Holandsko vychýrenou destináciou mladých Slovákov. Žilina prišla o ďalší ofenzívny klenot

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Holandsko vychýrenou destináciou mladých Slovákov. Žilina prišla o ďalší ofenzívny klenot

Dikoš oficiálne predstavený ako nový hráč Groningenu.
Dikoš oficiálne predstavený ako nový hráč Groningenu.fcgroningen.nl
Futbalový klub MŠK Žilina oznámil prestup svojho odchovanca Samuela Dikoša (17) do holandského Groningenu, v ktorom mladý útočník uplynulú sezónu hosťoval. Zostupujúci klub z Eredivisie si na hráča uplatnil opciu.

Je to už druhý mladík s ofenzívnymi sklonmi v krátkom časovom slede, ktorý v dorasteneckom veku opúšťa Žilinu. Prvým bol na začiatku apríla Leo Sauer. Ten prestúpil do Feyenoordu Rotterdam za približne 500-tisíc eur po rovnakom scenári - na západe Európy prv hosťoval.

Jeho kroky nasleduje aj Dikoš, ktorý pôsobil pod Dubňom od svojich siedmich rokov, pričom už v 16 rokoch nastupoval za kategóriu U19.  V Groningene, kde pôsobí aj seniorský reprezentant Slovenska Tomáš Suslov, hral útočník v o rok nižšej kategórii. Na konte mal 26 duelov, strelil sedem gólov a raz asistoval. Strany sa dohodli na kontrakte do leta 2025 s ročnou opciou.

Ako Žilinčania informujú na svojom webe, s rozhodnutím hráča stotožnení nie sú a radšej by boli, ak by Dikoš pokračoval ďalej na Slovensku.

"Rovnako ako v prípade odchodu Lea Sauera do Feyenoordu Rotterdam deklarujeme, že prestup nie je v súlade s filozofiou MŠK Žilina, no konečné rozhodnutie vždy stojí a padá na hráčovi. Talentovanému útočníkovi, samozrejme, prajeme v jeho ďalšej futbalovej kariére veľa úspechov."

"Hoci Akadémia MŠK Žilina ponúka futbalovým nádejám nadštandardné podmienky na rast a rozvoj, čo len potvrdzuje záujem o našich hráčov v takom mladom veku, nie všetci sa chcú presadiť u Šošonov až do A-tímu," píše sa na webe mskzilina.sk.