Hetrik Krstoviča a prehra Slovana. Dunajská Streda má na čele štvorbodový náskok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hetrik Krstoviča a prehra Slovana. Dunajská Streda má na čele štvorbodový náskok

Aktualizované
Dunajská Streda napriek napínavému záveru vydrela tri body.
Dunajská Streda napriek napínavému záveru vydrela tri body.TASR
Futbalisti MŠK Žilina vyhrali v zápase prvého kola nadstavbovej časti Fortuna ligy na pôde Slovana Bratislava 0:1. Hráči FC DAC 1904 Dunajská Streda vyhrali v Banskej Bystrici po hetriku Nikolu Krstoviča (24) a na prvom mieste tabuľky Fortuna ligy majú náskok štyroch bodov.

ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 0:1 (0:1)

Góly: 36. Javorček

Slovan po vystúpení v Bazileji trochu zmenil zostavu, ale mohol vyhrávať. Na konci kombinácie našiel Lichý nabiehajúceho Greena a ten napol sieť z ofsajdovej pozície. Sauer na druhej strane vysunul presnou prihrávkou Javorčeka, ktorý sa zbavil jedného obrancu i brankára Trnovského, aby otvoril skóre. Následne Ďuriš nezištne adresoval loptu Galčíkovi, po svojej tradičnej "zasekávačke" opečiatkoval tyč.

Domáci potrebovali byť po zmene strán aktívnejší, preto tréner Weiss reagoval trojitým striedaním. Jeden z novicov Čavrič sa po prihrávke Barsegjana rútil sám na kasu, technickým pokusom minul priestor troch žrdí. "Belasí" pokračovali v snahe vyrovnať, lenže Čavrič v ďalšej príležitosti hlavičkoval nad a Barsegjan pred prázdnou bránkou namiesto strely išiel nezmyselne do kľučky.

Definitívne mohol Slovan zarezať Kaprálik, po chybe v rozohrávke prestrelil. Žilina dokázala vedenie udržať a získala tri body, s ktorými ich má na piatom mieste tabuľky skupiny o udržanie dokopy 34. Slovan ostáva druhý so 47 bodmi.

Štatistický <mark>pohľad</mark> <mark>na</mark> zápas.
Štatistický <mark>pohľad</mark> <mark>na</mark> zápas.Flashscore

MFK Dukla Banská Bystrica - DAC 1904 Dunajská Streda 2:3 (0:3)

Góly: 60. Polievka, 84. Franko - 4., 31., 35. Krstovič

Dunajská Streda využila prehru Slovana naplno, v Banskej Bystrici predviedla veľmi dobrý výkon. Krstovič potreboval iba štyri minúty, aby sa v tabuľke strelcov priebežne vyrovnal Polievkovi po strele z hranice pokutového územia. Domáci kapitán odpovedal nepresným pokusom a Rymarenko trafil dobre postaveného Risvanisa.

Na druhý gól čiernohorského útočníka asistoval centrovanou loptou Nebyla, pričom samotný Krstovič sa zblízka pred Hruškom nepomýlil a hetrik v rozmedzí 31 minút dovŕšil po kolmici Blackmana za obranu. Záhumenský nedokázal reagovať. Bol to jeho druhý trojgólový duel vo Fortuna lige.

Dukla navyše prišla o svojho trénera Ščasného, ten bol po spŕške nepekných slov vylúčený. Petráš prvý raz musel zasahovať proti priamej strele až v závere úvodného dejstva, kedy ho preveril Hanes. Banskobystričania však v druhom polčase zvýšili aktivitu a znížili. Polievka sa dostal k lopte v pokutovom území a prudkým pokusom nedal Petrášovi šancu.

Navyše svoju veľkú individuálnu kvalitu potvrdzoval naďalej, hlavne pri zakončení do pravej žrde. Celok spod Urpína si pýtal penaltu po ruke Pinta, systém VAR rozhodol, že sa pokutový kop zahrávať nebude. Následne po pekných strelách Szantha i Andzouanu podržal Duklu brankár Hruška.

Štatistiky výborného zápasu na Štiavničkách.
Štatistiky výborného zápasu na Štiavničkách.Flashscore

Banská Bystrica záver poriadne zdramatizovala druhým gólom. Striedajúci Franko dostal od Rymarenka prihrávku na pravú stranu šestnástky a aj vďaka teču Kružliaka jeho pravačka poslala loptu do siete. Zatiaľ čo hráči DAC mali prvý polčas pod kontrolou, tak v druhom si situáciu výrazne skomplikovali.

Počas nadstavenia dokonca center Káčeríka zakončil pohotovo Franko, veľká radosť z vyrovnania bola prerušená hvizdom arbitra, ktorý predtým videl ruku Luptáka. Nesmierne hraničná situácia vyvolala veľké vášne. Napriek tomu sa hostia tešili z troch bodov. 

Úvod nadstavby priniesol najgólovejšie kolo tejto sezóny Fortuna ligy, dokopy padlo až 26 zásahov, čo je priemer viac ako štyri na jeden duel. Zároveň sa Krstovič vrátil na prvú priečku tabuľky strelcov s pätnástimi zásahmi. Polievka ich má štrnásť.

Tabuľka prvej šestky Fortuna ligy po úvodnom kole nadstavby.
Tabuľka prvej šestky Fortuna ligy po úvodnom kole nadstavby.Flashscore