Žilina podala lepší výkon, ale Gentu podľahla aj doma. Dokopy inkasovala desať gólov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Žilina podala lepší výkon, ale Gentu podľahla aj doma. Dokopy inkasovala desať gólov
Žilina hrala lepšie ako v prvom dueli, ale znova prehrala.
Žilina hrala lepšie ako v prvom dueli, ale znova prehrala.TASR
Futbalisti MŠK Žilina prehrali odvetný zápas 2. predkola Konferenčnej ligy proti KAA Gent 2:5 a zo súťaže vypadli.

MŠK Žilina - KAA Gent 2:5

Gent bol znova lepším tímom aj napriek tomu, že šetril najväčšie hlavne ofenzívne opory. Žilina však hrala pod menším tlakom a bolo cítiť jej aktivitu. Šance sa rodili na oboch stranách. Najskôr Belko nohou skvele zasiahol proti strele Tissoudaliho. Na druhej strane aktívny Sauer z rohu päťky trafil bočnú sieť. Spomínaný Tissoudali následne cez Nemčíka mieril tesne vedľa.

Práve najnebezpečnejší hráč hostí pripravil úvodný gólový moment. Uvoľnil Andrewa Hjulsagera, ktorý poľahky prehodil Belka. Kontroval Kaprálik. Ušiel obrane, z mierneho uhlu jeho strele nechýbalo veľa a voľný Rusnák na úrovni bieleho bodu takisto nezamieril presne. Bariho pokus pod brvno s námahou vytesnil Nardi.

Druhé dejstvo bolo plné zaujímavých situácií pred obomi bránami. Belko vytesnil pokus z diaľky Hjulsagera aj samostatný nájazd Tissoudaliho. Jambor osamotený na osi pokutového územia trafil nohu gólmana Gentu. Po hodine hry najskôr Hugo Cuypers neuspel, ale loptu mu vrátil Castro-Montes a zblízka sa už presadil.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

"Šošoni" reagovali zásluhou Adriána Kaprálika a jeho krásnej nechytateľnej rany pod brvno. Pri možnosti Ďuriša za prekonaným Nardim zasiahol Watanabe. Tarik Tissoudali si svojím výkonom gól zaslúžil a aj ho dal, navyše nádherným spôsobom. Naviezol loptu zľava do pokutového územia, aby ju technicky nádherne poslal do rohu žilinskej svätyne.

Defenzíva slovenského zástupcu zaspala pri ďalšom pase z krídla, takže Peter Gerkens osamotený na päťke nemohol nedať. Prestrelka pokračovala, nakoľko Kristián Bari z diaľky prekvapil francúzskeho brankára. Lopta zaplávala a skončila pri pravej žrdi. Ten nohou vystihol zakončenie Kaprálika.

Gent každopádne hral s obrovskou ľahkosťou. Cuypers stanovil konečný výsledok krásnou obaľovačkou.

Belgický tím vyhral doma 5:1 a vonku 5:2, pričom za 180 minút strelil dokopy do siete "Šošonov" až desať gólov. V 3. predkole Konferenčnej ligy ho čaká poľský Pogoň Štetín. Žilina po štyroch dueloch a postupe cez Levadiu Tallin pohárovú Európu opúšťa. V nedeľu sa predstaví v rámci Niké ligy na ihrisku Podbrezovej.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore