Nováčik nepovedal posledné slovo. Košice priviedli oporu Ružomberka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nováčik nepovedal posledné slovo. Košice priviedli oporu Ružomberka

Lukáš Fabiš (vľavo) spoločne s generálnym manažérom FC Košice Pavlom Turczykom.
Lukáš Fabiš (vľavo) spoločne s generálnym manažérom FC Košice Pavlom Turczykom. FC Košice/Šimon Pavlišin
Obranca Lukáš Fabiš je novou posilou futbalistov FC Košice. Do tímu nováčika Niké ligy prestúpil z MFK Ružomberok a dohodol sa na dvojročnom kontrakte. Dvadsaťpäťročný bek prišiel pod Čebrať v lete 2021 z Nitry.

Pre Košice je to už siedma posila v letnom transferovom okne. V júni a júli prišli na východ Slovenska napríklad Michal Faško, Žan Medved, Lukáš Greššák či Matúš Putnocký.

"Moje pocity sú určite pozitívne. Veľmi intenzívne vnímam futbalový ošiaľ, ktorý momentálne vládne v Košiciach. Teším sa na sezónu. Mojím cieľom je dostať sa do zostavy a pomôcť novému klubu v napredovaní," povedal po podpise zmluvy pre klubový web Fabiš, ktorý má na svojom konte 118 štartov v najvyššej slovenskej súťaži. Zaujímavosťou je, že Fabiš odohral v sezóne 2021/2022 kompletnú minutáž medzi slovenskou elitou.

Fabiš bude v Košiciach nosiť na drese číslo 19.
Fabiš bude v Košiciach nosiť na drese číslo 19.FC Košice/Šimon Pavlišin

"Potrebovali sme na pravý kraj obrany do klasickej štvorčlennej formácie nového hráča. Lukáš Fabiš má v najvyššej súťaži odohratých vyše sto zápasov. Je v najlepšom futbalovom veku."

"Som rád, že sme sa dohodli a že bude v najbližších dvoch sezónach naším hráčom. Lukáš bol prvýkrát na tréningu u nás v piatok a my urobíme všetko preto, aby mohol za nás nastúpiť už v sobotu v Dunajskej Strede," uviedol generálny manažér košického klubu Pavol Turczyk.

Ružomberok nerobil Fabišovi s odchodom problémy. "Hráčovi by sa u nás skončila zmluva 31. decembra 2023. Košický klub prejavil záujem o jeho služby a dohodli sme sa na podmienkach. My sme už v júni na tento post získali Juraja Kotulu," vysvetlil športový manažér ružomberského klubu Milan Bezák.