Flashscore zostava 2. kola Niké ligy: Najvyššie Soares a Krstovič, traja hráči z DAC

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Flashscore zostava 2. kola Niké ligy: Najvyššie Soares a Krstovič, traja hráči z DAC
Soares je podľa Flashscore najlepším hráčom 2. kola Niké ligy.
Soares je podľa Flashscore najlepším hráčom 2. kola Niké ligy.TASR
Na sklonku minulej sezóny začal Flashscore zverejňovať v desiatkach futbalových súťaží po celom svete známkovanie na základe dát. Pochopiteľne, neobchádza to ani Niké ligu. Redakcia Flashscore Správ vyberá z najlepších známok najlepšiu zostavu 2. kola.
Takto vyzerá Flashscore zostava 2. kola Niké ligy.
Takto vyzerá Flashscore zostava 2. kola Niké ligy.Flashscore

Brankár

Dominik Takáč (Spartak Trnava) 7,5

Takáč sa dostal do brány Trnavy po tom, ako v úvode nepresvedčil výkonmi Vantruba. Proti ViOn-u zachránil svojmu tímu bod, keď chytil minimálne päť striel smerujúcich medzi jeho tri žrde. Z toho štyri gólové príležitosti. Spoločne s Belkom je to najvyšší počet počas 2. kola Niké ligy.

Obrancovia

Richard Nagy (ViOn Zlaté Moravce) 7,8

Práve mladý stopér dokázal ako jediný prekonať Takáča a zobrať jej pár minút pred záverečným hvizdom tri body. Vzadu hral Nagy veľmi spoľahlivo, pričom ViOn presný zásah z hry neinkasoval. Prišiel z pokutového kopu od Djuričina.

Mateus Brunetti (DAC Dunajská Streda) 7,3

Pri piatich strelených góloch Dunajskej Stredy sa menej hovorilo o defenzíve, ale aj Košice mali dostatok pokusov, hlavne v závere. Takže zadné rady museli byť v permanencii. Brunettimu sa darilo vyhrávať súboje a ukázal kvalitnú rozohrávku. Spoločne s Pintom dosiahli hodnotenie 7,3.

Timotej Záhumenský (Dukla Banská Bystrica) 7,9

To, že Dukla remizovala na pôde Slovana 2:2, nie je vôbec náhoda. Ak by Polievka premenil svoje šance, mohla aj vyhrať. Výborne hral krajný obranca Záhumenský, ktorý podporoval ofenzívu na jednotku s hviezdičkou. Výsledkom bol jeden gól a jedna asistencia. Proti tímu, v ktorom vstúpil do veľkého futbalu, ale nepresadil sa v ňom tak, ako chcel, určite príjemné zadosťučinenie. 

Stredopoliari

Vladimír Weiss (Slovan Bratislava) 7,8

Napriek tomu, že nepremenil penaltu v nadstavenom čase prvého polčasu, dostal vysokú známku, k čomu prispela hlavne asistencia na zásah Abubakariho. Kapitán Slovana však spokojný s remízou byť nemohol. Na pohode mu nepridá ani fakt, že úvodný duel 3. predkola LM bude sledovať len z tribúny (kartový trest, pozn.).

Denis Duga (ViOn Zlaté Moravce) 7,8

Viacerí hráči ViOn-u podali oproti úvodnému kolu diametrálne odlišný výkon. Jedným z nich je stredopoliar Duga. V strede poľa ho bolo plné ihrisko. Výborný výkon korunoval centrom na Nagya, po ktorom padol vyrovnávajúci presný zásah.

Ammar Ramadan (DAC Dunajská Streda) 7,8

Zdá sa, že sýrsky krajný hráč bude pre DAC čoraz viac dôležitý smerom dopredu. Strelil svoj druhý súťažný gól v tejto sezóne a individuálnou kvalitou robil prievan v defenzíve nováčika z Košíc. Tréner Guľa hľadá krídelníka, ale aj v tíme sa mu jeden výrazne zlepšuje.

Roland Galčík (FK Železiarne Podbrezová) 7,9

Jeden z dvojice hráčov, ktorí sa dostali do zostavy kola druhý raz po sebe. Galčík ukazuje, že v Podbrezovej je doma. Po návrate zo Žiliny najskôr asistoval a teraz vsietil víťazný gól svojmu bývalému zamestnávateľovi, ktorý mu nedával dostatok času na hracej ploche. Nebyť jeho "širokého" bicepsu, bol by dvojgólový.

Útočníci

Malik Abubakari (Slovan Bratislava) 8,1

Ghanský útočník strelil Dukle druhý gól a "belasí" priebežne viedli 2:1, no nakoniec získali len bod. Abubakari v šiestom súťažnom vystúpení prebiehajúceho ročníka zaznamenal svoj prvý presný zásah, čo je pre neho veľmi dôležité. V predchádzajúcich zápasoch sa v koncovke trápil.

Nikola Krstovič (DAC Dunajská Streda) 8,3

Najlepší strelec minulého ročníka 270 minút gólovo mlčal, ale proti Košiciam zaznamenal dva zásahy. Jeden dorazil do prázdnej brány, druhý trafil parádne z priameho kopu. Duel však dohrával so zdravotnými problémami a hlavne preto po hodine hry skončil.

Eynel Soares (AS Trenčín) 8,3

Iba Podbrezová a Trenčín majú po dvoch kolách plný počet bodov, pričom za úspechmi druhého menovaného tímu sa skrýva hlavne ofenzívna hrozba Soaresa. Proti Michalovciam bol pri oboch góloch, jeden dal a na druhý asistoval. Rovnako ako Galčík je druhý raz v našej zostave kola.

HRÁČ KOLA: EYNEL SOARES

Mohla by to byť jeho sezóna, pretože Soares má po dvoch stretnutiach gól a dve asistencie. Pre porovnanie, počas predošlých dvoch sezón, v ktorých nastúpil na 42 duelov, zaznamenal bilanciu 4+7, čo by týmto tempom mohol prekonať teoreticky už v jesennej časti.

Keďže zatiaľ odohral 173 minút, o gól sa pričiní v priemere každých 58 minút. Rodák z Kapverd ide ruka v ruke s výkonmi tímu, pretože tie sa takisto po slabších rokoch začínajú zdvíhať. Momentálne je AS jedným z dua šesťbodových tímov. K tomu inkasoval len raz.

Ako sa vypočítavajú známky hráčov?