Kaprálik do Holandska? Vážny záujem má známa značka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kaprálik do Holandska? Vážny záujem má známa značka
Zamieri Kaprálik do Holandska?
Zamieri Kaprálik do Holandska?TASR
Holandský klub SC Heerenveen má vážny záujem o mladého útočníka Adriána Kaprálika (21) z MŠK Žilina. Informáciu na sociálnych sieťach priniesli už viaceré zdroje.

Rodák z Dolného Kubína je aktuálne najhodnotnejším hráčom v kádri "Šošonov", jeho trhová cena je podľa Transfermarktu zhruba 1,2 milióna dolárov. V minulej sezóne odohral 33 stretnutí Niké ligy s desiatimi gólmi a siedmimi asistenciami. Na začiatku nového ročníka sa presadil v oboch stretnutiach do siete Gentu, pridal aj asistenciu.

O možných odchodoch spod Dubňa v nedeľu pre Flashscore Správy hovoril tréner Jaroslav Hynek, no konkrétny byť nemohol: "Pre mňa sú to nové veci. Ja som sa s takým záujmom o hráčov ešte nestretol. Teraz to nie je o mne, ale o tom, aké ponuky budú na stole, ale ja som konkrétnu ponuku nevidel a majiteľ ich všetky odkladal. Nechcel to riešiť medzi zápasmi Konferenčnej ligy. Až teraz príde čas na rokovania, no nemôžem povedať nič konkrétnejšie o žiadnom hráčovi," povedal.

Prečítajte si celé vyjadrenie českého trénera

Kaprálik zažiaril napríklad aj v novembri minulého kalendárneho roka, keď ako prvý hráč v ére najvyššej samostatnej súťaže strelil štyri góly do siete Slovana. V lige sa to podarilo len desiatim ďalších hráčom. O mesiac neskôr debutoval útočník Žiliny proti Čile za seniorský národný tím pri rozlúčke Mareka Hamšíka.

SC Heerenveen patrí medzi najslávnejšie holandské futbalové značky. V minulej sezóne skončil na ôsmom mieste tabuľky Eredivisie. Najznámejším menom v tíme je Andries Noppert, ktorý bol jednotkou Holandska na MS 2022 v Katare.

V minulosti si za "De Superfriezen" zahrali aj Martin Ødegaard, Ruud van Nistelrooy, Klaas-Jan Huntelaar či Denzel Dumfries. Klub však nikdy nezískal titul. Dvakrát skončil druhý a raz ovládol národný KNVB Cup.