Guľa po prehre v Podbrezovej: Príbeh pokračuje, máme šancu poraziť Slovan

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Guľa po prehre v Podbrezovej: Príbeh pokračuje, máme šancu poraziť Slovan

Tréner Guľa verí, že sa Dunajská Streda v nedeľu vráti na líderskú pozíciu v tabuľke.
Tréner Guľa verí, že sa Dunajská Streda v nedeľu vráti na líderskú pozíciu v tabuľke.TASR
Futbalisti Dunajskej Stredy síce mali na čele Fortuna ligy pred Slovanom šesťbodový náskok, ale postupne oň prišli a tri kolá pred koncom sezóny spadli na druhé miesto. DAC teraz stráca na staronového lídra dva body. Počas nachádzajúceho víkendu sa navyše títo dvaja súperi stretnú v možno rozhodujúcom zápase boja o majstrovský titul.

Celok zo Žitného ostrova definitívne spadol z líderskej pozície po prehre v Podbrezovej. Všetko mohlo byť inak, ak by Krstovičovi pred prázdnou bránou neposunul loptu Bartoš a brankár Ludha nechytil ďalšie tri vyložené šance. Práve spomínaný vodca podbrezovskej defenzívy následne otvoril skóre.

Chýbala produktivita

"V prvej časti zápasu sa momentum pri šanci Krstoviča nezlomilo na našu stranu a gól do šatne trochu zmenil pomer psychických síl, ale v druhom polčase sme mali ďalšie dve veľké možnosti, keď tam prišiel Kalmár. V takomto stretnutí musí byť z našej strany produktivita vyššia, pretože Podbrezová hrala veľmi dobre. Praktikovala svoj štýl a keď sme dostali gól na 0:2, tak sme stratili hlavu," hodnotil na tlačovej konferencii tréner Adrián Guľa.

Zaujímavosťou je, že Dunajská Streda počas aktuálneho ročníka Fortuna ligy nestrelila gól iba dvakrát. Vždy v Podbrezovej. Najskôr pri remíze 0:0: "Nedokázali sme sa vrátiť do zápasu. Súper záver kontroloval. Zaslúžené víťazstvo Podbrezovej. Potrebujeme jeden deň, aby sme si to s chalanmi prešli. Budeme tvrdo makať, aby sme porazili Slovan," odhodlane tvrdí dunajskostredský lodivod.

Štatistický pohľad na zápas v Podbrezovej.
Štatistický pohľad na zápas v Podbrezovej.Flashscore

Prehľad zápasu Podbrezová - Dunajská Streda

Nedeľný zápas jari tak má zmenené vstupy, pretože DAC musí vyhrať. Ak by uspel Slovan, mal by dve kolá pred koncom náskok piatich bodov: "Ešte nič nie je na konci. Príbeh pokračuje. Najbližší zápas je finálový. Konečne bude v Dunajskej Strede vypredané. Verím, že spolu s fanúšikmi to vieme energiou zlomiť a že ľudia budú našim dvanástym hráčom. A opäť to bude pokračovať, aj keď budeme úspešní, pretože budú ešte dve kolá," nechal sa počuť Guľa.

DAC bude hrať proti Slovanu na víťazstvo

Sám ale uznáva, že situácia by bola iná, ak by sa na Horehroní tešili hostia. Tým pádom by mali na čele náskok jedného bodu.

"Uvidíme, ako tento výsledok zapôsobí. Karty sú rozdané jasne, ale netrénujeme, nerobíme a nie je nám vlastné nastavenie, že by sme šli do zápasu so Slovanom s tým, že nám stačí bod. Neviem, či by sme to aj dokázali povedať v šatni hráčom, poďte získať bod pred plným štadiónom, pred našimi fanúšikmi, ktorí očakávajú, že budeme drieť, makať a že ich proste zdoláme," tvrdí.

Pohľad na zápas DAC - Slovan

Guľa verí v tri body: "Ukážeme to, že tri kolá do konca píšeme famózny príbeh celej sezóny. Privítame Slovan, ktorý máme šancu zdolať. Pri všetkom rešpekte k súperovi je naša mentalita taká, že budeme hrať jednoznačne na víťazstvo. Môže sa stať, že futbal prinesie remízu, ako naposledy, ale kocky sú hodené," pokračoval.

Dunajská Streda sa musí z nedeľného duelu poučiť: "Trochu nás to zviazalo, pretože je to pre nás nová situácia. Myslím si, že aj pre ligu, aby sa tri kolá do konca bojovalo o titul plece pri pleci. Som presvedčený, že proti Slovanu budeme silní. Budeme hrať na plný plyn," doplnil Guľa.

Aktuálny pohľad na tabuľku prvej šestky.
Aktuálny pohľad na tabuľku prvej šestky.Flashscore

Petráš chytal slnko namiesto lopty

Kľúčový moment zápasu v Podbrezovej bol prvý gól Mareka Bartoša. Tomu predchádzal pokus z diaľky od Grešáka, ktorý brankár Samuel Petráš vytesnil na rohový kop: "Strela išla priamo v trajektórii slnka, takže som skôr chytal slnko ako loptu," priznal gólman.

Sám si vyčítal následnú chybu, keď pas z rohu nevyboxoval. Hrací predmet spadol za neho, odrazil sa a stopér domácich rozvlnil sieť.

"Pri centri som spravil pozičnú chybu a podbehol som loptu. Prehrali sme si to štandardnou situáciou na konci polčasu, ale hrali sme dobre. Nevyužili sme však šance. Súperovi sme na ňu nabili po mojej chybe. Veľa zápasov sme dokázali otočiť v druhom polčase, teraz to nevyšlo," doplnil.

Petráš, rovnako ako celá Dunajská Streda, zbrane neskladá: "U nás v lige je tlak len na Slovan, ktorý musí vyhrať ligu. Všetci to tak vnímajú. Dokázali sme niečo výnimočné, tri kolá pred koncom sme vedľa Slovana. Pre nás to bude ďalší výborný zápas a chceme si ho užiť, pretože to môže byť niečo, čo si budeme pamätať do konca života," tvrdí.

"Je to najväčšie finále. Treba dať hlavu hore, situáciu máme vo vlastných rukách," dodal na margo nedeľného šlágra obranca Dominik Kružliak.

Takto preletela lopta ponad Petráša a následne ju Podbrezová dostala do siete.,
Takto preletela lopta ponad Petráša a následne ju Podbrezová dostala do siete.,Milan Štefánik/jimiphoto.sk