DAC potvrdil kvalitu a otočil súboj s oslabenou Podbrezovou. Dvojgólový Dimun

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

DAC potvrdil kvalitu a otočil súboj s oslabenou Podbrezovou. Dvojgólový Dimun

Podbrezová začala dobre, ale zo Žitného ostrova odchádza bez bodu.
Podbrezová začala dobre, ale zo Žitného ostrova odchádza bez bodu.Profimedia
V predohrávke 5. kola nadstavbovej časti skupiny o titul domáca Dunajská Streda krátko po začiatku prehrávala, ale po zmene strán videl červenú kartu hosťujúci Šimon Faško (17), čo Dunajskostredčania zužitkovali na vytúžený obrat. Získali tak tri body a opäť dostali pod tlak bratislavský Slovan.

DAC Dunajská Streda - Podbrezová 2:1 (0:1)

Góly: 58., 72. Dimun - 3. Pavúk

Dunajská Streda nevstúpila do stretnutia vôbec dobre a od tretej minúty prehrávala. Po centri Ďatka usmernil loptu presne hlavou Pavúk. Prvá dvadsaťminútovka patrila aktívnym hráčom z Horehronia, ale následne sa priebeh začal otáčať v prospech DAC. Po zmene strán opäť vyšiel štart Podbrezovej. Prakticky okamžite mohli ísť do dvojgólového vedenia, keď sprava našiel Sangare pred bránou voľného Ďatka, ale ten zblízka prestrelil, trestuhodne, bránu.

V 50. minúte prišiel kľúčový moment stretnutia. Unikajúceho Ramadana zakrižoval Faško, bez lopty ho došliapol a videl druhú žltú, automaticky tak červenú kartu. Dunajská mala pred sebou prakticky celopolčasovú prevahu o jedného muža v poli navyše.

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Domáci si vytvorili v krátkom slede viacero štandardiek, ale brankár Ludha nemusel zasahovať. Dunajskostredčania pokračovali v aktivite z prvého dejstva. Držali loptu na svojich kopačkách a obliehali pokutové územie Podbrezovej.

Výrazný tlak oslabení hostia neustáli. V 58 odvrátila defenzíva rohový kop len na osamoteného Andzouanu, ktorý z hranice šestnástky vystrelil, Ludha vyrazil loptu pred seba, kde ju za jeho chrbát pohotovo dopravil Dimun.

Tlak pokračoval ďalej. Zverenci Adriána Guľu cítili, že sú lepší a môžu nepriaznivý stav otočiť vo svoj prospech. Stalo sa tak v 72. minúte. Po akcii zľava si loptu spracoval v pokutovom území striedajúci Kalmár, pripravil ju nabiehajúcemu Dimunovi na šestnástku a prízemnou strelou k pravej žrdi prekonal po druhý raz v dueli brankára Ludhu.

Aktuálny líder fortunaligovej tabuľky svoj náskok ukopal do zdarneho konca. Vytvoril si opäť šesťbodový náskok na čele, ale belasí majú pred sebou nedeľný domáci súboj s Banskou Bystricou.