Podbrezová zmenila boj o titul, Bartoš má gólovú formu: Asi vďaka novej priateľke, tvrdí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Podbrezová zmenila boj o titul, Bartoš má gólovú formu: Asi vďaka novej priateľke, tvrdí

Radosť hráčov Podbrezovej po góle útočníka Kabonga.
Radosť hráčov Podbrezovej po góle útočníka Kabonga.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Nie je to síce tá istá Podbrezová ako na jeseň, ale mladý tím z Horehronia stále živí šancu na postup do pohárovej Európy a naďalej sa drží za silnou trojicou Slovan, Dunajská Streda, Trnava. Po nedeľnej výhre proti DAC poskočili "Železiari" späť na štvrté miesto.

Obec s necelými štyristo obyvateľmi hrá pre oko diváka atraktívny futbal. Počas zimnej pauzy odišli skúsení hráči, čo bolo cítiť hlavne v defenzívnej stránke, keďže zadné rady prišli o lídra Godála, avšak postupne si všetko opätovne sadá.

Každopádne duel s DAC bol len tretím víťazným na jar a iba druhým počas nadstavbovej časti. Napriek tomu to stačí na spomínanú štvrtú pozíciu. Navyše tím trénera Romana Skuhravého potvrdil, že to na celok zo Žitného ostrova vie.

Síce ho porazil prvý raz po takmer deviatich rokoch, no Podbrezová je jediným tímom tejto sezóny Fortuna ligy, ktorý si proti Dunajskej Strede udržal čisté konto. Podarilo sa to už druhý raz.

Pohľad na aktuálnu situáciu v prvej šestke Fortuna ligy.
Pohľad na aktuálnu situáciu v prvej šestke Fortuna ligy.Flashscore

Takto mladíci ešte nehrali

"Pre mňa ako trénera je meradlo s DAC veľmi dôležité. Podľa toho hodnotím hráčov. Na začiatku prvého polčasu sme neboli lepším tímom. Podržal nás brankár, čo bola kľúčová vec. Dostali sme sa do vedenia po štandardke a druhý polčas sme hrali tak, ako som tento mladý tím hrať ešte nevidel," hodnotil Skuhravý.

"Na lopte to nebolo až také skvelé, ale brutálne sme pracovali a rozbúrali sme to, čo súperovi fungovalo v prvom polčase. Založenie, výstavbu, prechod, odstrihli sme Krstoviča. Bol to tímový výkon. Ak chcete vyhrávať a my chceme porážať tímy ako DAC alebo Slovan, tak toto je merítko," pokračoval.

Prehľad zápasu Podbrezová - DAC

Návrat na štvrté miesto tabuľky Skuhravý neberie ako dôvod na oslavu: "Pre nás je to dôležitý zápas do ďalšej práce, ale výhru nepreceňujeme. Niekam smerujeme a takýto duel bol pre nás veľmi potrebný. Finále však pre nás príde v 33. a ak pán Boh dá, tak v 34. kole," narážal český lodivod na semifinále a finále baráže o Európsku konferenčnú ligu.

"Veľa bodov sme postrácali zbytočne, ale so šťastím nejaké získali. V piatok hráme v Žiline a to je teraz pre nás najdôležitejšie. Musíme sa skoncentrovať, pretože to nebude jednoduché. Tie štyri tímy sú nesmierne vyrovnané. Rozhodne aktuálna forma," doplnil Skuhravý.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Bartoš sa rozstrieľal vďaka novej priateľke

Hrdinom Podbrezovej bol okrem brankára Richarda Ludhu aj obranca Marek Kristián Bartoš. Počas minulej postupovej sezóny strelil tri góly, na jeseň ani jeden, avšak jarnú časť obohatili už štyri jeho presné zásahy. Hlavne ten proti Trenčínu po výstavnej rane z priameho kopu pohladil zrak nejedného futbalového nadšenca. Vtedy zachránil bod.

Teraz rozhodol o troch bodoch nad veľkým favoritom po rohovom kope: "Som rád, že mojím gólom som pomohol k výhre. Videl som, že lopta ide na prvú tyč. Spoliehal som sa na to, že to tam niekto tečuje. Dostala sa ku mne, vystrelil som na bránu. Prešlo to až do siete," opisoval kľúčový okamih.

Tajomstvo streleckej formy je jasné. Za všetkým hľadaj ženu: "Neviem presne, čím to je, ale mám novú priateľku, možno mi prináša šťastie. Som rád za tie góly a som hlavne rád, že to pomáha mužstvu," usmieval sa Bartoš. 

Podbrezovský fotograf Milan Štefánik zachytil moment, ktorý sa ideálne hodí do nášho článku.
Podbrezovský fotograf Milan Štefánik zachytil moment, ktorý sa ideálne hodí do nášho článku.Milan Štefánik/jimiphoto.sk

Jediný tím, ktorý skóroval v každom zápase

Rovnako tak ho teší zlepšená defenzívna práca celého tímu. Bolo to prvé jarné čisté konto. Zároveň platí, že Podbrezová strelila aspoň jeden zásah v každom stretnutí tohto kalendárneho roka. Keďže Dunajskej Strede sa to premiérovo nepodarilo, "Železiari" sú jediným tímom s takýmto zápisom.

"Dlho sme nevedeli uhrať čisté konto. Som rád, že sa to konečne podarilo. Navyše v takomto zápase. Defenzíva si sadá. Hráme v podstate tí istí, ale bránenie je prácou a zásluhou celého mužstva," dodal Bartoš.

Radosť Bartoša a Bakaľu po prvom góle zápasu.
Radosť Bartoša a Bakaľu po prvom góle zápasu.Milan Štefánik/jimiphoto.sk