Okrem Polievku žiaril aj Rymarenko, Dukla vyhrala na Zemplíne. Michalovce stále bez gólu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Okrem Polievku žiaril aj Rymarenko, Dukla vyhrala na Zemplíne. Michalovce stále bez gólu

Dukla v piatkovej predohrávke Niké ligy zaznamenala svoju prvú výhru.
Dukla v piatkovej predohrávke Niké ligy zaznamenala svoju prvú výhru.TASR
Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica zaznamenali prvé víťazstvo v sezóne, keď v 3. kole Niké ligy porazili MFK Zemplín Michalovce na jeho pôde 3:0. Celok z východu republiky stále čaká na prvý gól nového ročníka.

Zemplín Michalovce - Dukla Banská Bystrica 0:3

Hostia vstúpili do stretnutia veľmi dobre, pretože už v tretej minúte si Martin Rymarenko zobral loptu na krídle a prešiel s ňou až k päťke. Síce stál prakticky na čiare, no prekvapil Száraza presnou strelou, čím otvoril skóre. Práve tento hráč bol takisto pri druhom góle, keď centrom našiel na zadnej žrdi Jakuba Uhrinčaťa a ten sa nemýlil.

Polievka mohol rýchlo pridať tretí presný zásah. Uvoľnil sa do pokutového územia, ľavačkou trafil nohu gólmana Michaloviec. Znížiť chcel Marcin, dôrazne si naskočil na pas z krídla a Hruška musel loptu vyškriabať z čiary. Nakoniec sa pískal útočný faul.

Po polhodine hry technický pokus Polievku tesne minul vzdialenejší roh svätyne Száraza. Ten musel riešiť takisto nepríjemné zakončenie Rymarenka k tyči. S úvodným dejstvom tak boli spokojnejší hráči Banskej Bystrice.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Domáci tréner Petruš reagoval cez prestávku trojitým striedaním. Do hry poslal okrem iného aj Pavúka, ktorý sa zakrátko pekne zbavil Ľuptáka, ale nádejnú strelu Hruška zlikvidoval. Na druhej strane Polievka pálil centimetre nad brvno a podobne málo chýbalo Rymarenkovi k pravej žrdi.

Defenzíva Michaloviec robila veľa chýb a púšťala súperov do nebezpečných pozícií. Spomínaný Polievka sa dvakrát individuálne prekľučkoval do pokutového územia, v oboch prípadoch trafil obrancov, čo spred päťky urobil aj Uhrinčať. Arevalo mieril do bočnej siete.

Zníženie nepriniesol Marcin, ktorému loptu hruďou krásne sklepol do šance Žofčák. V situácii jeden na jedného výborne vybehol a strelu zastavil Hruška. V 79. minúte naskočil do hry skúsený obranca Godál a zažil svoj súťažný debut v drese tímu spod Urpína.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Konečnú podobu dal výsledku predsa len Róbert Polievka. Obranca Záhumenský loptu získal na vlastnej polovici ihriska, dostal ju k šestnástke, prenechal a kapitán hostí zakončil presne k žrdi. Navyše mohlo byť ešte horšie, keby Hlinka trafil prázdnu bránu, pred ktorou sa ocitol po zákroku Száraza.

Dukla tak zaznamenala prvú výhru v sezóne, na konte má štyri body. Michalovce ani v treťom stretnutí nedokázali streliť gól, s jediným bodom sú posledné.