Skuhravý: Dali sme sa na ťažkú cestu, ale uvidíte, prečo robíme niektoré kroky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Skuhravý: Dali sme sa na ťažkú cestu, ale uvidíte, prečo robíme niektoré kroky
Podbrezová v jarnej časti strelila aspoň jeden gól v každom zápase.
Podbrezová v jarnej časti strelila aspoň jeden gól v každom zápase.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Futbalisti Podbrezovej síce v nadstavbovej časti Fortuna ligy skupiny o titul prehrali až štyri z piatich stretnutí, ale na Horehroní si z toho ťažkú hlavu nerobia.

"Železiari" počas piatkovej predohrávky viedli vďaka hlavičke Pavúka od tretej minúty. Favorit z Dunajskej Stredy v domácom prostredí skóre otočil až po vylúčení mladého Šimona Faška, aj keď hlavný tréner Roman Skuhravý to nepovažoval za kľúčový moment stretnutia.

"Podľa mňa to bola obrovská šanca Ďatka pri vstupe do druhého polčasu, keď mohlo byť 2:0 a prišiel jednoduchý smolný gól na 1:1. Červenú kartu sme nedostali prvýkrát, s tým by sme sa vyrovnali, ale gól na 1:1 bol paralytický," tvrdí český lodivod: "Do zápasu sme vstúpili výborným spôsobom. Do 25. minúty sme hrali podľa plánu. Potom sme záhadným spôsobnom začali strácať lopty, hrali sme v osi, nešli sme cez otáčanie hry, tým sa domáci dostali na koňa," pokračoval lodivod Podbrezovej.

Dunajská Streda - Podbrezová 2:1

Nakoniec na Žitnom ostrove vyhral líder tabuľky po dvoch zásahoch Dimuna: "Domáci mali kvalitu, mohli prestriedať, dali dva góly a vyhrali. Nemali sme už náboj na to, aby sme s tým niečo urobili. My sa z tohto duelu budeme chcieť poučiť. Pre nás sú také zápasy obrovsky nutné, dôležité a zaujímavé zároveň," povedal Skuhravý.

Roman Skuhravý s kapitánom Mikulášom Bakaľom.
Roman Skuhravý s kapitánom Mikulášom Bakaľom.Milan Štefánik/jimifoto.sk

Medzi tri žrde sa po jednozápasovej pauze vrátil Richard Ludha, ale kapitánska páska ostala na rukáve Mikuláša Bakaľu: "My máme proces. Sledujeme to, aby sme vedeli o hráčoch všetky informácie. Z môjho pohľadu sme sa dali na ťažkú cestu, ale vôbec nepochybujem o tom, že uvidíte, prečo tieto kroky robíme. Je neštandardné sa o takýchto veciach baviť, ale rozmýšľam nad tým, ako pripraviť mužstvo čo najlepšie. Niekedy musíte urobiť krok späť, aby ste sa mohli posunúť," nechal sa počuť.

"Pre mňa sú to dôležité informácie k tomu, aby sme mohli byť lepší. Ak to hráči príjmu, tak budú oni tí úspešní a ja vôbec nepochybujem o tom, že sa nám to podarí," doplnil.

Skuhravý sa vyjadril aj k mladému Faškovi, ktorý bol vylúčeným hráčom: "Z vlastnej skúsenosti viem, že môžete hráča trénovať ako chcete, ale keď nezíska skúsenosti, tak ho nemôžete systematicky posúvať. Cez polčas som mal veľkú dilemu, či ho stiahnuť. Duel bol emočne taký náročný, že som vedel, že sa to môže stať, ale Šimona za to vôbec neviním. Mal som pripravené, že tam dám za neho Bariša. Nemyslím si, že to ovplyvnilo zápas. Raz môže byť taký dobrý hráč ako napríklad Káčer," hovorí.

Dlhodobo zranený bol Peter Kováčik, ktorý sa už postupne vracia. Minulý víkend strelil gól na farme v Kalinove, vo Fortuna lige zatiaľ sedel dva razy na lavičke: "V týždni prekonal dvojdňovú virózu, jeho návrat sa blíži a veľmi sa na to tešíme. Verím, že on bude v útočnej fáze hráč, ktorý ma cit pre rozbeh, pokoj v šestnástke. Nechceme nič urýchliť, ale už je to blízko," dodal Skuhravý.