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

"Zo začiatku to bolo celom dobré, ale keďže celý zápas pršalo, voda stála na celom ihrisku. Museli sme to zjednodušiť a nakopávať, čo sme spravili a z toho dali góly. Pri mojom zásahu som presne toto čakal, že lopta môže zastať. Využil som to na gól a som veľmi rád," nechal sa počuť nevysoký útočník.

Víťazným gólom bol zásah Madleňáka už z tretej minúty: "My sme sa s tým vysporiadali lepšie ako Podbrezová. Vyhovovalo nám to viac. Oni hrajú kombinačný futbal, držia loptu a terén im to znemožnil. My sme to uhrali bojovnosťou a nábehmi. Na rozcvičke to bolo ešte v poriadku, ale rozhodca to nechal tak a my sme na tom hrali. Nič iné sa nedalo robiť. Nikto sa nás nepýtal," hodnotil ružomberský futbalista.