Žilina vyhrala aj v Estónsku a postupuje ďalej, čaká ju belgický Gent

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Žilina vyhrala aj v Estónsku a postupuje ďalej, čaká ju belgický Gent

Žilinčania majú dôvod na radosť.
Žilinčania majú dôvod na radosť.TASR
Futbalisti MŠK Žilina vyhrali odvetný zápas 1. predkola Konferenčnej ligy na ihrisku Levadie Tallin 2:1 a postúpili do 2. predkola, kde narazí na kvalitný belgický tím KAA Gent.

FCI Levadia Tallin - MŠK Žilina 1:2 (1:2)

/prvý zápas: 1:2, postupuje Žilina/

"Šošoni" mali fantastický úvod, pretože už v tretej minúte si Matúš Rusnák v pokutovom území zasekol jedného súpera, obišiel druhého a ľavačkou po trávniku prestrelil všetko pred sebou. Loptu zastavila až sieť a Žilina v súčte dvojzápasu viedla už o dva presné zásahy.

Rusnák oslavuje svoj gól do siete Levadie.
Rusnák oslavuje svoj gól do siete Levadie.TASR

Jambor skúšal z polovice ihriska nachytať vybehnutého Vallnera, čo mu nevyšlo, a tak v 10. minúte prišiel trest. Na hranici šestnástky ostal voľný Ernest Agyiri, od žrde nasmeroval svoj pokus za čiaru. Bezmocný Belko sa len pozeral.

Levadia preberala iniciatívu. Stojčevski mal šťastie, že hlavný arbiter jeho sklz pred Agyirim neposúdil ako penaltový a celá Žilina si vydýchla, keď po centri z rohu voľný Fomba na zadnej žrdi netrafil bránu. Po nejakom čase bez ničoho zaujímavejšieho prešiel center zľava trestuhodne celou päťkou hostí. Bessala zakončil priamo do Belka.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Nevyužité možnosti mohli tallinský tím mrzieť o to viac, že v nadstavenom čase prvého polčasu pas z rohového kopu na prvej žrdi zasiahol hlavou Andrej Stojčevski, aby prekonal Vallnera. Levadia po zmene strán musela pridať, čo sa aj stalo. Viacnásobná šanca po centri z priameho kopu skončila zákrokom Belka i blokom jeho obrancov.

Jambor mohol definitívne poslať svoj celok ďalej, krížnu strelu Vallner vystihol. Agyiriho ľavačka krútila loptu krásne pod brvno, pred 2495 divákmi skvele zareagoval pravou rukou Belko.

Žilina doviedla zápas do víťazného konca a postúpila do 2. predkola Konferenčnej ligy, kde narazí na belgický KAA Gent. Prvé stretnutie sa bude hrať už o týždeň vo štvrtok (27. júla).

Prečítajte si v našom článku ohlasy na výhru Žiliny proti Levadii.