Finále baráže o EKL si zahrá Žilina proti Ružomberku, zápas v Podbrezovej poznačil dážď

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Finále baráže o EKL si zahrá Žilina proti Ružomberku, zápas v Podbrezovej poznačil dážď
Stretnutie v Podbrezovej miestami pripomínalo skôr plávanie v bazéne.
Stretnutie v Podbrezovej miestami pripomínalo skôr plávanie v bazéne.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Futbalisti MFK Ružomberok vyhrali v semifinálovom stretnutí baráže o postup do predkola Konferenčnej ligy na pôde Podbrezovej a vo finále sa predstavia proti MŠK Žilina. "Šošoni" uspeli v Banskej Bystrici gólmi zo záveru.

MFK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina 1:3 (0:1)

Góly: 72. Depetris - 36. Rusnák, 89. Kopas, 90+4. Galčík

Pod Urpínom mali prvý šancu hostia, konkrétne Bari. Po peknej kombinácii musel zasahovať Hruška. Na druhej strane Faško presným pasom objavil hlavu Polievku, ktorého nebezpečný pokus s námahou vytesnil nad priestor svojej svätyne gólman Belko.

Desať minút pred koncom úvodného polčasu sa v pokutovom území výborne uvoľnil Kaprálik, pohral sa s defenzívou Dukly, prihral a Matúš Rusnák už nemohol nedať. Jeho zásah poslal Žilinu do dôležitého vedenia.

Belko však musel riešiť viac situácií vrátane strely z priameho kopu. Tá mala gólové parametre. Problém pre "šošonov" nastal v druhom dejstve, pretože sa zranil Essomba a nahradiť ho musel Galčík.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Individuálnu akciu aj hlavičku na domácej strane znegovali ofsajdové verdikty. Tlak Dukly sa stupňoval. Polievka aj Uhrinčať ešte strieľali nepresne, ale v 72. minúte striedajúci David Depetris znova potvrdil svoju výbornú formu z ostatného obdobia a vyrovnal.

Ukážkový brejk mal skončiť Richtárechom, jeho strelu Belko iba vyrazil a argentínsky rodák v minulosti reprezentujúci Slovensko nasmeroval stretnutie smerom do predĺženia. To však nepripustil Adam Kopas a prudkou strelou nahor po prihrávke Rusnáka nedal šancu Hruškovi.

Dukla nemala na čo čakať, všetko vrhla do ofenzívy a pred Belkom to poriadne vrelo. Gólman zachránil hlavne pri šanci Polievku. Navyše perfektným odkopom za obranu našiel Rolanda Galčíka a ten stanovil konečný výsledok. Žilina si tak zahrá finále baráže na domácej pôde. V piatok privíta MFK Ružomberok. 

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

FK Železiarne Podbrezová - MFK Ružomberok 0:3 (0:3)

Góly: 3. Madleňák, 43. Gerec, 45+3. Chrien, ČK: 45+2. Bakaľa

Ružomberok mal fantastický vstup do zápasu, počas dvoch minút si vypracoval tri gólové šance. Bartoš zablokoval strelu Madleňáka, následne Paraj zrazil zakončenie Gereca, no Seleckého pas z priameho kopu už na prvej žrdi nestrážený Matej Madleňák upratal do siete.

Hostia sa po strelenom góle mierne zatiahli. Podbrezová musela vymyslieť plán na sformovanú defenzívu. Vychádzalo to hlavne po ľavom krídle, kde na seba bral situácie Ďatko. Pri centri sprava mal pred sebou už len prázdnu bránku, lenže jeho pokus po trávniku zastavila na čiare voda a to využil na zákrok Krajčírik.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Vzhľadom na to, že pred aj počas stretnutia na Horehroní poriadne husto pršalo, kaluže robili obrovské problémy. "Železiari" na jednu doplatili znova. Krajčírik vybehol vysoko z pokutového územia, odkopol loptu a aj keď pri nej bol ako prvý Špyrka, tak jeho malá domov znova zastavila voda, čo využil pohotový Štefan Gerec. Pravačkou prehodil vybehnutého Ludhu.

Hosťujúci gólman chytil ďalšiu dobrú možnosť Ďatka strieľajúceho po trávniku. Už keď sa zdalo, že tímy pôjdu do kabín za stavu 0:2, dostal Martin Chrien pas do šestnástky, kde ho stiahol na trávnik Mikuláš Bakaľa. Kapitán domácich videl červenú kartu a Ružomberok získal penaltu. Tú premenil práve Chrien.

Oslabená Podbrezová stále chcela s výsledkom niečo urobiť. Krajčírik však deklaroval svoj fantastický výkon pri strele Blahúta, ktorý loptu technicky obalil k žrdi, no mladý brankár končekmi prstov bravúrne zasiahol. Zahanbiť sa nenechal ani Ludha, pretože z následného brejku pravou rukou zastavil zakončenie Gereca.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore