ViOn môže mrzieť viacero zahodených šancí, Trnava prišla o výhru v závere

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
ViOn môže mrzieť viacero zahodených šancí, Trnava prišla o výhru v závere
V zaujímavom súboji sa vo ViOn aréne zrodila nakoniec remíza.
V zaujímavom súboji sa vo ViOn aréne zrodila nakoniec remíza.TASR
Pred prvým súbojom 3. predkola Európskej konferenčnej ligy s Lechom Poznaň si trnavský Spartak odskočil na druhé nikéligové kolo k Žitave. Proti ViOn-u sa dostal po hodine hry do vedenia vďaka penalte, ale domáci futbalisti dokázali v samom závere vyrovnať. To už na trávniku nebol vylúčený Željkovič (20).

Zlaté Moravce - Spartak Trnava 1:1

Trénerovi Vladimírovi Cifraničovi sa vrátil do zostavy Matúš Čonka, ktorý v úvodnom kole v Skalici zišiel z trávnika po polhodine hry pre zranený členok. Práve skúsený ľavý obranca bol v prvom súboji s Azangom, v ktorom neuspel a legionár pálil vedľa ľavej žrde.

Dvadsaťšesťročný Nigérijčan to skúsil aj o pár desiatok sekúnd neskôr, keď sa na hranici šestnástky odhodlal k zakončeniu z otočky, a len tesne míňal pravú žrď Slávikovej svätyne. Domáci odpovedali peknou akciou, keď si Duga narazil loptu so Švecom v polovici siedmej minúty a zvnútra pokutového územia strieľal krížne na ľavú žrď vedľa.

V úvode 21. minúty mal v doterajšom priebehu najväčšiu šancu Brenkus, keď Čerepkai prepustil kolmicu za trnavskú defenzívu, ktorú vypojil a ofenzívny futbalista sa rútil sám na Takáča, no zoči-voči ho neprestrelil. O tri minúty pohrozil na opačnej strane Mikovič, ku ktorému sa dostala odrazená lopta po štandardke. Zvnútra boxu napriahol pár centimetrov vedľa ľavého horného rohu.

Štatistický pohľad na duel pri Žitave
Štatistický pohľad na duel pri ŽitaveFlashscore

S naplnením polhodiny hry zapracoval individuálne pred pokutovým územím Čerepkai, podržal loptu a okolo brániaceho hráča vysunul do nájazdu Mondeka. Síce zakončením prekonal vybehnutého Takáča, ale nemieril presne medzi jeho tri žrde. V závere prvého dejstva uspel v mikrosúboji Slávik proti Osenimu a jeho obstrelu zvnútra na zadnú žrď.

Po zmene strán sa aktívnejšie na trávnik vrátili futbalisti od Žitavy, ale k priamemu ohrozeniu Takáča sa nedostali. Defenzíva Spartaka vyriešila ich útočné snahy. Spartakovci si šancu vypracovali po hodine hry, keď strieľal z hranice šestnástky Daniel vedľa. Hosťujúci brankár sa musel mať na pozore v 64. minúte. Mondek vymyslel kolmicu na Šveca, ktorý zblízka nechal vyniknúť Takáča.

Radosť trnavských hráčov po vedúcom góle Djuričina
Radosť trnavských hráčov po vedúcom góle DjuričinaTASR

Keďže otvorené priestory na strane Trnavy potrestané neboli, udrel Spartak. V 65. minúte si výborne do behu prebral loptu Daniel a zozadu ho chcel zastaviť Moško, čo arbiter Dohál posúdil ako faul na penaltu. Loptu na biely bod si postavil Djuričin a bezpečne poslal hosťujúci celok do vedenia – 0:1.

V 74. minúte mal prvé dotyky s loptou striedajúci Mijič, ktorý vystrelil, Takáč jeho pokus vyrazil pred seba, odkiaľ sa dostal ten istý hráč k dorážke, ale obrancovia Trnavy stihli jeho prudkú strelu zblokovať. Ale po úspešnej penalte bol v samom závere pri chuti Djuričin. Najskôr sa presadil cez Moška a z uhla preveril Slávika. Dvojica si súboj zopakovala o pár minút neskôr, 30-ročný útočník hlavičkou k ľavej žrdi vyzval domáceho brankára k výbornému zákroku. 

Štyri minúty pred záverečným hvizdom videl po knokaute na Wiera druhú žltú kartu Željkovič a predčasne sa porúčal pod sprchy. Prakticky okamžite ViOn prevahu o jedného muža zužitkoval. Duga odcentroval pred bránu, kde bol pripravený Nagy a hlavou vyrovnal na 1:1. V záverečných sekundách sa obaja snažili vyvinúť z posledných síl tlak na bránu, ale k žiadnemu zakončeniu neprišlo.

Flashscore známky oboch základných zostáv
Flashscore známky oboch základných zostávFlashscore