Ruža zlepšila po zmene strán výkon a proti Skalici získala prvé tri body

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ruža zlepšila po zmene strán výkon a proti Skalici získala prvé tri body

Proti Žiline sa Ruža bodov nedočkala, ale so Skalicou zabodovala naplno.
Proti Žiline sa Ruža bodov nedočkala, ale so Skalicou zabodovala naplno.TASR
Druhé kolo Niké ligy odštartovala predohrávka pod Čebraťom, kam pricestovala s tromi bodmi z otváracieho súboja Skalica. Záhoráci s Ružomberkom viedli, ale domov sa vracali nakoniec bez bodu.

Ružomberok - Skalica 2:1

Skaličania chceli nadviazať na ostatné dva vzájomné duely. Na svojom "Letňáku" remizovali 1:1 a v Ružomberku vyhrali 2:1. Podobne začali aj v novom ročníku. Úvodné minúty síce priniesli vyrovnaný priebeh, ale zverenci Pavla Majerníka udreli ako prví. V jedenástej minúte rozohral roh Mášik a jeho ideálny center zužitkoval umiestnenou hlavičkou k ľavej žrdi stopér Podhorin - 0:1. 

Ružomberčania sa dostávali k bráne Lukscha sporadicky. Po inkasovanom zásahu pôsobili ako zmrazení. V ofenzíve prakticky neexistovali. Až krátko pred naplnením polhodiny hry sa pokúšal zvrátiť priebeh krídelník Chobot. Jeho dva prudké centre preleteli pokutové územie, no žiadneho zo spoluhráčov nenašli.

Flashscore známky základných zostáv
Flashscore známky základných zostávFlashscore

Prítomní fanúšikovia nesledovali žiadny okulahodiaci futbal. Skalica kontrolovala zápas a držala súpera ďaleko od nebezpečných priestorov. Po zmene strán urobil lodivod domácich jednu zmenu, keď na trávnik poslal ofenzívneho futbalistu Šefčíka

Bola to pozitívna zmena, pretože okamžite po jeho príchode mužstvo ožilo. Po jeho dvoch situáciách s loptou sa musela mať defenzíva Skaličanov na pozore. Všetko ustála, ale v 55. minúte kapitulovala. Šefčík odcentroval sprava a v pokutovom území ukázal inštinkt nabiehajúci Gerec, ktorý prudkou hlavou nedal brankárovi žiadnu šancu - 1:1. 

Štatistický pohľad na súboj
Štatistický pohľad na súbojFlashscore

Moment, ktorý zmenil vývoj. Iniciatívu prevzali okamžite domáci hráči. Záhoráci sa dostali do zakončenia v 67. minúte, keď Krajčírikovu pozornosť preveril spoza hranice pokutového územia ranou obranca Krčík. Čo nevyšlo jemu, vyšlo na opačnej strane Lavrinčíkovi. Vypálil z diaľky, lopta vypadla Lukschovi z rukavíc, kde zareagoval Gerec a nezištnou prihrávkou pred prázdnu svätyňu vyzval na skórovanie Domonkoša - 2:1. 

Hostia odpovedali v 76. minúte. Vlasko zakončil útočnú akciu prízemnou krížnou strelou. Síce prekonal Krajčírika, ale gólmana zastúpil najskúsenejší na trávniku - Ján Maslo. Loptu vykopol z čiary. Záverečné minúty si domáce mužstvo ukontrolovalo a získalo prvé tri body v sezóne.