Kapitánska premiéra Bakaľu s gólom a skvelým obratom. Na tento deň nikdy nezabudnem, tvrdí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kapitánska premiéra Bakaľu s gólom a skvelým obratom. Na tento deň nikdy nezabudnem, tvrdí
Mikuláš Bakaľa (vpravo) prežil veľmi špeciálne stretnutie.
Mikuláš Bakaľa (vpravo) prežil veľmi špeciálne stretnutie. Milan Štefánik/jimiphoto.sk
Futbalisti FK Železiarne Podbrezová triumfovali v piatkovej predohrávke 4. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy. Otočili nepriaznivý stav 0:2 proti MŠK Žilina a zvíťazili 3:2, čím prerušili sériu troch prehier po sebe. Na jar to pre nich bola navyše iba druhá výhra.

Duel začali domáci katastrofálne, pretože už po dvoch minútach faulovali pred vlastnou šestnástkou a z priameho kopu sa do horného rohu nádherne trafil Adam Kopas: "Každý gól teší, ale čo z toho, keď ideme domov naprázdno. Zbytočným inkasovaným gólom sme dostali súpera do zápasu. Robili sme jednoduché chyby, kazili prihrávky. Boli sme nervózni. Chyba sa kopila za chybou, súper to využil. Šance sme mali aj my. Z takých možností musíme dávať góly," hodnotil Kopas.

Druhý zásah pridal z brejku Bari, ale Mikuláš Bakaľa pred prestávkou znížil. Mladý obranca mal na rukáve prvýkrát v kariére kapitánsku pásku: "Teší ma, že mi veria tréner aj tím. Na ihrisku sa snažím odviesť čo najlepšiu robotu, či už pásku mám, alebo nie. Krajšie som si to ani nemohol priať. Dal som prvý ligový gól, páska, vyhrali sme po dlhom čase, otočili zápas a podali dobrý výkon. To hovorí samo za seba. Reakcia v druhom polčase vypovedá o tom, aký sme tím. Bol by som rád, keby sme sa takto prezentovali každý jeden duel," povedal pre Flashscore Správy.

Bakaľa v súboji so žilinským Owusum.
Bakaľa v súboji so žilinským Owusum.TASR

Bakaľa bol po stretnutí veľmi spokojný: "Tento dátum si určite budem pamätať. Na Veľký piatok, krajšiu Veľkú noc som ani nemohol mať. Cítili sme energiu, emóciu a vášeň, chceli sme zápas otočiť. Vedeli sme, že na to máme. V druhom polčase sme plnili veci, ktoré sa v prvom nedarili. Každý sa snažil odviesť najlepšiu robotu a inak to ani nemohlo dopadnúť," tvrdí reprezentant Slovenska do 21 rokov.

"Železiari" vyhrali iba svoje druhé jarné vystúpenie, na tri body čakali päť stretnutí, pričom trikrát po sebe prehrali, takže to bol ich prvý úspech v rámci nadstavby: "Potrebovali sme to zlomiť. Prehrávali sme duely a navyše sme v nich ani nepredvádzali dobré výkony. V každom zápase sa dalo urobiť niečo viac. Chýbalo nám presne to, čo sme teraz ukázali. To je tá emócia, nasadenie, vášeň pre hru, zápal. Dali sme k tomu aj trochu futbalovej kvality a dopadlo to tak, ako dopadlo," spokojne konštatoval.

Tréner Roman Skuhravý potvrdil, že svojej mladej opore verí: "Od zimných zmien veľa riešime a premýšľame o vodcovskej úlohe. Mikuláš je jedným z hráčov, ktorý má na to obrovské predpoklady. Rozhodoval som sa medzi ním a Reném, ktorý už raz bol kapitán a teraz sám povedal, že pásku prenechá niekomu inému," vysvetlil český lodivod.

Otázku kapitána pre tento duel museli na Horehroní riešiť kvôli tomu, že brankár Richard Ludha ostal prvýkrát iba na lavičke náhradníkov a svoju premiéru absolvoval Matěj Luksch hosťujúci z Českých Budejovíc.

"Zmeny neboli preto, akým spôsobom sa vyvíja sezóna, ale preto, že karty sú rozdané jasne. Veľmi pravdepodobne si to my, Žilina, Banská Bystrica a Ružomberok rozdáme v najdôležitejšej fáze sezóny. Na to chcem mať pripravený kompletný káder, čo je jeden dôvod. Druhým je to, že Matěj je na hosťovaní, fantasticky pracuje na tréningoch, chceli sme ho vidieť v práci. Bol to pre brankára ťažký zápas. Ani za jeden gól nemohol, skvelo sa s tým pobil a ukázal sa ako veľký hráč," chválil Skuhravý svojho krajana.

"Začali sme dobre, mali sme výborný vstup, ale od stavu 1:2 bol súper presnejší. My sme úplne ustúpili z našej hry a to vyústilo otočením výsledku na 3:2. Až potom sme mali príležitosti, boli tam tri vyložené šance, po ktorých sme mohli dostať loptu do brány. Keďže Podbrezová bola väčšiu časť zápasu presnejšia, tak to dotiahla do víťazného konca," hodnotil duel žilinský tréner Jaroslav Hynek.

Prehľad zápasu Podbrezovej proti Žiline