Gent ukázal svoju kvalitu. Žilinu vôbec nepustil do hry a strelil jej päť gólov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Gent ukázal svoju kvalitu. Žilinu vôbec nepustil do hry a strelil jej päť gólov
Orban bol nesmierne nebezpečný, strelil gól a spálil tri či štyri obrovské šance.
Orban bol nesmierne nebezpečný, strelil gól a spálil tri či štyri obrovské šance.Profimedia
Futbalisti MŠK Žilina prehrali v úvodnom zápase 2. predkola Európskej konferenčnej ligy na ihrisku KAA Gent vysoko 1:5.

KAA Gent - MŠK Žilina 5:1 (1:0)

Favorit od začiatku diktoval tempo hry a dobrou kombinačnou hrou robil defenzíve Žiliny veľké problémy. Vysoké držanie lopty s kvalitným pohybom v podstate hostí vôbec nepúšťalo do hry. Prvú príležitosť kanonier Gift Orban nepremenil, pretože skvele zasiahol Belko, ale na druhý raz to už útočníkovi vyšlo.

V 23. minúte prišiel center sprava, ten predĺžil Cuypers a osamotený Orban na zadnej žrdi na dvakrát skóroval. Hlavičku síce Belko bravúrne vyrazil, no len pred seba a tam na oporu Gentu zívala odkrytá brána. Zakrátko mohol pridať druhý presný zásah, z otočky na hranici šestnástky mieril tesne nad.

Belko mal plné ruky práce aj s výborne k žrdi nasmerovanou strelou Orbana, ktorú poslal z priameho kopu a takisto sa blysol pri zakončení zblízka od Cuypersa. Nesmierne aktívny a nebezpečný Nigérijčan sa hneval sám na seba, keď po polhodine hry z okolia bieleho bodu strážca žilinskej svätyne vystihol dobre umiestnený pokus k žrdi.

Štatistiky jasne odzrkadľujú priebeh zápasu.
Štatistiky jasne odzrkadľujú priebeh zápasu.Flashscore

Obrana "šošonov" mala obrovské problémy zachytávať prihrávky na rýchlo sa uvoľňujúcich protihráčov a navyše kopila chyby v rozohrávke. Tesný náskok domácich bol preto cez polčas ešte prijateľný. Okamžite po zmene strán Žilinčania stratili loptu v nebezpečnom priestore a mali jediné šťastie, že Orban v samostatnom úniku minul bránu.

Vôbec prvé zakončenie slovenského celku sa zrodilo až v 51. minúte. Ojedinelú akciu po ľavom krídle potiahol Bari, prihral pod seba a Addo nie o veľa prestrelil brvno. Gent na to reagoval druhým gólom. De Sart z priameho kopu veľmi pekne obstrelil múr, Belko ostal bez šance.

Brankár Roef čelil premiérovému pokusu Žiliny medzi tri žrde až po hodine hry, keď sa ho neúspešne snažil od polovice ihriska nachytať Jambor. Javorček mohol hneď po príchode na hraciu plochu znížiť, zvnútra pokutového územia mieril nad. Belgický tím okamžite prešiel dopredu a po pase sprava hlavou udrel Cuypers.

Spomínaný Dominik Javorček bol na ihrisku dokopy iba deväť minút a za päť sa stihol vykartovať. Po prvej žltej následne zaváhal v osobnom súboji, musel zatiahnuť za dres Fofanu, čo mu vynieslo druhé napomenutie a tým predčasný odchod do šatní.

Javorček na ihrisku dlho nevydržal.
Javorček na ihrisku dlho nevydržal.Profimedia

Presilovku domáci rýchlo využili. Center na zadnú žrď hlavičkoval Cuypers do spoluhráča Watanabeho. Japonec síce ani nevedel ako, ale skóroval. Najlepší moment žilinského tímu prišiel počas 79. minúty, keď Addo vyslal do šestnástky Adriána Kaprálika. Ten si zasekol dvojicu obrancov a prestrelil Roefa.

Gent pridal aj piaty gól. Belko najskôr zázračne neprepustil Tissoudaliho šancu, avšak ten dostal možnosť na prihrávku. Cuypers prakticky z čiary nemohol nedať.

Odveta sa pod Dubňom odohrá o týždeň vo štvrtok. Ešte predtým zverenci trénera Hyneka v úvodnom kole Niké ligy v nedeľu privítajú Ružomberok. Ligová súťaž začína takisto Gentu, ktorý sa postaví Kortrijku.

Predstavenie KAA Gent